Zondag 20 Augustus 2017

Geen verslagen

Zondag 27 Augustus 2017

Geen verslagen

Maandag 4 September 2017

Geen verslagen

Zaterdag 9 September 2017

Geen verslagen

Zaterdag 16 en Zondag September 2017

Volley Team Diksmuide - 2de divisie heren C1 – 3     Setstanden: 25/23, 18/25, 18/25, 20/25     Reserve: 2 - 1

Beobank Citivo Gits - Eerste Provinciale Heren3 – 0     Setstanden: 25/16, 25/18, 25/16    Reserve: 2 - 1

Voor de eerste match van het seizoen in 1e provinciale moesten we de verplaatsing maken naar Gits. Een ploeg die vorig seizoen nog twee reeksen hoger speelde dan ons dus wisten we op voorhand dat we met onze jonge bende geen makkelijke avond zouden hebben.

In de reserven werd bij momenten knap volleybal gespeeld, maar bij een paar punten voorsprong dachten we al snel dat de buit binnen was waardoor Gits teveel kansen kreeg om hun eigen spel te spelen. Een lesje naar de komende weken dus om bij voorsprong te blijven spelen.

Voor de hoofdmatch verscheen iedereen gedreven op het veld. De thuisploeg liet echter direct merken dat ze over veel meer power en ervaring beschikten. Dankzij een paar knappe blokacties bleven we echter aanklampen (8-6), maar we hadden zelf ook teveel last van het grote blok aan de overkant... Met 25-16 werden we direct met de neus op de feiten gedrukt.

In de tweede set werd er wat geroteerd met de startopstelling en kwam er halfweg een dubbele wissel, maar de ervaring van Gits in het achterveld gekoppeld aan de power van hun aanvallers vormde een veel te groot obstakel. Bij sommige jonge leeuwen zakte de moed wat weg en werd er iets minder voor bepaalde ballen gegaan. Gits verloor nog wat punten aan opstellingsfouten, maar de tweede set was ook voor hen. 25-18

Voor de derde set was de boodschap duidelijk... Iedere bal 100% geven en zorgen dat je na het punt niet moet toegeven dat je dat niet had gedaan. Dit leverde meer verdedigingen op en een aantal heel mooie rally’s (waarvan we de langste zelfs wonnen), maar Gits bleef te sterk om in de problemen te komen. 25-16

Een zware start van ons seizoen, maar we weten dat we nog zo’n matchen gaan hebben. We moeten onze naam eer aan doen en blijven ‘groeien’. Het is in zo’n matchen dat je leert volleyballen, zo lang je de lessen onthoudt natuurlijk... Volgende week krijgen we thuis tegen VKT Torhout de kans om te tonen dat we iets geleerd hebben.

gallery/lion

Pervol Ruislede B -  U13 Meisjes regionaal D2 – 3     Setstanden: 25/15, 25/23, 16/25, 20/25, 9/15

Zoals verwacht begonnen onze U13-meisjes reg. C aarzelend en wat gespannen aan hun eerste wedstrijd 4 tegen 4. 

De overgang van Volleytour (2 tegen 2) is immers geen sinecure. Zoeken naar posities en vooral naar elkaar kijken resulteerde in een overduidelijke eerste setwinst voor de blijkbaar meer ervaren volleyspeelsters van Pervol: 1-0. 

Ons ploegje én coach lieten dit echter niet aan hun hart komen en pakten stap per stap de te verbeteren punten aan. Met onmiddellijk resultaat: Tievolley liep zelfs even uit in de tweede set, maar moest toch op de valreep buigen in de slotfase: 2-0. 

Coach Nancy hield de focus en motivatie hoog. In set 3 kwam dan ook de kentering: meer beweging, betere passes en dito afwerking. Duidelijke overmacht van Tievolley: 2-1: de spanning was terug. Ook de supporters toonden plots blijk van leven en voelden dat hier meer in zat. 

In set 4 ging Tievolley op hetzelfde elan verder met als logisch gevolg: 2-2. Een 5de set moest beslissing brengen. 

Algauw liep Tievolley uit tot 1-7. Weg spanning, kopje erbij houden en afwerken, wat ook gebeurde. Eindstand 2-3! 

Het gemis aan ervaring qua positiespel werd ruimschoots gecompenseerd door inzet, vechtlust en samenwerking. Een overwinning die veel vertrouwen en vooral voldoening schenkt aan de ganse ploeg, coach én supporters. 

Tievolley kwam, zag (wachtte nog even af...) en overwon! Proficiat meisjes én coach!

Speelsters: Julie, Joni, Britt, Kate en Lotte.

Zaterdag 23 en Zondag 24 September 2017

2de divisie heren C - VAMOS STEKENE - SINT-GILLIS-WAAS B: 0 – 3     Setstanden: 19/25, 23/25, 20/25     Reserven: 2 - 1

1ste divisie dames B - VC LENNIK DAMES​: 3 -  0     Setstanden: 25/21, 25/17, 25/12      Reserven: 3 - 0

Eerste Provinciale Heren - VKt TORHOUT: 2 – 3     Setstanden: 16/25, 23/25, 25/19, 25/21, 13/15     Reserven: 0 - 3

gallery/lion

U13 Jongens Provinciaal - BLACK AND WHITE COMPANY LENDELEDE A: 1 – 3     Setstanden: 25/22, 19/25, 12/25, 18/25

De eerste match van een nieuw seizoen, een nieuwe trainer… Heel wat nieuwe dingen dus voor de jongens van de U13 van Tievolley.

De eerste set verschenen Matthias, Arthur, Lukas en Aaron op het veld. Dankzij goede recepties kwamen we vlot tot scoren en vooral in opslag waren we heel sterk. De bezoekers misten veel van hun opslagen waardoor wij de hele tijd op voorsprong stonden. Af en toe kregen we toch wat punten te veel tegen waardoor het spannend werd, maar we konden de eerste set toch winnen met 25-22.

In de tweede set werden Aaron en Arthur vervangen door Jurre en Jorden. Lendelede serveerde al wat beter, maar vooral in verdediging lieten wij te veel ballen vallen. Het moeilijke systeem zorgde nog voor heel wat misverstanden (en niet alleen aan onze kant). De bezoekers profiteerden hier maximaal van en wonnen met 19-25.

In set drie was het de beurt aan Matthias en Lukas om een setje te rusten, maar op het veld werd er ook een beetje te veel gerust. Er was een time out nodig om duidelijk te maken dat opgeven geen optie is en dat werkte ook. Het zag ernaar uit dat we nooit 10 punten zouden halen, maar de jongens gingen er toch weer voor en er kwam wat meer spel in. De kloof was al te groot, maar de sfeer zat er weer in. 12-25.

Het begin van de vierde set leek heel sterk op de eerste (de opstelling was ook dezelfde), mooi niveau dus! Jammer genoeg sloeg de stress bij bepaalden te veel toe en dit zorgde voor onnodige paniek en de bijhorende fouten. Lendelede kon een kloofje slaan en pakte de match 18-25.

Al bij al geen slechte match voor een eerste match. Eens het systeem er goed zal in zitten en we in verdediging wat meer ballen pakken, zal er mooi volley te zien zijn bij onze jongens! Hard blijven trainen is dus de boodschap.

Zaterdag 30 September en Zondag 1 Oktober 2017

VOLLEY TEAM KORTRIJK (VTK) - 2de divisie heren C3 – 2     Setstanden: 25/12, 23/25, 25/16, 20/25,15/8     Reserven: 3 - 0

Beloften: Zeer lastige start voor Tievolley. Tal van fouten zetten de score al snel op 8-0. Stilaan geraken we toch op dreef en beetje bij beetje mindert de achterstand. Na 20-20 kunnen de Tieltenaars een puntje voorsprong nemen. Toch hoort het eerste setpunt toe aan de thuisploeg. Het duurt echter tot de 5de poging om bij 29-27 de set toch aan Kortrijk te moeten laten. In set 2 blijven we met een paar punten achter toch steeds in de buurt van de thuisploeg. De set eindig ook zo (25-21). Tot halfweg set 3 is het verschil opnieuw 2 à 3 punten, maar na de wissel is de foutenlast iets te hoog en bij 15-9 zit de reserve match erop.

Hoofd: Een goede start van Tievolley met vooral goed aanvalswerk vanuit het midden brengt ons op kop, maar met een paar goede Blocks en aanvallen neemt de thuisploeg het roer over. De opslagdruk is ook hoog en door de talrijke Tieltse fouten moeten we de wet van de sterkste ondergaan. 25-12 is geen mooie score, maar Kortrijk eindigde vorig jaar 3de en Tielt zat daar een eind vanaf.

Met weinig hoop wordt set 2 op gang gefloten. Met variërend volleybal en voldoende opslagdruk houdt Tievolley nu toch goed stand en kan zelfs bij de 1ste TTO met een 2 punten voorsprong naar de kant. Door de vele fouten van Kortrijk houden de bezoekers hun voorsprong. Bij de 2de TTO is die zelfs 4 tellen. Het is hard knokken, maar Tielt blijft standhouden tegen een sterke tegenstander. Met 21-24 ligt de set voor het rapen, maar na een aanval van de thuisploeg en een net fout bij ons, grijpt onze coach in met een TO. Een goeie receptie en puik verdeelwerk wordt afgerond met een prachtige aanval en dat brengt de setstand op 1-1.

Ondanks deze nieuwe energie, zitten we in set 3 al snel in het sukkelstraatje. Het duurt tot 11-1 eer er een oplossing gevonden wordt, maar dan is de vogel gaan vliegen. Bij 19-9 worden de koppen nog eens bij elkaar gestoken. En dat werpt toch zijn vruchten af. Tielt blijft vechten en ondanks dat setwinst zo goed als onmogelijk is, komen we toch terug tot 23-16. De volgende 2 punten worden ook door Tielt gescoord, jammer genoeg met fouten waardoor Kortrijk deze set binnen haalt.

Blijkbaar ligt die kant van het veld ons beter, want na een gelijk opgaand begin is het Tievolley dat met een kleine de eerste verplichte rustpauze aanvat. Kortrijk wordt dikwijls in de fout gedwongen en ook onze Blocks zijn steeds beter. Time-outs en diverse spelers wissels bij de thuisploeg brengen de bezoekers niet van de wijs. Het is nagelbijten als Tielt op 17-24 komt. Pas de 4de set bal wordt op de grond getimmerd en daarmee hebben we al (onverhoopt) 1 punt.

En de Tieltse honger is nog niet gestild. Set 5 begint redelijk gelijk opgaand met een klein voordeel voor Tielt. Als voor een tweede keer de Kortrijkse muur gesloopt wordt, vind de 1ste scheidsrechter dat één van onze gasten dit iets te uitdagend viert en toont hem een gele kaart. Aan de Kortrijkse tafel kan de info blijkbaar niet goed verwerkt worden want het punt komt niet op het scorebord. Geen 4-6 dus, maar plots 5-5 als Kortrijk het volgende punt scoort. Er wordt luid geprotesteerd, maar blijkbaar is de fout zowel bij scorebordbediener als bij de markeerder gebeurt en hebben we geen poot om op te staan. Hopelijk geven de camerabeelden ons gelijk, maar dat zal enkel maar een magere troost zijn. In elk geval stapelen we daarna de fouten op en moeten we er ons bij 15-8 bij neer leggen. Nadien heerst dan ook een dubbel gevoel. Toch opnieuw een punt gepakt, goed gedaan.

Coach: Wouter Laroy.
Spelers: Wouter B., Otto, Clement, Jeroen, Stijn, Fiel, Jonas, Steven, Wouter M. en Nathan.

AVANTI AALTER - 1ste divisie dames B0 – 3     Setstanden: 20/25, 19/25, 18/25      Reserven: 0 - 2

Voormatch : In de voormatch ging het vlug naar een 14/25 eerste setwinst. Nadat we in set 2 heel wat minder voor de dag kwamen en bij 23/19 al verlies hadden ingecalculeerd kwamen we alsnog bij de opslagbeurt van Lisa verrassend terug naar 23/25 winst. De 3de set werd nadat we eerst op 3-0 achter kwamen, bij 6/10 afgefloten. Voor de 2de maal op rij een 3/0 winst.

Hoofd : Met de intense match van verleden jaar nog in gedachten ging de match van start met kansen aan beide kanten, 8/9.  Bij de opslagbeurt van Saar konden we een 1ste kloofje slaan naar 10/18 die voor Aalter niet meer te overbruggen bleek. Winst was een feit met 20/25.

Bijna een identiek verloop in set 2 waar we na een 11/10 tussenstand en nu met Julie en Celine aan de opslag een kleine kloof konden slaan. Het antwoord van Aalter bleef weer uit en zo setwinst nr 2 met 18/25.

Zonder ons hoogste niveau te halen maar wel vanuit een sterke verdediging en dito passing gingen we toch fors van start in set 3. Tegen het wat teleurstellend Aalter stond het in geen tijd 5/13. Het licht ging uit bij hen en zoals de laatste weken wel meer het geval konden we met imponerend middenspel de match vlot uitspelen 18/25.

Derde zege op rij en terug zonder verloren set. Knap.

Speelsters : Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine,  Huyst Bieke, Huyst Petra, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie, Steelant Jen, VanCollenberghe Louise, Vanmaele Willemijn, Verhulst Delphine en Wallaeys Saar
Coach : David Vancauwenberghe
Scouting :  Axel Depaepe

OLVA BRUGGE B - Eerste Provinciale Heren0 – 3     Setstanden: 24/26, 19/25, 22/25     Reserven: 3 - 0

De voormatch was niet om aan te zien. De eerste set was nog behoorlijk, maar geven we weg in de laatste vijf punten en daarna stapelden de onnodige en domme fouten zich op. De receptie was beter dan vorige week en de passeurs deden wat ze moesten doen, maar in aanval, verdediging en blok was het huilen met de pet op. Brugge won 3-0 en dat was meer dan verdiend.

 

Voor de hoofdmatch hoop je dan als coach dat er een betere start komt. Zeker omdat we wisten dat er mogelijkheden waren tegen Olva. En toch... Bij 8-5 moesten we toegeven dat we zelf al 4 onnodige missers lieten noteren, dus het zag er niet echt goed uit. Iedereen herpakte zich echter een beetje, er werd veel verstandiger gewerkt in aanval en de thuisploeg moest gaan zoeken naar oplossingen in tegenaanval wat niet altijd lukte. In een spannend set einde gaf de opslag de doorslag en pakte Team Vaxandi voor de eerste keer dit seizoen de eerste set.

 

In de tweede set was het bij de thuisploeg even zoeken. Een verkeerde opstelling aan het begin en twee spelers die uitvallen in de eerste 8 punten... Het was echt zoeken. Elouan profiteerde hiervan door ons vlot op voorsprong te serveren. Pepijn begon aanvallend ook zijn ritme te vinden, Michael en Waud kregen meer ballen van Simon en Jonas begon zijn ballen boven het blok te pakken. Voeg hier nog eens een meer dan solide prestatie aan toe van onze 15-jarige libero en dan weet je het wel... De tweede set was ook voor onze jonge leeuwen.

 

En dan... Decompressie? De angst voor de overwinning? Brugge die alles of niets speelt? Een ding is zeker, het liep een stuk minder vlot. De thuisploeg kreeg meer vat op onze aanvallers en we deden dan soms ook heel bizarre dingen. Gelukkig bleven we aan de opslaglijn koelbloedig genoeg om de opdrachten zo goed als perfect uit te voeren waardoor de hoekaanvallers van Olva meer en meer in de fout gingen. Bij 23-25 was de verlossing er eindelijk. De eerste driepunter voor onze jeugdploeg in 1e provinciale, opluchting bij de coach en meer dan terechte trots bij de vele supporters!

 

Een prestatie om trots op te zijn, dat is zeker. Het is bewezen dat we matchen kunnen winnen in 1e provinciale en laat dat nu net een motivatie zijn om er nog meer voor te gaan! Volgende week zijn we te gast bij Packo B en willen we onze supporters weer waar voor hun geld geven. Zorg dus dat je erbij bent!

gallery/trademark

VT MARKE-WEBIS WEVELGEM - U13 Jongens Provinciaal3 – 1     Setstanden:25/16, 25/14, 14/25, 25/16

Na de match tegen Lendelede wisten we waaraan we moesten werken.

In de eerste twee sets in Webis bleek dit echter nog niet echt duidelijk. We misten nog te veel ballen in verdediging en de organisatie was niet echt dat.

In de derde set liep het echter een stuk vlotter en vooral dankzij goed serveerwerk hielden we de thuisploeg op achterstand en wonnen we de derde set.

In de vierde set ging Webis er weer helemaal voor, maar dankzij heel geconcentreerd spel konden we tot 8-8 gelijke tred houden. Daarna gaf de kracht echter de doorslag, maar de Tieltse jongens bleven ervoor gaan. Er werden zo goed als geen opslagen gemist en de organisatie stond al veel beter op punt.

Een nederlaag, maar een tevreden coach. Het systeem leverde al geen enkel probleem meer op en vanaf de derde set was de verdediging ook veel stabieler.

Als we iedere week zo snel evolueren gaat dat nog mooie dingen opleveren.

Zaterdag 7 en Zondag 8 Oktober 2017

VC PACKO ZEDELGEM B - Eerste Provinciale Heren3 – 0     Setstanden: 25/21, 25/17, 25/16     Reserven: 3 - 0

De reservematch werd net als vorige week gespeeld met een ongeïnteresseerde houding waarbij constant dezelfde fouten terugkeerden. Tegen een gemotiveerde thuisploeg leverde dit een logische 3-0 nederlaag op.

Over de hoofdmatch zou ik beter even kort zijn... Het was de zwakste vertoning tot nu toe. Enkel in opslag – recpetie zat er nog een beetje niveau. In aanval maakten we massa’s punten... Voor de thuisploeg. De opdrachten werden compleet genegeerd en als je dan nog gelijk hebt, tot daar, maar dat was niet het geval.

De foutenlast stapelde zich gedurende de hele match altijd maar verder op. Zedelgem hoefde zelfs niet moeilijk meer te serveren want wij sloegen de bal toch buiten of in het net. Iedere keer als we dankzij een paar heldere momenten tot op gelijke hoogte kwamen, nekten we onszelf met een opeenstapeling van aanvallende fouten. Tibo viel in aan de pas en bracht wat meer variatie, maar aanvallend was het licht bij de meesten uit.

Als coach ben ik ontgoocheld over deze zwakke prestatie, maar als coach van deze groep ben ik teleurgesteld in de reacties van bepaalde spelers, of het gebrek aan reactie bij anderen. Iedereen moet voor zichzelf eens uitmaken wat aan de basis lag van zijn zwak niveau. Was het studentenleven te zwaar? Werden de opdrachten niet doorgenomen? Geloofde je er zelf niet in? Het maakt me eerlijk gezegd niet veel uit zo lang de nodige lessen getrokken worden.

Een ding is zeker. Als je op vrijdag tolereert dat er zoveel aanvallend fouten gemaakt worden, dan maak je ze op zaterdag ook...

gallery/packob

Zaterdag 14 en Zondag 15 Oktober 2017 

TWEEDE DIVISIE HEREN C - KNACK ROESELARE B: 1 – 3     Setstanden: 25/18, 17/25, 21/25, 21/25     Reserven: 0 - 3

Met onze 2 kersverse papa’s die terug aansluiten zou ons spelersaantal terug in stijgende lijn moeten gaan, maar jammer genoeg heeft Jeroen op training zijn enkel geblesseerd.

 

Beloften: Al snel zien we onze jongens onder zware druk gezet. Onze foutenlast is ook te hoog om weerwoord te kunnen geven. De kloof kan niet gedicht worden en met 16-25 richten we onze aandacht op set 2. Daarin zijn we echter al snel terug op achtervolgen aangewezen. Vanaf halfweg de set recht Tievolley de rug en kruipen ze terug dichterbij. Bij 15-15 staat de score gelijk. Zo komen we aan de 20 punten grens. Met enkele fouten geven we toch nog deze felbevochten set weg (21-25). Set 3 is een maat voor niets. Te weinig secuur spel zorgt voor een zware verliesscore (5-15).


Hoofd: Dankzij goed voorbereidend werk van de coach zien we een verrassend Tievolley. Goed scorend vanop alle posities, daarbij nog wat venijnige legballetjes en een stevig block geven onze jongens vleugels. ’t Is alsof we een andere ploeg op het veld hebben terwijl het de bezoekers zijn die nog een ploeg langs de zijlijn hebben huppelen. Er worden nog een paar set ballen weggegeven, maar uiteindelijk is het bij 25-18 afgelopen.

 

Te veel fouten zetten ons al snel op achterstand in set 2. Na de 1ste TTO krijgen onze mannen terug meer grip op de match en knabbelen stilletjes de achterstand weg. Halfweg zijn we terug gelijken, maar enkele slechte recepties later is de kloof er terug. Deze wordt niet meer gedicht en bij 17-25 heeft ook Roeselare zijn gewonnen set.

Vooral veel opslagdruk van Roeselare waardoor onze recepties niet altijd goed komen. Maar waar de groep vooral in gegroeid is, is het blijven vechten. We zitten momenteel niet in de beste positie en net daardoor is het mooi dat ze elkaar blijven steunen. De achterstand van 4 punten kan jammer genoeg niet weggewerkt worden en set 3 is bij 21-25 voor de bezoekers.

 

Na de 1ste TTO moet Tievolley opnieuw de rol lossen. Stilaan komen we 6 punten achter. Ook met TO’s zijn onze tegenstanders niet te verstoren. Met het matchpunt in handen van Roeselare, lijkt het plots moeilijk voor ze om het finale punt te scoren. Tielt kan terug dichterbij sluipen en even hopen we op een klein mirakel. De voorsprong van Knack is echter te groot om op een zucht van het einde deze nog weg te werken en bij 21-25 mag er gedoucht worden.

Geen punten, maar onder de huidige omstandigheden kunnen we enkel maar hopen op de terugkeer van de gekwetsten. Toch bedankt aan de ploeg om ons een prachtige volleybalavond te bezorgen.

 

Coach: Wouter Laroy


Spelers: Wouter B., Otto, Clement, Stijn, Fiel, Kenny, Steven, Jonas, Wouter M. en Nathan.

EERSTE DIVISIE DAMES B - VDK GENT DAMES B: 3 – 0     Setstanden: 25/18, 25/17, 25/21     Reserven: 2 - 1

Voormatch: Tegen onze spectaculaire opslagdruk in set 1 van de voormatch bleek Gent niet bestand. Maar liefst 10 ace’s kregen ze om de oren. 25/12 zowel in set 1 en 2 die we zonder veel tegenstand wonnen. In de derde set kwam Gent wel op voorsprong 3/6 en bleven ze die behouden met een uiteindelijke verdiende winst 13/15.

 

Hoofd: Set 1 van de hoofd bleef lange tijd in evenwicht tot Gent bij 9/12 een kleine kloof kon slaan. Met 2 aanvalspunten en daarna een sterke opslagbeurt kon Julie ons evenwel terug op het goede spoor zetten 18/13. Deze klap kwam het vrij jeugdige Gent niet meer te boven en verloor set 1 met 25/18.

 

Nadat we in de 2de set na een goeie start 6/2 teveel eigen fouten lieten optekenen zagen we Gent weer langszij komen 7/7. Tijdens het middengedeelte van set 2 waren we evenwel outstanding en kon Gent geen weerwerk meer bieden met terug een vlotte 25/17 winst.

 

Na de 9/3 start in de 3de set dachten we gewonnen spel te hebben maar plotseling begon onze motor te sputteren. Gent speelde nu heel sterk in receptie/verdediging hetgeen van ons niet kon gezegd worden. Punt na punt kwamen ze dichterbij en als ze bij 18/20 zelfs een kleine voorsprong hadden vergaard nam Coach David de wijze beslissing vers bloed in te brengen. De uitgevoerde dubbele wissel zorgde direct voor resultaat 21/20 en zo haalden we in extremis toch nog de volle buit binnen met 25/22.

 

Geslaagde seizoenstart met een 11 op 12 in de 1ste 4 matchen.

 

Speelsters: Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine, Huyst Bieke, Huyst Petra, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie,Steelant Jen,VanCollenberghe Louise, Vanmaele Willemijn, Verhulst Delphine, Wallaeys Saar


Coach: David Vancauwenberghe


Scouting: Axel Depaepe.

EERSTE PROVINCIALE HEREN - VT ROKAVO ROLLEGEM-KAPELLE: 1 – 3      Setstanden: 19/25, 18/25, 25/21, 16/25     Reserven: 1 - 2

Na de mindere prestatie tegen Zedelgem B moest Team Vaxandi zich deze week herpakken tegen één van de moeilijker tegenstanders uit de reeks. Rollegem-Kapelle beschikt immers over bakken ervaring en de nodige power in aanval...

 

In de reserven was de eerste set een drama, maar gelukkig wilden ze blijkbaar toch nog een coach langs de lijn en in de tweede en derde set werd er wel degelijk volleybal gespeeld en de tweede set werd zelfs gewonnen. Hopelijk is de boodschap nu duidelijk want ze is al genoeg herhaald.

 

Voor de hoofdmatch was de boodschap ook al genoeg herhaald... Geloof in eigen kunnen en overtuigd zijn dat we tegen iedere ploeg iets kunnen doen! De jonge leeuwen zetten Rokavo direct onder druk met sterk serveerwerk en de nodige bloks. Ook aanvallend was iedereen bij de les waardoor de bezoekers ons na de eerste technische time out op voorsprong zagen komen. Op het einde van de set slopen er echter iets te veel onzekerheden in de ploeg en de ervaring aan de overkant van het net profiteerde hier maximaal van. We konden geen punt meer maken en Rollegem pakte de set met 19-25.

 

Het gevoel zat echter goed, we stonden niet slecht te spelen en dat bleek ook in de tweede set. We kwamen wel 5-8 achter, maar pakten direct over dankzij knappe opslagen en aan 12-10 namen wij de bovenhand. Toen kregen we echter voor de eerste keer dit seizoen problemen in receptie met de bijhorende miserie in aanval en Rokavo nam opnieuw dankbaar de situatie over om met 18-25 de tweede set te winnen.

 

Je zag gewoon op de gezichten na de tweede set dat de match nog niet gespeeld was en dat bleek ook in de derde set. De receptiespelers van Rollegem wisten nu zelf niet van waar de ballen kwamen en Tievolley speelde bij momenten op een wolk. Tempo in aanval, knap werk in blok-verdediging en deze keer hield de receptie wel stand. Op het einde kwam Rollegem nog even piepen, maar met 25-21 pakten we toch de set.

 

En jawel, er was nog meer strijdlust in de ogen te zien na het winnen van de 3e set en in de vierde set was iedereen duidelijk nog bij de les. Soms iets te braaf waardoor Rollegem gelijke tred kon houden, maar de controle zat duidelijk bij de thuisploeg tot... Rollegem opnieuw onze receptie kon teisteren en we dit aanvallend niet konden oplossen. Rollegem had duidelijk geen zin in een vijfde set en pakte de vierde met 16-25.

 

We verliezen met 1-3 van een ploeg die al jaren meedraait in de top van 1e provinciale. De setstanden zeggen zeker niet alles want behalve in receptie waren we op een heel hoog niveau aan het spelen. Als we iedere match met deze mentale frisheid en mentaliteit op het veld stappen, dan zullen we er ook iedere keer trots kunnen afkomen.

 

Volgende week staat ons de verplaatsing naar Beernem te wachten. Vorig seizoen was dit zeker niet onze beste match, dus hebben we iets recht te zetten. Hopelijk kunnen we weer op een massa supporters rekenen zodat Joke haar sjaals kwijtraakt...

gallery/stronger

ELCKERLYC ZWEVEZELE A - U13 JONGENS PROVINCIAAL3 – 1     Setstanden: 25/19, 25/20, 20/25, 25/6

In de eerste set konden we volleyballend zeker naast de thuisploeg staan. We hadden iets minder power in aanval, maar verdedigden sterk en ook qua pas zat het goed, Jorden liet zelfs een paar heel knappe aanvallen zien. Het enige punt waarop we zelf minder speelden was de opslag en dat maakte op het einde het verschil. We misten te veel opslagen waardoor we 25-19 verloren.

De tweede set startte heel zwak in receptie, maar al snel konden we ons herpakken en ook de thuisploeg maakte veel fouten. Dankzij goed serveerwerk van Jelle en het slimme overspelen van Jurre, kwamen we heel knap terug en werd het echt spannend. De coach aan de overkant moest ingrijpen met wissels, maar ook Lukas en Jens vonden hun opslag en we bleven vechten tot op het einde. De ingekomen spelers bij Zwevezele deden echter wat ze moesten en scoorden aan het net. We moesten nipt de duimen leggen. 25-20.

In de derde set speelde Tievolley als op een wolk. De opdrachten werden goed uitgevoerd en in opslag misten we zo goed als geen enkele bal, Matthias kon zelfs een hele reeks serveren en dankzij de goede passen van Aaron en het betere verdedigende werk van Lukas en Arthur hielden we de set onder controle. 20-25.

Over de vierde set kunnen we heel kort zijn, het was echt niet goed. Er werd niet afgesproken of bewogen in receptie en dan weet je het wel. We kwamen amper tot een opbouw. Jammer dat een match op zo’n manier moet eindigen. We moeten tegen ons verlies kunnen, maar we moeten er wel altijd blijven voor gaan. Zwevezele pakte te vlot de set met 25-15.

Zeker geen slechte match van onze jongens, al moeten we wel blijven vechten als het moeilijk gaat!

Zaterdag 21 en Zondag 22 Oktober 2017

VC OUDEGEM B - EERSTE DIVISIE DAMES B: 0 – 3     Setstanden: 12/25, 19/25, 19/25     Reserven: 2 - 1

Voormatch: Tegen de zware opslagdruk van Oudegem konden we in set 1 niet veel inbrengen. 25/20 verlies was het hoogst haalbare en ook in set 2 gingen de Oudegemse speelsters op hun elan door. Niet enkel opslag, maar ook in aanval en defence scoorden ze beter dan wij. Opnieuw winst met 25/22. We herpakten ons flink in de 3de set waar we na een 5/8 start met goed spel doortrokken naar 8/15 winst.  

Hoofd: Van het in de voormatch dominante Oudegem bleef in de hoofd niet veel meer over. Na onze blitzstart 2/8 kon een schijnbaar aangeslagen Oudegem in set 1 geen weerwerk meer bieden. In alle linies waren we nu de betere en met een overduidelijke 12/25 score namen we set 1 voor onze rekening.

Ook in set 2 waren we na een 0/2 start vertrokken voor een sterke prestatie. Met veel diversiteit in aanval, waarvoor pluimpje naar defence en setter, liepen we vlot uit naar 11/19. Met nog 2 ace’s van Willemijn erbovenop 19/21 leek de set zo goed als gespeeld. Een knappe opslag reeks van Oudegem bracht nog eventjes “spanning” 18/22 maar dichter kwamen ze niet. Bij een secure opslag van Saar kon Bieke mooi op de rebound uitmaken. 19/25.

Oudegem kwam in set 3 voor de 1ste maal op voorsprong 2/0 maar niet voor lang. Het was evenwel toch het begin van een evenwichtige periode totdat we bij 15/15 en geholpen door hun foutenlast, een 5 puntenkloof konden slaan.15/20. Bij 18/22 zorgde Virginie op haar beurt ook voor een dubbele ace en werd de matchbal “vakkundig” uitgeslagen door Oudegem 19/25.

Heel knap!! Zeker onze beste match van dit seizoen waar ieder zijn betere niveau naar boven haalde. Ook coach David was een tevreden man met de perfecte uitvoering van de aangereikte opdrachten. 5 matchen op 5 gewonnen, super en op naar de volgende.

Verslag: Johan Scheerens ploegverantwoordelijke.

Speelsters: Bostoen Lisa, Claeys Celine, Huyst Bieke, Huyst Petra, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie, ,VanCollenberghe Louise, Vanmaele Willemijn, Verhulst Delphine, Wallaeys Saar

Coach : David Vancauwenberghe

Scouting : Axel Depaepe

VC DE BEERLANDERS BEERNEM A - EERSTE PROVINCIALE HEREN3 – 1     Setstanden: 21/25, 25/17, 25/20, 25/19     Reserven: 2 - 1

De reserves werden voor de eerste keer dit jaar een aangenaam kijkstuk. Iedereen was wakker en aandachtig en dit zorgde voor knap volley waarbij het zowaar de moeite was om te coachen. Er werd 2-1 verloren, maar we zijn zeker op de goede weg.

 

Voor de hoofdmatch wisten we waaraan we ons konden verwachten... Een brok ervaring, gestalte en spelinzicht. Het was achter Team Vaxandi dat de beste start pakte. Dankzij secuur serveerwerk en een uitstekende opvolging van de scouting, ging het van 3-8 naar 13-16. De thuisploeg wist het niet echt goed meer en ging meer en meer in de fout. Op het einde gaven we zelf nog wat punten weg met opslagmissers, maar met 21-25 pakten we toch maar even de eerste set. Wat een verandering t.o.v. vorig seizoen...

 

In de tweede set was bij bepaalden echter het licht even uit in de beginfase, we bakten er aanvallend niks meer van en de thuisploeg kon hun eigen spel spelen naar 8-2. Een dubbele wissel bracht wat meer vechtlust in onze jonge bende en we konden de kloof nog wat dichten, maar op belangrijke momenten gaf de ervaring aan de overkant de doorslag. 25-17.

 

Iedereen wist dat een goede start belangrijk zou worden in de 3e set, maar toch begonnen we weer met 2 eigen fouten... De kloof werd echter niet zo groot als in de 2e set, maar nu zat het probleem eerder in het achterveld. We bleven ervoor vechten en kwamen zelfs 16-17 voor, maar Beernem besefte dat ze geen gas terug konden nemen. Bij ons kwamen op belangrijke momenten te veel netfouten en onzuiverheden voor om de thuisploeg van de 3e set te houden. 25-20


We hadden al een set dus een punt zat er zeker in, maar in de vierde set waren we weer de hele tijd op achtervolgen aangewezen. De thuisploeg speelde bij momenten heel knap volley in verdediging en ronde dit telkens af op ervaring. Wij wilden, als jonge snaken, het mooiste volleybal brengen, maar vergaten wel dat dit niet altijd het meest efficiënte is... 25-19.

 

We moeten tevreden zijn met bepaalde zaken, maar we moeten echt eens gaan beseffen dat we bij momenten te veel fouten zelf maken. De oplossing hiervoor ligt op training. Als we onszelf toestaan om domme, onnodige of onbezonnen fouten te maken op training, dan maken we ze gegarandeerd in de match. We moeten niet ontevreden zijn, onze libero was absolute top, we leren beter en beter omgaan met scouting, de opslagdruk was bij momenten weer heerlijk, maar... de foutenlast moet omlaag.

 

Volgende week is het aan ons om thuis te bewijzen dat we op training meer doen dan gewoon trainen, maar dat we zweten, zwoegen en werken om iedere week beter te worden. Onze supporters waren weer schitterend het is aan ons om hun inspanningen te evenaren!

gallery/nabeernem

Zaterdag 28 en Zondag 29 Oktober 2017

Beloften: We zien, ondanks de steun van Niels, niet direct een super gemotiveerde Tieltse ploeg bij de start van de beloften match. Loppem profiteert en kan tot halfweg een 5 punten kloof uitbouwen. Maar stilaan komen onze gasten toch terug in het ritme en met mooie reeksen draaien ze de scheve situatie om. Al snel kunnen we zo de eerste set pakken met 25-20. In set 2 is Tielt constant de betere ploeg. We houden een veilige voorsprong en lijken terug op gemakkelijke winst af te stevenen. De tegenstanders blijven echter vechten en na enkele Tieltse fouten komen ze bij 23-23 terug langszij. De thuisploeg kan de eerste setpunten niet verzilveren, maar bij poging 5 is het dan toch raak (29-27). Tot halfweg set 3 zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, zij het met een klein voordeel voor Loppem. Na de kampwissel verliest Tielt zijn grip op de match. Loppem wordt zo de terechte winnaar bij 11-15.

Hoofd: Met nog steeds een goed gevulde ziekenboeg blijft het moeilijk voor onze coach om zijn team aan te passen aan de noden. Gelukkig start Heren 1 zeer goed aan de hoofdbrok van deze avond. Snel staan we een paar punten voor. Als Loppem terug wat dichter komt is er snel de reactie. Bij de 2de TTO is de kloof al 6 tellen. Met een paar mooie reeksen wordt dit steeds meer en set 1 is bij 25-13 duidelijk voor ons.

Ook set 2 lijkt dezelfde weg op te gaan. Na de eerste TTO verschuift de foutenlast echter van het bezoekende kamp naar de thuisploeg en stilaan kantelt de match. Nadat Loppem met het kleinste verschil bij de 2de TTO het plein afstapt, kunnen we nadien onvoldoende onze wil op leggen en nadat ze de 20 puntengrens overschreden hebben komen wij bijna niet meer tot scoren. Bij 20-25 staan de set bordjes terug in evenwicht.

Ondanks wat opslagfouten, zijn we in set 3 terug goed vertrokken. Met voldoende opslagdruk lukt het ons om hun aanval te verstoren. Als deze toch komt, zijn we blokkerend ook in goeden doen. Met 25-16 is set 3 opnieuw eentje voor ons.

Op naar set 4 waarin we opnieuw een gelijkaardig scenario zien als in set 1 en 3. Met 8-4 en 16-11 bij de TTO’s zijn we op goede weg om de volle pot te pakken. Ook bij 22-18 is er nog geen vuiltje aan de lucht. Maar enkele fouten bij een te zege-zekere Tieltse ploeg brengt de bezoekers plots langszij. Wanneer we dan nog een aanval afgeblokt zien en daarna nog een netfout zijn de 3 punten weg.

In set 5 zijn we steeds de evenknie van de tegenstander, maar slagen we er niet in om opnieuw afstand te nemen. Wat we niet voor mogelijk hielden, gebeurt echter wel. Met een opslagmisser van ons komt Loppem op matchpunt. We kunnen dit nog wegwerken met een middenaanval, maar jammer genoeg niet de volgende 2 punten. De bezoekers nemen 2 punten mee richting Loppem. Wij blijven verweest achter met 1 punt hoewel we in set 4 de overwinning in handen hadden. Dit komt hard aan.

Coach: Wouter Laroy.
Spelers: Wouter B., Otto, Clement, Stijn, Fiel, Kenny, Steven, Jonas, Niels, Wouter M. en Nathan.

 

Na de matchen tegen Rokavo en Beernem moesten we telkens tevreden zijn met het feit dat we knappe dingen lieten zien, maar we bleven zonder punten achter. Tegen de bezoekers uit Bredene wilden we deze keer meer...
In de reservematch werd dit al duidelijk. Er werd aandachtig gespeeld en iedereen ging ervoor. Bredene pakte nipt de eerste set, wij de tweede en in de tiebreak trokken de bezoekers weer aan het langste eind, maar dit was alweer een niveau hoger dan vorige week.

 

In de eerste set van de hoofdmatch namen de youngsters alweer een verschroeiende start. Met goede opslagen en een uitstekende verdediging, werd het aanvalsgeweld van Bredene aan banden gelegd. Alles klopte gewoon en bij de mannen van de kust wisten ze het even niet meer. 25-19.

 

En dan komt de ervaring weer boven in de tweede set. Ze wisten beter wat we deden en hadden er nu wel een antwoord op. Bovendien brachten ze opposite deze keer wel tussen de lijnen en die deed ons duidelijk meer pijn dan zijn plaatsvervanger in de eerste set. Aanvallend kwamen we alsmaar minder tot scoren en Bredene vocht voor iedere bal... 17-25.

 

In de derde set schoven we een beetje met posities, maar toch hield Bredene de bovenhand. Ze moesten alles uit de kast halen en de rally’s waren bij momenten heerlijk, maar ze leverden ons over het algemeen geen punten op. Op het einde lieten we weer de beter dingen zien, maar Bredene stond toen al te ver voor om hen echt nog te kunnen bedreigen. 21-25.

 

Voor de vierde set werden bepaalde opdrachten wat aangepast en dat leek te werden. Het midden van Bredene kwam er minder uit en aan onze kant scoorden we weer net wat vlotter. Bredene plooide echter niet en bleef ook voor ieder punt vechten. Gelukkig werden zij ook moe en deze keer wonnen we de lange fases wel. 25-22.

 

We hadden al meer dan een setje, maar we wilden nog meer. In de tie break namen we via 5-2 de beste start. We haalden zo goed als alles van de grond en in aanval vonden we nu wel de handen van het blok. Bredene stak echter een tandje bij van aan de opslaglijn en we moesten draaiden bij 7-8. Iedereen bleef vechten, maar de opslagdruk gaf op het einde de doorslag. Bredene pakte de tie break met 11-15 en daarmee ook de match.

 

We bleven moegestreden achter en heel teleurgesteld. De mannen van Bredene gaven complimenten aan de lopende band over wat een plezier het was om zo’n jonge bende zo’n volleybal te zien brengen, maar daar kochten we natuurlijk geen extra punten mee... We wisten dat het een zwaar jaar zou worden en we gaan dit jaar meer vooruitgang boeken dan vorig seizoen, maar het zal ‘the hard way’ zijn. We moeten onze naam echter eer aan doen en blijven ‘groeien’. We weten waar we nog veel marge hebben en wat we beter moeten doen, het is aan ons om daaraan te werken en dan komt de volgende overwinning weer wat dichter.

 

Volgend weekend laten we de competitie even rusten en moeten we op zondagmorgen in Roeselare voor de beker gaan spelen. We rekenen op de aanwezigheid van al onze trouwe (en andere) supporters om zoveel mogelijk lawaai te maken zodat iedereen direct wakker is.

Kopzorgen en veel denkwerk voor de coach in de laatste dagen en zelfs uren voor de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Door blessures en andere redenen missen we een deel van de ploeg waardoor er maar 9 dappere strijders op het veld verschijnen in de stilaan traditionele eerste match in en tegen Diksmuide.

Beloften: Terwijl ze bij de thuisploeg nog wat moeten zoeken naar de grenzen, zijn de Tieltse jongens wel bij de les. Al snel staat het 5-11 waarbij we de thuisploeg zelfs een paar punten cadeau gaven. Een heropflakkering bij de home-boys en enkel Tieltse foutjes brengt de kloof terug 15-16, maar Tievolley blijft bij de les en houdt de match onder controle tot het einde. Eerste winstsetje van het seizoen is met 21-25 een feit. Set 2 gaat redelijk gelijk op. Het is weliswaar VT dat daarvoor zorgt met zowel winners als missers in opslag, receptie en aanval. Halfweg de set verlies Tielt de greep op de match. Vooral hun block is moeilijk te omzeilen. De 5 punten achterstand zijn bij 20-20 toch weg gewerkt. Het is echter de thuisploeg die de eindspurt wint bij 25-21. In set 3 houden we tot halfweg nog stand, maar dan gaat het van 8-7 naar 15-9.

Hoofd: bij de start van set 1 zien een meer gedreven Diksmuide dat snel een grote kloof slaat. Diverse fouten in het Tieltse kamp brengt de stand op 10-3. Maar stilaan komen de bezoekers meer in de match en kruipen we stilaan dichterbij. In de eindspurt wordt het verschil gereduceerd tot 1 punt, maar bij 25-23 verliezen we toch de eerste set.

Na 3 minuten rust zien we van bij aanvang van de 2de set dat onze jongens meteen mee zijn. Tot over de 1ste TTO behouden ze een 2 punten voorsprong. Tielt blijft geconcentreerd mooi volleybal brengen en zo kunnen we bij de 2de TTO naar een mooie 5 tellen voorsprong kijken. Met voldoende opslagdruk brengen we de tegenstander in de problemen. Als er toch een aanval komt, kunnen we rekenen op goed blokkerend werk. De setstand komt in evenwicht bij 18-25.

Goed op dreef zet Tievolley de toon verder in set 3. We nemen de match in handen en creëren een kleine kloof. VT Diksmuide kan regelmatig milderen, maar geraakt nooit op gelijke hoogte. Telkens opnieuw bouwen onze gasten een voorsprong op. Zo gaat ook deze set op onze teller met dezelfde cijfers. We hebben al een eerste punt binnen, maar ’t is duidelijk dat we voor meer naar de boterstad gekomen zijn.

Door veel fouten bij VTD staan we al snel op 4-8 om een eerste rustpauze te nemen. Ondanks een paar opslagmissers landen we bij de 2de TTO op 10-16. Ik weet niet wie het meest last heeft van de zenuwen: de mannen op het veld of de goed gevulde Tieltse supportersbank. Wanneer in money time de voorsprong plots terug slinkt tot 3 punten, haalt onze coach even de ploeg naar de kant. Het heeft alvast een negatieve invloed op de volgende opslag van onze tegenstanders. Bij 19-24 komen we op matchpunt en de tweede poging is de goeie. 20-25 brengt de einduitslag op 1-3. De euforie is zowel op het veld als op de tribune heel groot. Al bij de openingsmatch scoren we het maximum.

Oliver, je beseft het (nog) niet maar deze overwinning is voor jou.

Ook een dikke proficiat voor Francis en Heleen

Coach: Wouter Laroy

Spelers: Wouter B., Otto, Clement, Jeroen, Stijn, Fiel, Steven, Wouter M. en Nathan.

Beloften: In set 1 neemt de thuisploeg redelijk vlot afstand van de bezoekers. Hun aanvallen worden regelmatig goed afgeblokt. Nadat een ace de score op 13-7 brengt, wordt het spel dan ook op vraag van de bezoekende coach even stil gelegd. Zonder al te veel effect echter, want de kloof diept zich nadien verder uit tot 21-14. Setje gespeeld denk je dan, maar Vamos vecht zich terug tot op 22-20. Tievolley pakt vlot de volgende 2 voor zijn rekening en lijkt gewonnen spel te hebben. Maar een ace, een goed block en een Tieltse aanval dat enkel het net doet schudden verder zijn onze setballen weg. Daarna volgen er 5 kansen om deze eerste thuisset af te sluiten die tekens gecounterd worden. Het is uiteindelijk toch Tielt dat bij 31-29 een zucht van verlichting mag slaken. Set 2 loopt ondanks veel opslag-missers redelijk idem als set 1. Enkel krijgen we geen thriller op het einde. 2-0 voor Tielt bij 25-17. De beide ploegen houden in set 3 de balans in evenwicht tot aan de kampwissel. Daarna kan Stekene een paar punten uit lopen die bij 13-13 terug uitgeveegd zijn. Het eerste setpunt van Vamos wordt nog tenietgedaan, maar de volgende kans zetten ze om. Met 14-16 is het tijd om zich op de hoofd te concentreren.

Hoofd: Met een paar van onze gekwetsten op de supportersbank kijken we uit naar een mooie match, maar het wordt al snel duidelijk dat Vamos Stekene een ploeg is met 2 gezichten. Waar we bij de reservematch toch duidelijk de betere ploeg waren, zien we nu een zeer efficiënte tegenstander. Met bij momenten zeer zware opslagdruk is het hard werken voor de thuisploeg om de bal bij de goeie aanvaller te brengen. Maar daar wacht dan meestal een stevig blok. Een achterstand van 6 punten bij de 1ste TTO kan weinig of niet verminderd worden. Niet dat Tievolley de kopjes laat hangen. Ze blijven knokken, maar we komen (momenteel) te kort. Met toch een respectabele score van 19-25 zit set 1 erop.

Vermoedelijk had onze coach zeer gerichte orders meegegeven voor set 2, want nu loopt het aanzienlijk beter. We kunnen blijkbaar voldoende druk zetten en daardoor Vamos in de problemen brengen. Na tal van fouten zorgen ze zelf dat Tievolley bij het verplichte rustminuutje aan de leiding staat (8-5). Stilaan komen ze terug met vooral hun middenaanval en block dichter. Er is natuurlijk ook nog steeds de harde servicedruk, maar dat houdt ook risico’s in. Aan de 2de TTO zijn de rollen dan ook omgekeerd (13-16). Na een 2de TO bij 18-22 kunnen onze gasten milderen en 2 setballen afweren. Uiteindelijk zijn het de bezoekers die bij 23-25 hun tweede set pakken.

Set 3 kent bij het begin opnieuw een gelijk verloop als bij de 2de met naast winners ook enkele fouten van Vamos waardoor Tielt in de buurt blijft. Na de 1ste TTO komt Tievolley door enkele fouten langszij en kan een paar punten uitlopen. Met nog een middenaanval gaan de spelers bij 16-14 terug naar de kant. Ook daarna blijft het knokken. Beide kampen strijden voor ieder punt, maar stilaan is het duidelijk dat de bezoekers beter zijn, al is het niet veel. Wel hebben ze bij Stekene een probleem met TO’s. Zo scoort onze coach over de ganse match 4 punten uit 6 time-outs. Toch gaat Vamos Stekene met 3 punten huiswaarts nadat set 3 eindigt bij 20-25. Toch kunnen we met een goed gevoel terugkijken op de prestatie van Heren 1.

Intussen is de babyboom bij Tievolley in volle gang, want ook deze week is er een nieuwe U1-speler. Proficiat Nele en Kenny met Tuur. Ook zusje Febe om nog niet te spreken van voorzitter/opa Hans en oma Lut zijn dolgelukkig.

Coach: Wouter Laroy.

Spelers: Wouter B., Otto, Clement, Jeroen, Stijn, Fiel, Steven en Jonas.

Voormatch: In de voormatch starten we wisselvallig met een logische 8/8 tussenscore. Even doordrukken en met beter opslag en aanvalsspel werd het vlotjes 25/16. Ook in set 2 speelden we onbedreigd naar 16/8 voor. Een lichte terugval bracht Lennik terug in de set 21/17 maar tevergeefs, met 25/21 werd het 2-0. Het spelpeil daalde fors in set 3 maar zij het iets moeizamer wonnen we uiteindelijk toch met 15/13.

Hoofd: In de hoofd bleef het geruime tijd gelijk opgaand. Met stroef heen en weer volley en geholpen door de vele Lennikse opslagmissers bleven we langszij bij 16/16. Als Lennik, dat zeker niet onderlag, bij 18/20 zowaar uitzicht kreeg op setwinst greep coach David in. Met enkele renderende wissels bracht hij het team terug op het goeie spoor om alsnog setwinst te pakken 25/21.

Ook in set 2 misten we onze start maar vanuit een stabiele verdediging begon ons spel stilaan te verbeteren. Nadat we na de 10/9 een kleine kloof konden slaan naar 17/12 werden we niet meer bedreigd. Bij 19/16 kon Virginie met een sterke opslagreeks ons naar 25/17 winst loodsen.

Dat opslagspel dikwijls bepalend kan zijn bewees Lara ook in set 3. Na haar sterke opslagbeurt stonden we riant 15/4 voor. Voor Lennik was het over en uit, enkel nog de coaches gingen in de clinch met de referee maar verder dan een gele kaart bereikten ze niets. Op het eind rondden onze sterke midden de match af bij een 25/12 setwinst.

Winst over de ganse lijn met 6 gewonnen sets, het gebeurt niet elke wedstrijd. Mooi zo.

Speelsters: Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine, Huyst Bieke, Huyst Petra, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie, Steelant Jen, VanCollenberghe Louise, Vanmaele Willemijn, Verhulst Delphine, Wallaeys Saar

Coach: David Vancauwenberghe

Scouting: Axel Depaepe

Na onze nederlaag in Gits werd er hard en geconcentreerd gewerkt op training in de hoop dat we tegen Torhout sterker in onze schoenen zouden staan.

In de voormatch was dit echter niet direct het geval. Vooral in receptie lieten we het afweten. Enige lichtpuntje was dat de opdrachten i.v.m. de opstelling in verdediging snel werden opgevolgd waardoor we minder punten weg gaven. De ervaring bij VKT bezorgde hen echter tot vlot de 3-0.

Voor de hoofdmatch was het bang afwachten in welke opstelling VKT zou aantreden. Bepaalde van hun spelers kunnen verschillende posities spelen, dus wisten we niet direct waaraan we ons moesten verwachten. De bezoekers profiteerden van onze afwachtende houding en namen een vliegende start (1-5). De receptie bij ons bleef te vaak onzuiver waardoor we aanvallend alles moesten oplossen. Bij VKT speelde hun nummer 1 een zeer sterke match in het achterveld en werd alles verdedigd.  Met 16-23 kon je moeilijk zeggen dat we echt in het stuk voor kwamen.

Voor de tweede set werden de opdrachten in opslag veranderd om de tegenstander wat meer te ontregelen. Aanvankelijk was het toch weer VKT dat het sterkst startte (4-8 en 6-10), maar bij 16-16 stonden de bordjes weer in evenwicht. We maakten echter zelf twee onnodige fouten waardoor we weer een achterstand moesten ophalen. Dit lukte, maar dan maakten we weer twee fouten, … We vochten nu echt voor wat we waard waren, maar gaven telkens de voorsprong terug aan VKT dat de 2-0 pakte met 23-25.

Na de 3e set moesten we toegeven dat we zelf de vorige set beslist hadden. We maakten zelf onze punten, maar ook die voor VKT. Als we dat laatste eruit konden krijgen, zat er muziek in. VKT startte met 2 opslagen in het net, maar wij volgden jammer genoeg hun voorbeeld… Geen tevreden coach dus. En was het dat of iets anders, maar het begon beter te lopen bij de jonge leeuwen. We maakten minder onnodige fouten en bleven sterk serveren. VKT moest gaan oplossen en dat lukte niet altijd even goed. De eerste setwinst in 1e provinciale was met 25-19 dan ook verdiend.

Als je 2-1 achterstaat, dan weet je dat je in de 4e set alles moet geven om een punt uit de brand te slepen en dat deden we ook. We speelden bijna de hele set op voorsprong en lieten heel knappe dingen zien. De rally’s werden altijd maar langer en dat speelde zeker in ons voordeel. Met 25-21 was het 1e punt een feit.

Iedereen geloofde er (eindelijk) in dat we in 1e provinciale ook matchen kunnen winnen. Het eerste punt in de tiebreak was voor ons, maar de 4 volgende voor VKT. We moesten draaien met een achterstand van 6-8 en bij 11-13 leek de match gespeeld. Het werd echter nog 13-14 en over dat laatste punt zal nog lang gesproken worden… VKT won de match en bij ons wist niemand echt hoe hij zich moest voelen.

Sommigen waren tevreden met een punt, anderen ontgoocheld dat het maar 1 puntje was. We hebben bewezen dat we op dit niveau mee kunnen, maar moeten nog leren de makkelijke situaties perfect te controleren.

Volgende week staat de verplaatsing naar Brugge op het programma. Daar is het dag van de supporter dus ik stel voor dat we dat alle eer aan doen en dat alle supporters massaal naar Brugge afzakken!

gallery/past

Zaterdag 4 en Zondag 5 November 2017

Na een paar mindere prestaties moesten de jongens van Tievolley deze week aan slag tegen het grote Knack Roeselare.

Bij aanvang van de eerste set werd direct duidelijk dat dit Roeselare niet zo indrukwekkend was als we vreesden. Ze maakten zelf veel fouten en bij ons draaide de opslag en de opbouw net wel goed. Alleen in de afwerking was Roeselare vaak iets efficiënter. In een heel spannend seteinde was het echter het betere serveerwerk van Tievolley dat ons de eerste set opleverde met 27-25.

In de tweede en de derde set speelden we weer volleybal zoals de voorbije weken. Teveel opslagmissers en veel te weinig beweging in het achterveld. Heel frustrerend om te zien, zeker als je weet dat ze zoveel beter kunnen. Heel vaak is het een gebrekkige concentratie die ons parten speelt. We weten wel wat we moeten doen, maar we beseffen het altijd te laat. Roeselare was goed wakker en pakte de tweede set met 15-25 en de derde met 14-25

In de vierde set zag het er aanvankelijk niet veel beter uit, maar wat beter werk aan opslag en veel meer beweging in het achterveld brachten Tievolley vanuit een onmogelijke positie nog terug. Bij Roeselare was het alle hens aan dek om de set nog te winnen, maar het was weer Tielt die het koelst bleef op het einde en 2-2 gelijkstelde met 25-23

Een vijfde set is altijd iets raars... De thuisploeg nam de beste start en maakte een aantal heel knappe punten. We draaiden met 8-4 voor en er was niks aan de hand. We bleven ook goed spelen, alleen... In de langere rally’s hadden we teveel last van stress. Die ene pas kwam net niet goed, de andere raakte de bal net niet voldoende in verdediging... Roeselare kroop dichter en dichter en op het einde van de set maakte die ene speler bij hen toch wel het verschil met zijn opslagen. 13-15.

Jammer, maar we zagen nu al drie sets goed volleybal. Hopelijk zit de concentratie snel bij iedereen op niveau zodat we meer zo’n matchen kunnen spelen.

Zaterdag 11 en Zondag 12 November 2017

Voormatch;    Als we met enkele minuten vertraging het veld opkwamen, tijdens de 1ste set van de voormatch stond het reeds 18/8 voor Stekene. Onnodig om er bij te vertellen dat het over and out was voor Tielt met een 25/10 verlies.  Set 2 verliep een stuk beter en nadat we bij 13/18 een mooie kloof hadden opgebouwd werden we niet meer bedreigd, winst met 23/25. Jammer genoeg konden we in de derde set na een mindere start 8/4 niet meer met winst afronden. 15/13

Hoofd;   Geen Delphine te bespeuren in  Stekene , een kwetsuur hield haar aan de kant. Hopelijk van korte duur en bij deze spoedig herstel gewenst. Na een evenwichtige start 8/8 konden we moeilijk onze stempel drukken op het verloop van set 1.  We moesten ondergaan tegen een sterk en defensief goed georganiseerd Stekene . Onder leiding van hun RH Jana Verschraege liepen ze vlot uit naar 22/15. We konden nog wat van onze achterstand ongedaan maken maar helemaal in de geest van de set kwam de 25/21 setstand erop na een ongelukkig misverstand.

Met Saar aan de opslag en een vlot scorende Willemijn in steun ,liepen we in set 2 uit naar 0/7.  Na de opslagbeurt van Evelien stond het zelfs 2/15. Maar daarna was het liedje uit. De onzekerheid sloeg weer toe en met een haperende defensie kwamen de Vamosgirls weer vlot  dichterbij. Over 12/17 ging het naar 16/20 tot een verbijsterende 23/23. Ondanks deze spectaculaire remonte trok Stekene toch aan het korstte eind en verloor met 23/25. Oef…..

Wat was dat allemaal zeg. Gelukkig zagen we in set 3 meer stabiliteit. Na de 7/7 konden we bij 14/18 een kloof slaan die intact bleef tot aan de finish 20/25

Het mentale voordeel helde nu weer naar onze kant  maar het spel bleef spannend en evenwichtig. Het betere hoekspel kwam van Stekene maar in het midden waren wij dan weer in het voordeel. Het bleef een dubbeltje op zijn kant 15/15 ,19/19  maar na mooie punten van Bieke en Jen aangevuld met wat hogere foutenlast bij Stekene kwamen we toch mooi op 20/23. Speelster van de match jana Verschraege ging dan verrassend tot 2x toe in de fout  en de buit was binnen. 20/25

Wisselvallige en spannende pot Volley waar we toch met de verhoopte driepunten naar huis kunnen na een moeizame overwinning.

Op naar de matchen van de waarheid met om te beginnen volgende week tegen Mortsel.

 

Verslag; Johan Scheerens ploegverantwoordelijke

Speelsters; Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine,  Huyst Bieke, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie,Steelant Jen,VanCollenberghe Louise, Vanmaele Willemijn,  Wallaeys Saar

Coach; David Vancauwenberghe

Scouting; Axel Depaepe

VAMOS STEKENE - SINT-GILLIS-WAAS - EERSTE DIVISIE DAMES B: 1 – 3     Setstanden: 25/21, 23/25, 20/25, 20/25     Reserven: 2 - 1

Beloften: door rugklachten moeten we deze week Steven missen waardoor coach Wouter aparte keuzes moet maken. Zo zien we in de 1ste set een verrassende passeur in de Tieltse rangen. Otto heeft zich als chineese vrijwilliger gemeld en vervult zijn taak op voortreffelijke wijze. Daarbij komt dat de halve ploeg die op het veld staat als achternaam Rosseel draagt. Naast Otto en Stijn zien we ook jongster Pepijn in H1-shirt. Dit vreemde ploegje doet het wel ok tegen een thuisploeg die de fouten opstapelen. Onze mooie voorsprong gaat echter verloren als ook bij Tielt de foutenlast stijgt. Ons setpunt wordt gecounterd en de mannen van Sint Jan nemen de laatste punten voor hun rekening (26-24). Ook in set 2 zien we zeer veel opslagmissers. Dat de Tieltenaars last hebben van de korte opslagzone is begrijpelijk, maar voor de thuisploeg zou dat gekend terrein moeten zijn. Niet dus. Het gaat vlotjes van 4-4 naar 4-10. Jammer genoeg gaat de omgekeerde beweging ook heel gemakkelijk (9-10). Met Otto als libero (’t is precies een verkleedpartij) kunnen we toch doordrukken om van 15-16 bijna ongestoord set 2 met 17-25 binnen te rijven. Ook in de korte sprintproef, nu met Stijn in een spannende libero outfit, kunnen we de home boys onder de duim houden en zo hebben we bij 11-15 een eerste zegen op zak. Levert geen punten op, maar werkt stimulerend.

Hoofd: met een meer gekende opstelling zien we een blits start van St. Jan en een niet uit de startblokken gerakend Tievolley. Een 5 punten achterstand kan getemperd worden tot een 2tal eenheden, maar volledig wegwerken lukt niet. Er worden nochtans aan beide zijden veel cadeautjes uitgedeeld. Set 1 komt dan ook met 25-21 op de kant van de thuisploeg te staan.

Set 2 toont ons een totaal ander wedstrijdbeeld. Na een prima start kan Tielt zijn tegenstander goed controleren en mede dank zij net- en opslagfouten bij de thuisploeg knokken we een 5-10 voorsprong bij elkaar. Regelmatig komt St. Jan tot op een punt of 2, maar ofwel maken ze zelf cruciale fouten of kan Tielt met gevarieerd spel terug voorsprong nemen. Wanneer we over de 20 punten grens gaan, maken ze opnieuw een 3tal fouten en doven ze uit. Wij hebben een wel verdiend setje binnen bij 16-25.

Ook in set 3 is Tielt bij de pinken. De thuisploeg komt moeilijk tot scoren en opnieuw kunnen we een 5 punten kloof slaan. We behouden deze voorsprong tot we over de 20 punten gaan. Enkele fouten brengen onze tegenstanders terug dichter bij. Er worden nog 3 setpunten weggespeeld, maar met een toetsfout komt de score op 21-25. We gaan al niet met lege handen naar huis.

Voor we aan set 4 beginnen, wil ik de minder geïnformeerde lezer er toch even op wijzen dat we hier aan het spelen zijn tegen een ploeg die op kop staat in de rankschikking en dat wij met vijf gekwetsten zeer gehandicapt aan de start komen (nvdr).

Set 4 dus. Een overzicht van de eerste helft: 4 toetsfouten, 4 opslagfouten en als kers op de taart nog een netfout. Nu, Tielt deed ook mee hoor: 2 opslagfouten en een netfout. Conclusie: Tievolley kan opnieuw een, zij het kleinere, voorsprong uitbouwen. Al loopt het bij de thuisploeg niet lekker, bij 13-13 staan de bordjes terug gelijk. Het lukt hen echter niet om over ons te wippen en wij maken daar gebruik van om opnieuw een paar tellen voorsprong te nemen. We komen waarlijk bij 22-24 op matchbal. Maar de eerdere wissels en een paar TO’s lijken bij de home boys vruchten af te werken. Hun receptiehoek is bijna niet af te stoppen en zo komen zij op setpunt. Telkens kunnen onze aanvallers dit wegwerken, tot 4 keer toe. Door een slechte receptie bij hen, komt Tielt terug op matchpunt. Hun volgende aanval strandt in het net en Tievolley pakt hier zowaar bij 28-30 de volle pot. Wat er daarna nog gebeurd is, laat ik aan diegenen die erbij waren. Well done Heren 1 van Tievolley Tielt.

Coach: Wouter Laroy

Spelers: Wouter B., Otto, Clement, Stijn, Pepijn, Fiel, Jonas, Niels, Wouter M. en Nathan.

SPORTING ST JAN HEMELVEERDEGEM - TWEEDE DIVISIE HEREN C: 1 – 3     Setstanden: 25/21, 16/25, 21/25, 28/30     Reserven: 1 - 2

Zaterdag 18 en Zondag 19 November 2017

Beloften: ogenschijnlijk weinig weerstand tijdens de eerste confrontatie in deze streekderby. Met opnieuw Otto als passeur ad interim brengen de enkele schoonheidsfoutjes ons nooit in de problemen. Vlotte winst met 25-16 op het scorebord. Ook set 2 brengt weinig animo. Ruddervoorde lijkt niet opgewassen tegen de jongens in Tievolley kleuren. 25-18 wordt de score. Een wat slordiger acterend Tielt zorgt ervoor dat de bezoekers in set 3 wel de evenknie zijn. Na 11-11 drukt Tielt toch even door en bij 15-11 mogen de kapiteins hun handtekening op het blad schrijven.

Hoofd: nieuw blad, andere wedstrijd? Tot aan de eerste verplichte rust is er weinig verschil, maar na de instructies van T/C Wouter te hebben aanhoort, bouwt Tievolley stelselmatig zijn voorsprong uit. Ondanks een paar goede aanvallers in het andere kamp, blijven we de controle over de match behouden. Bij 25-18 zit set 1 erop en verhuizen we naar de andere kant van het plein.

Ook in set 2 is Tielt heer en meester. Met een bijna identiek puntenverloop lijkt deze set een kopie van de vorige. Misschien een paar extra foutjes (concentratieverlies?) zorgen ervoor dat de kloof iets kleiner is, maar gevaar is er niet. Enkel als Ruvo na een 4 punten reeks op 23-20 komt, vindt onze couch het tijd om zijn mannen tot de orde te roepen. Hij scoort er meteen het volgende punt mee. Daarna wordt de set gecontroleerd uitgespeeld bij 25-21.

Je zou kunnen zeggen dat beide ploegen op een constant niveau spelen, want ook set 3 is opnieuw een doorslag van de eerste. Er zijn wat meer opslagmissers aan beide kanten naast ook wat andere fouten, maar uiteindelijk komt Tielt nooit in de problemen. Een snel opgebouwde voorsprong wordt gans de match meegedragen. Met een identieke score als in set 1 kan er worden gedoucht, een boterhammetje naar binnen gespeeld en een pintje gedronken op de overwinning.

2 weken na elkaar winnen, voor mij mag deze reeks worden verder gezet. Iedereen akkoord?

Coach: Wouter Laroy

Spelers: Wouter B., Otto, Clement, Stijn, Fiel, Kenny, Steven, Jonas, Niels, Wouter M. en Nathan.

Voormatch;    Nadat Mortsel een sterke start had genomen kwamen we beter in de match en konden we bij 11/11 langszij komen. Vanaf dan bouwden we een knappe voorsprong uit naar 24/20. De winst lag binnen handbereik maar een aanklampend Mortsel bracht terug spanning met zelfs een eerste setbal bij 24/25. Het werd toch winst voor ons met 29/27. Met veel opslagmissers aan beide zijden ging set 2 gelijk opgaand naar 21/21. Een beter Tielt nam uiteindelijk afstand en won met 25/22. In set 3 werden we niet meer bedreigd en wonnen met 14/9

Hoofd;   Tegen de nr 3 Mortsel begonnen we het best met 11/8 voor. Nadat Mortsel tot 2x toe die kleine kloof gedicht kreeg namen we na de 15/14 afstand en wonnen we onbedreigd set 1 met 25/20.

Nadat we in set 2 weer een stevig aanklampend Mortsel zagen tot 14/14 waren het toch  onze Tieltse dames die daarna afstand namen en wonnen met 25/18.

Eigenlijk hetzelfde scenario in set 3 waar we na 7/7 en met Julie aan de opslag uitliepen naar 12/7. Onder impuls van stevig aanvalswerk werd het zelfs 19/11 en 20/13. We waren al de eerste conclusie’s aan het trekken betreffende de 3/0 eindscore als de onverwachte kentering eraan kwam. Mortsel nam punt na punt terug en als ze bij 22/20 2 ace’s op rij konden slaan stond het plots weer gelijk. Een verbouwereerd Tielt kon geen vuist meer maken en werd verslagen met 23/25.

Dat was efkes slikken maar er was nog geen man overboord. Nu zag je wel in set 4 dat het vertrouwen aangetast was en bij Mortsel liep het nu meer dan gesmeerd. enkel bij het eerste punt kwamen we voor maar voor de rest werd het constant achtervolgen. Het draaide vierkant en de borden kwamen verrassend op 2-2 na 23/25 verlies.

Gelukkig kon Saar in set 5 van op de opslaglijn van 3/2 doortrekken naar 11/2 en daarmee matchwinst verzekeren. Nadat de scheids nog een duidelijke inbal uitgaf konden we na een foute opslag van Mortsel toch afsluiten met winst 15/7.

Eigenlijk een match waar het altijd 3/0 of 3/1 moet worden en waar we toch met een spectaculaire inzinking ons eigen in de problemen hebben gebracht.

Volgende match is bekeren in en tegen Bevo roeselare, momenteel leider in onze reeks.

 

Verslag; Johan Scheerens ploegverantwoordelijke

Speelsters; Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine,  Huyst Bieke, , Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie,Steelant Jen,VanCollenberghe Louise, Vanmaele Willemijn, Wallaeys Saar

Coach; David Vancauwenberghe

Scouting;  Axel Depaepe

2de divisie heren C - VC LOPPEM: 2 - 3     Setstanden: 25/13, 20/25, 25/16, 23/25, 14/16     Reseven: 2 - 1

EERSTE PROVINCIALE HEREN - VOLLEY BREDENE: 2 – 3     Setstanden: 25/19, 17/25, 21/25, 25/22, 11/15     Reserven: 1 - 2

U13 JONGENS PROVINCIAAL - KNACK ROESELARE: 2 – 3     Setstanden: 27/25, 15/25, 14/25,25/23, 13/15

2de divisie heren C - RUVO RUDDERVOORDE: 3 – 0     Setstanden: 25/18, 25/21, 25/18     Reserven: 3 - 0

1STE DIVISIE DAMES B - KONINKLIJKE MORTSEL VC: 3 – 2     Setstanden: 25/20, 25/18, 23/25, 23/25, 15/7     Reserven: 3 - 0

EERSTE PROVINCIALE HEREN - Par-Ky MENEN B: 3 – 0     Setstanden: 25/18, 25/18, 25/23     Reserven: 0 - 3

De voormatch was er één met 2 gezichten. In de eerste set leek het alsof er maar weinig spelers op het veld stonden die er echt zin in hadden. Deze werd dan natuurlijk ook verloren. In de tweede set stond er echter een andere ploeg op het veld die er voor vocht en zich zelfs niet liet tegenhouden door ontwrichte vingers... Jammer genoeg werden hier op het einde teveel opslagen gemist pakten de bezoekers nog nipt deze set ook. In de derde bleven we de hele tijd op achterstand en met 12-15 en 0-3 was de voormatch afgelopen, maar er waren toch heel wat positieve punten.

Voor de hoofdmatch konden we op iedereen rekenen en van in het begin van de eerste set bleek dat we niet moesten onderdoen voor Menen. Een paar slordigheidjes hier en daar zorgden ervoor dat het bij 16-15 nog spannend was, maar vanaf dan werden de opdrachten zo goed uitgevoerd dat Menen maar 3 punten meer maakte. Met 25-18 was de eerste set binnen.

We wonnen dit seizoen al meermaals de eerste set om daarna zwaar in de problemen te komen, dus iedereen was bij de zaak in de tweede beurt. De tegenstander bleef maar in andere opstellingen aantreden, dus moesten we iedere keer opnieuw op zoek... Via 5-3 ging het naar 8-6, maar daarna verdedigden we alsof ons leven ervan af hing en kwamen we op 16-10. In de tweede helft van de set ging het punt om punt, maar de voorsprong van de thuisploeg was groot genoeg om nooit in de problemen te komen. Opnieuw 25-18.

We wonnen al een paar keer de eerste set, maar 2-0 voor staan, dat was nog maar één keer gebeurd... In het begin van de derde set speelde iedereen als op een wolk. Het werd zowaar 8-2. Menen counterde echter zeer gretig en werd geholpen door een paar slordigheden aan onze kant (10-10). We waren vertrokken voor een ware nek-aan-nek race waarin we bij 13-14 zelfs op achterstand kwamen. Een dubbele wissel later stond het 16-15 en was het vechten voor het einde van de set. De oposite van Menen scoorde aan de lopende band en wij moesten weer ieder punt zeven keer maken, maar we maakten ze gelukkig ook wel. Bij 24-23 ging de aanval van Menen buiten en waren de drie punten voor onze jonge leeuwen.

Een meer dan deugddoende en verdiende overwinning. In de twee weken tussen de vorige competitiematch en nu werd geen gas teruggenomen, integendeel. Er werd een heel tandwiel bijgestoken en dat heeft gerendeerd. We waren sneller, sloegen harder, sprongen hoger en communiceerden beter. Kortom: hard werken werd beloond! En dat doet altijd deugd.

Volgende week staat alweer een bekertreffen op het programma, deze keer tegen, het ons bekende, Beernem. De vorige keer dat ze naar Tielt kwamen zorgde voor heel wat spanning, maar moesten we nipt de duimen leggen. Hopelijk is het eindresultaat deze keer anders. Hoe meer vocale steun, hoe beter!

gallery/namenen

Zaterdag 25 en Zondag 26 November 2017

BEVO BEOBANK ROESELARE A (1D) - BEKER DAMES NATIONALE DIVISIE3 – 0     Setstanden: 25/17, 25/21, 25/20

Bekermatch tegen Bevo of maw eerste test tussen de nummers 1 en 2 van onze reeks.

We waren benieuwd wat deze match zou brengen en zagen in set 1 een blitzstart van Bevo. Over 5/2 ging het vlot naar 15/7. We moesten het spel ondergaan en tegen een sterk aanvallend Roeselare kwamen we niet meer aan eigen opbouw toe. Met nog een klets persoonlijke fouten erbovenop deed het pijnlijk om aan  te zien hoe set 1 verloren ging met 25/17.

Als we in set 2 bij 3-4 op meer evenwicht hoopten in de partij  kon Bevo ons terug afhouden met een 11/6 tussenstand. Een remonte naar 14/14 ten spijt moesten we daarna weer de meerdere erkennnen in een niet te verschalken Roeselaarse ploeg 25/21

Als coach David in set 3 noodgedwongen wat herschikkingen deed zagen we het betere spel langs Tieltse zijde. Met  3/7  tot zelfs een 5/14 gaven ons voor het eerst in deze match uitzicht op winst. Helaas… want als we kort daarna weer op goed opslagwerk van Bevo meermaals in de fout gingen zagen we onze voorsprong slinken als sneeuw voor de zon. Met een tussenscore van 18/3 sloeg Bevo ons letterlijk KO. Een logisch verlies met 25/20 werd ons lot.

Een match waar we naar uitkeken maar die niet bracht wat we hoopten.  Winst kwam nooit in het vizier maar we hadden  toch gehoopt op meer weerwerk . Gerechtigheid dient ons te zeggen dat Bevo zowat in alle spelonderdelen de betere was .

Heimelijk hopen we op revanche thuis op 16 december maar gemakkelijk zal het niet worden.

 

Verslag; Johan Scheerens ploegverantwoordelijke

Speelsters; Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine,  Huyst Bieke, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie,Steelant Jen,VanCollenberghe Louise, Wallaeys Saar

Coach; David Vancauwenberghe

Scouting; Axel Depaepe

BEKER HEREN 2 - VC DE BEERLANDERS BEERNEM: 1 – 3     Setstanden: 25/20, 21/25, 21/25, 16/25

Na de overwinning tegen Knack C in de vorige ronde van de beker stond afgelopen weekend de confrontatie met Beernem op het programma met een plaats in de kwartfinales als doel. Wij moesten het stellen zonder Simon en Lennert, maar bij de bezoekers waren er in vergelijking met de competitiematch toch ook een paar opvallende afwezigen.

In de eerste set ging het van 8-6 naar 11-11, maar daarna was het de thuisploeg die meest controle aan de dag kon leggen. Alhoewel... bij momenten speelden we heel slordig, maar gelukkig konden we profiteren van een aantal onzuiverheden bij Beernem. 25-21

Over de drie sets die volgden kunnen we eigenlijk hetzelfde zeggen... Er waren teveel spelers die hun niveau niet haalden om iets tegen de ervaring van Beernem in te brengen. Ons achterveld, hoewel stabiel in receptie, leek wel leeg in verdediging, de verdeling van in de eerste set was niet meer te bespeuren in de rest van de match en aanvallend vervielen we weer in hetzelfde stereotype spel van een paar weken terug. Hier en daar was een rally waarin we flitsen zagen van de ploeg die we zouden kunnen zijn, maar daarna deden we onszelf de das weer om.

Iedereen heeft recht op een mindere dag, maar de gelaten tot negatieve houding van sommigen, daar heeft niemand recht op. Er werden teveel fouten gemaakt of opdrachten “vergeten” en als het al moeilijk gaat, dan kan dit absoluut niet. Deze gemiste kans moet dan maar de harde les zijn die we eruit moeten trekken.

Volgende weekend staat ons de heel zware verplaatsing naar Zedelgem te wachten waar we het moeten opnemen tegen de ongeslagen leider uit onze reeks. De ideale kans om de prestatie van afgelopen weekend recht te zetten. We moeten immers niet kijken naar het resultaat, maar het spel en de evolutie binnen de ploeg. Zolang die positief blijft, zal de rest volgen. En onder het motto: “niets moet, alles kan...” wie weet!

gallery/nabeernemc

VC LOPPEM - BEKER U17 JONGENS0 – 3     Setstanden: 6/25, 16/25, 4/25

De eerste bekeropdracht voor de U17 van Tievolley was de verplaatsing naar Loppem. Iedereen was er, dus er kon langs alle kanten wat geprobeerd worden.

In de eerste set zagen we dat Wout, Dante, Jaron, Quenten, Xeo, Emiel en Matthieu alles duidelijk onder controle hadden. Door de beperkte opslagruimte konden we niet zo veel risico nemen in onze opslag, maar dat was ook niet nodig. Loppem was duidelijk een maatje te klein. 6-25

In de tweede set kwam Benoit in de plaats van Emiel en Jonathan in de plaats van Quenten. Er slopen wat teveel slordigheden in onze verdediging waardoor Loppem wat meer punten maakte, maar toen Henri nog in kwam en zijn punten maakte in aanval, was ook set 2 snel beslist. 16-25

In de derde set nam Milan de plaats in Benoit en Quenten van Xeo en dit zorgde voor een verschroeiende start. Wout serveerde zonder fout en iedere bal die terugkwam werd perfect afgewerkt. Henri deed op het einde van de set nog zijn deel met een paar knappe opslagen: 4-25

De eerste ronde overleefd en op naar de match tegen Diksmuide begin januari.

BEKER U15 JONGENS - VT WERVIK GELUWE: 3 - 0     Setstanden: 25/10, 25/16, 25/15

Onze U15 jongens zijn eigenlijk maar met 5, dus voor de beker moest de hulp ingeroepen worden van 5 U13 spelers. Milan V, Xander, Zias, Iben en Milan H kregen dus de hulp van Matthias, Lukas, Aaron, Jens en Jorden. Dit zorgde ervoor dat we ook 2 keer 2 broers in dezelfde ploeg hadden. Gemakkelijk voor de ouders natuurlijk...

In de eerste set zette Milan V meteen de toon van aan de opslaglijn. Er kwam amper een bal terug en als dat wel gebeurde, dan stonden de Tieltse spelers er klaar voor. Als ook Lukas ook nog eens zeer goed serveerde, dan was er voor Wervik helemaal geen mogelijkheid meer. 25-10

In de tweede set werd er wat meer aangevallen van aan onze kant, maar ook de mannen van Geluwe begonnen meer op de bal te slaan. Hun diepe aanvallen zorgden vaak voor een probleem, maar ons werk in opslag-receptie was duidelijk beter waardoor we nooit echt in de problemen kwamen. Jorden kwam Lukas nog even aflossen aan de pas tot de set met 25-16 gewonnen werd.

In de derde set slopen wat meer slordigheden in ons spel, maar we stonden nu wel klaar om de diepe aanvallen van Wervik te verdedigen waardoor hun grootste wapen was uitgeschakeld. Deze keer nam Matthias de plaats in van Lukas aan het net en deed zijn deel om met 25-15 ook de derde set te winnen.

Een mooie overwinning en daarmee plaatsen we ons ook voor de volgende ronde van de beker begin januari waarin we Menen treffen als tegenstander.

BEKER U13 JONGENS - VC PACKO ZEDELGEM: 3 - 0     Setstanden: 25/11, 25/12, 25/9

De eerste bekermatch van onze U13 jongens was tegen het regionaal spelende Zedelgem. In competitie konden we tot nu toe nog geen match winnen, misschien lag dat in de beker anders...?

In de eerste set namen Matthias, Arthur, Jorden en Lukas direct het initatief aan de opslaglijn. Iedereen serveerde goed en bij de bezoekers liep er regelmatig iets fout in de opbouw. Bij ons bleef de foutenlast laag en waren we soms zelfs nog iets te voorzichtig, maar Zedelgem was geen echte bedreiging. 25-11

In de tweede set werden de opdrachten beter uitgevoerd wat soms knappe punten opleverde, maar hier en daar ook een foutje meer. Dit vormde echter geen probleem, want we bleven goed serveren. Op het einde van de set kwam Jens nog even in om de setbal te scoren van aan de opslaglijn. 25-12

Iedereen rook de overwinning in de 3e set en er werd vol overtuiging gespeeld. We zagen een paar knappe aanvallen en de opslag rendeerde weer zeer goed. Bij Packo was de veer echt gebroken en met 25-9 verzekerden we ons van de volgende ronde van de beker. Daarin wacht het sterke Knack Roeselare als tegenstander.

IZEGEMS VOLLEY TEAM - BEKER U13 MEISJES0 - 3     Setstanden: 9/25, 22/25, 16/25

Bekerwedstrijden hebben altijd iets speciaals. Dat bleek ook zo in Izegem waar de U13 het in de 1/8 finales moest opnemen tegen het plaatselijk team.

Het begon al voor de wedstrijd met een gemoedelijk contact tussen het aanwezige publiek en de scheidsrechter. Over deze man in het hele verhaal geen slecht woord.

Na een geconcentreerde opwarming stonden de meisjes direct scherp in de eerste set. Ze waren op geen enkel foutje te betrappen en alles liep gesmeerd. Elke opslag was een half punt, want de Izegemse meisjes wisten zich geen raad met de stevige kanonskogels die op hen werden afgevuurd. Toen zowel Leonie, Alba, Marthe als Anouk een reeksje had geplaatst vanop de achterlijn, stond er in een mum van tijd een 9-25 op het scorebord te blinken.

Dat de rest van de wedstrijd een eitje werd, stond toen al volgens de -opnieuw talrijke- aanwezige supporters vast. Toch had de tweede set iets meer spanning om het lijf. De Tieltenaren hielden de Izegemse streekgenoten stevig in de tang en domineerden ook zo de tweede set. Enkele rake aanvallen van Anouk en Marthe, afgewisseld met listige plaatsballetjes (handelsmerk van Leonie deze namiddag) lieten de Izegemse speelsters alle hoeken van het veld zien. Zo werd de kloof alweer uitgediept tot een tiental punten. In verdedigend opzicht droegen Alba, Margot en Auke ook hun steentje bij door achter -weliswaar slechts enkele weinige- ballen aan te hollen die niet zo technisch correct werden gebracht. Met het einde van de tweede set in zicht ging het licht even uit bij Tievolley. Enkele individuele foutjes zorgden ervoor dat er toch nog hoogspanning kwam in de tweede set. Izegem kwam terug tot 22-24. Alle time-outs waren opgebruikt en de onzekerheid sloop vanop de supportersbank in het team. Een tactische wissel van de trainer zorgde toch voor de nodige rust en onderbreking in het voordeel van Tielt. 22-25 na een opslagmisser. Een zucht van opluchting bij al wat Tievolley ademt.

In de derde set wisten de meisjes wat te doen: direct weer bij de keel grijpen van de tegenstander. Ze lieten er geen gras over groeien en liepen met een 2-10 tussensprintje alvast weer een veilig stukje uit. Deze keer lieten ze zich niet opnieuw van de wijs brengen en pakten ze opnieuw met enorm veel opslagdruk en aanvalsgeweld uit. Zelfs de lichtjes zieke Manon kwam even meedoen om het spektakel te verzorgen. Dit leverde een vlotte derde en beslissende setwinst op: 16-25.

Dit was een stevige overwinning van een sterke U13 als team. Als ze dit niveau op de juiste momenten weten te herhalen, staan er ons nog leuke, sportieve topprestaties te wachten. We kijken nu al uit naar het vervolg dat ze aan deze wedstrijd zullen breien.

Zaterdag 2 en Zondag 3 December 2017

Voormatch;    Door afwezigheid en blessures waren we maar met 9 speelsters afgezakt naar Meerbeke. Een handicap die ons ook de komende weken kan parten spelen. Om die reden moest setter Saar in de voormatch haar oude aanvalsskills weer boven halen , ze deed dat voortreffelijk maar het was toch Virginie die met een sterke opslagbeurt ons winst in set 1 bezorgde met 13/25.  Meerbeke was ook in set 2 kansloos met duidelijke 14/25 cijfers  voor ons. Set 3 gaf hetzelfde éénrichtingsverkeer waar Lara op het eind met een mooie korte opslag Meerbeke uit zijn lijden verloste 6/15.

 

Hoofd;    Na de zware nederlaag tegen Bevo  was David er toch niet helemaal gerust in, zelfs al was het tegen de hekkensluiter. Zijn bezorgdheid leek eventjes bewaarheid als we na een goeie start 5/11 weer kwistig omsprongen met allerhande  missers. Het liet Meerbeke toe om terug te komen naar 13/14. Net op tijd begon de sputterende motor weer vlot te draaien en werden we niet meer bedreigd 17/25.

In de 2de set waren we vanin het begin bij de les en lieten we na een 4/10 start Meerbeke niet meer dichterbij komen.  Een vlotte winst werd ons deel met 17/25

Na een ietwat slordige start 3-4 moesten we nu Mevoc in ons spoor dulden tot 9/9. Met een korte tussenspurt liepen we halverwege  set 3 uit naar 12/20 en was het lot van Meerbeke bezegeld. Een vlotte 15/25 gaf ons matchwinst .

De bezorgdheid voor een misstap bleek achteraf niet echt nodig want we waren zonder ons beste volley te moeten hanteren toch een maatje te sterk voor dit Meerbeke.

Verslag; Johan Scheerens ploegverantwoordelijke

 

Speelsters; Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine,  Huyst Bieke, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie,VanCollenberghe Louise, Wallaeys Saar

 

Coach; David Vancauwenberghe

Scouting; Axel Depaepe

MEVOC MEERBEKE - EERSTE DIVISIE DAMES B0 – 3     Setstanden: 17/25, 17/25, 13/25     Reserven: 0 - 3

VC PACKO ZEDELGEM A - EERSTE PROVINCIALE HEREN3 – 0     Setstanden: 25/17, 25/21, 25/22     Reserven: 1 - 2

De reservematch leverde voor de eerste keer dit seizoen echt mooi volleybal op. De eerste set werd nog verloren, maar in de tweede en derde set lieten we heel knappe dingen zien en hielden we de thuisploeg achter ons tot op het einde van de set.

 

Voor de hoofdmatch kwamen dezelfde spelers aan de start van vorige week. De opdracht was duidelijk: ieder punt  100% geven en zorgen dat we nooit moesten zeggen dat het aan ons lag. Wonder boven wonder waren het onze jonge leeuwen die de beste start namen. Via 0-3 ging het naar 3-5 en zo naar 6-8. We bleven de hele set op voorsprong en gingen zelfs bij 15-16 de tweede technische time out in. Toen kwam bij Packo echter hun opslagwapen aan de beurt en die serveerde los naar 17-24. We speelden een schitterende set, maar moesten de wet van de sterkste ondergaan op het einde…

 

In de tweede set verliep de start wat minder (12-8) en was er dus nood aan een beetje rechtzetting… Dit bleek zijn effect te hebben, want we konden verschillende keren de receptie van de thuisploeg onderuit halen waardoor we weer in de buurt kwamen. De opdrachten in blok werden zeer goed opgevolgd, maar op cruciale momenten gaf de ervaring op hoger niveau toch de doorslag. Zedelgem moest bij de les blijven, maar hield met 25-21 toch de controle.

 

Een paar kleine aanpassingen in de opdrachten bij aanvang van de derde set en het bleef deze keer wel spannend. Ergens geloofden we zelf iets te weinig dat we de eerste ploeg konden zijn die een set zou pakken tegen de leider, maar het zat er wel in. We werkten voor ieder punt en speelden heel efficiënt in aanval, als je verliest met 25-22 kan je niet zeggen dat je geen kansen had.

 

Een heel knappe match tegen een duidelijk sterkere tegenstander. We speelden drie sets heel goed mee en moesten enkel op één moment ondergaan. Als we tegen andere tegenstanders ook dit niveau kunnen halen, dan staan ons nog mooie momenten te wachten.

 

Volgende week gaan we terug op verplaatsing, deze keer naar Ooigem. Onze match van dit weekend was de ideale repetitie om weer voor de volle buit te gaan! Hopelijk onder luide aanmoedigingen van onze trouwe supporters.

gallery/napacko

BEVO BEOBANK ROESELARE B - U15 MEISJES PROVINCIAAL B3 – 1     Setstanden: 25/13, 23/25, 25/7, 25/5

De U15 trok op zaterdagochtend richting Ardooie voor de wedstrijd tegen Bevo Roeselare B. Leonie en Manon waren er door omstandigheden niet bij. Het was dus aan Tessa, Anouk, Marthe, Julie, Margot, Lirika en Aube om het vandaag zien waar te maken.

 

Hoewel enkele speelsters met wat ‘schrik in de broek’ vertrokken waren (was te horen op de achterbank in het doorrijden), gingen onze Tieltse speelsters goed mee tot 5-5 in de eerste set. Daarna maakte Bevo het verschil vanop de servicelijn. In een mum van tijd stond het plots 17-6. Onze meisjes gaven echter niet op en dat siert hen. Ze krikten hun niveau terug op en deden opnieuw mee in de rally’s. Tot tweemaal toe dacht Roeselare in een superlange rally gewonnen spel te hebben. Dat was buiten de wil van Tielt om die alle verloren gewaande ballen toch van de grond schepten. De 2 mooiste balwisselingen sloten ze winnend af. Het kalf, eerste set genaamd, was toen al wel verdronken. Het deed deugd om te zien dat ze knokten voor elke bal. Uiteindelijk stond er na dik 20 minuten spel 25-13 op het scorebord.

 

Met onze meisjes dicht bij de tribune namen ze een verschroeiende start in de tweede set. Anouk bracht de Roeselaarse meisjes in verlegenheid met haar opslagen. 0-5 in amper een paar tellen. Geleidelijk aan dichtte Roeselare de kloof en bij 9-10 stond het zowaar bijna gelijk. Onze meisjes vertikten het echter om te plooien en speelden een nagenoeg perfecte set. Dat in tegenstelling tot Bevo dat veel te veel fouten maakte. De opslagen van Bevo raakten plots niet meer over het net en hun aanvalsspel stokte. Bij Tielt lukte plots wel alles: verdedigen liep het goed, de passing was zuiver en daardoor konden we gevaarlijk aanvallen. Tessa, Marthe en Aube namen de heerlijke passen van Julie en Anouk in dank aan en sloegen Bevo bijna KO. Ze gaven de kleine voorsprong niet meer uit handen en kwamen bij 19-23 heel dicht bij setwinst. De trainer van Bevo, duchtig ijsberend langs de zijlijn, bracht met een subtiele wissel nog een servicekanon in om alsnog het tij te doen keren. Tielt bleef echter kalm en de 4de setbal bleek de goeie te zijn. Ietwat onverhoopte setwinst na een sterke prestatie van een team op niveau.

 

Over wat zich daarna afspeelde, kunnen we kort zijn. Alle geluk en kunde hadden onze meisjes precies verspeeld in de tweede set. Er lukte niet echt veel meer. Bevo stak dan ook nog eens een tandje bij. Onze meisjes vielen nochtans goed aan in deze derde set, maar de aanvallen van Roeselare waren net dat beetje beter geplaatst, net iets zuiverder en soms gewoon te hard om ze in het spel te houden. De derde set ging pijnlijk verloren met 25-7.

 

Met de vierde set weer aan de ‘goeie kant’ te staan hadden we nog enigszins hoop. Een eindeloze rally bij 3-2 werd in het voordeel van Tielt beslecht nadat Tielt zich opnieuw weigerde gewonnen te geven. Elke speelsters redde in deze rally minstens 1 bal. Wie dacht dat ze daarna zouden verder doen op hun elan, kwam bedrogen uit. Het licht ging uit bij Tielt en de opslagen van Bevo waren plots onhoudbaar. Er zat een zekere ‘schrik’ in de ploeg en wie schrik heeft krijgt slaag, luidt een gezegde. Zo serveerde Bevo de 4de set uit en stond er 25-5 op het bord.

 

Niettegenstaande de valse noot op het einde van de wedstrijd hebben deze meisjes getoond dat ze hun voet stilaan naast die van hun sterkere tegenstanders kunnen plaatsen op bepaalde momenten. Aan hen om die voet daar te houden.

 

De volgende wedstrijd is thuis op 9/12 om 13.15 u. tegen Hermes Oostende, de tweede in het klassement. Een nieuwe kans om al het goede uit de tweede set te herhalen tegen deze tegenstander.

Zaterdag 9 en Zondag 10 December 2017

Voormatch;    Door het grote aantal afwezigen konden we opnieuw rekenen op Berdien die ons team versterkte in de match tegen Nieuwkerken.  Ze lag mee aan de basis van een sterke eerste set die we wonnen met 20/25. In set 2 lieten beide teams elkaar niet los maar op het eind konden we dankzij een vlot scorende Louise toch met 21/25 winnen. In set 3 kwam Nieuwkerken er niet meer aan te pas en met een knappe legger maakte Lisa er een eind aan 7/15

 

Hoofd;   In set 1 van de hoofd bleven beide ploegen elkaar waard  tot we bij 10/10 een eerste kloof konden slaan naar 11/17. Nieuwkerken kwam nog wel stevig opzetten tot  18/19 . Een tweede demarrage was er voor hen te veel aan met 22/25 setwinst als resultaat.

 

Een desastreuse start van set 2 met 7-2 voorspelde niet veel goeds. We konden wel vlug bij 8/6 een deel van de achterstand goedmaken maar de 15/8 tussenstand zette ons weer met de voeten op de grond. Het leek niet te lukken in deze set als we zelfs bij 24/19 zo goed als zeker verslagen waren. Maar als de nood het hoogst is…. Kwam Lara aan de opslag en deed dat uitstekend. Alleen kon ze deze moeilijke klus niet klaren dus sprong Bieke bij met maar liefst 7 punten en een alsnog onverwachte 27/29 setwinst.

 

De derde set leek een kopie te worden van set 1 want nadat het 10/10 werd konden we uitlopen naar 12/16. Een hardnekkig aanklampend Nieuwkerken kwam evenwel terug  naar 18/18. Van dan af werd er haasje over gespeeld en kwam  de 1ste setbal er voor de thuisploeg bi 24/23. Die werd gered en daarna was het de beurt aan Lara om naar de opslaglijn te trekken. In de geest van haar sterke prestatie sloeg ze zonder pardon een dubbele ace en was de match over and out met 24/26.

 

Verslag; Johan Scheerens ploegverantwoordelijke

 

Speelsters; Bogaert Lara, Bostoen Lisa,  Huyst Bieke, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie, ,VanCollenberghe Louise, , Wallaeys Saar, David Berdien

 

Coach; David Vancauwenberghe

Scouting; Axel Depaepe

NIDAK NIEUWKERKEN - EERSTE DIVISIE DAMES B0 - 3     Setstanden: 22/25, 27/29, 24/26     Reserven: 0 - 3

Onze reserven moesten het opnemen tegen een zo goed als volledige basisploeg van Ooigem. De 2-1 nederlaag valt dus best te verteren.

 

Voor de hoofdmatch wist iedereen alles over de tegenstander wat er te weten viel en dat was meer dan duidelijk. Met 5 killblocks en ontelbare remmende bloks legden we de aanvallen van de thuisploeg aan banden en ging het van 6-8 naar een veel ruimere voorsprong. Iedere aanvaller kwam tot scoren en Ooigem kon amper een bal op de grond krijgen. Een knappe 19-25 was het resultaat.

 

Bij aanvang van de tweede set liep alles wat moeilijker. Ooigem serveerde duidelijk een stuk beter en bij ons werden teveel missers genoteerd aan opslag. Ooigem pakte met 12-8 al een vrij ruime voorsprong, maar de jonge leeuwen van Team Vaxandi bleven vechten. Met een paar goede opslagen en dito bloks vochten we ons langszij om daarna zelf 3 domme fouten op rij te maken (of hoe noem je een aanvallen en opslagen in het net anders...). En toch kwamen we weer in het spoor van de thuisploeg. Op het einde van de set hadden we het geluk niet aan onze kant en moesten we nipt de duimen leggen. 25-23

 

De derde set was er één om snel te vergeten. In receptie hadden we veel te veel problemen om ook maar iets van inspraak te hebben. Een paar flitsen zorgden voor wat extra cachet, maar Ooigem kwam nooit in de porblemen. 25-15

 

Alles op set 4 dan om toch maar punten te pakken, maar opnieuw was het Ooigem dat de beste start pakte (8-6). Iedereen ging er echter voor en onze libero ging ballen pakken 12 meter uit zijn zone. Bepaalde aanvallers werden aangestoken door zijn enthousiasme en bleven scoren. Jammer genoeg was de opslagdruk van Ooigem zo hoog dat we teveel oplossingen moesten zoeken en hierbij te vaak in de fout gingen. Ooigem kon gecontroleerd de set en de match pakken. 25-20

 

Op bepaalde vlakken speelden we één van de beste matchen van het seizoen, maar op andere vlakken waren we nog nooit zo zwak... Dit draagt alleen maar bij aan het tegenstrijdige gevoel dat overheerst na een match waarin je alles geeft en anderen ziet die met hun hoofd schudden. Iedereen moet aan hetzelfde zeil trekken en beseffen dat het aan ons is om het ongelijk te bewijzen van de “niet opgewarmde spelers”, “terugkerende vedetten” of “hoekaanvallende passeurs”. Ik ben het eerlijk gezegd beu om nadien te horen “binnen een paar jaar...”. De kansen zijn er nu al. Het is aan ons om ze te pakken. Te beginnen met volgende week tegen Poperinge!

OOIVO OOIGEM - EERSTE PROVINCIALE HEREN3 – 1     Setstanden: 19/25, 25/23, 25/15, 25/20     Reserven: 2 - 1

gallery/naooigem

Zaterdag 18 en Zondag 19 December 2017

TWEEDE DIVISIE HEREN C - ROEPOVO POPERINGE: 1 – 3     Setstanden: 25/15, 23/25, 20/25, 16/25     Reserven: 3 - 0

Beloften: met tal van afwezigen is onze spelerskern voor vandaag verre van volgeboekt. Bij de bezoekers zit bijna meer volk op de bank dan dat er op het plein staat. Tielt neemt een vlotte start, maakt dan wat foutjes maar kan vanaf 8-8 duidelijk het verschil maken. Het duurt op het einde eventjes om het setpunt af te werken, maar een foute opslag van Roepovo klaart de klus bij 25-20. Ook set 2 biedt een gelijkaardig spelverloop en met nauwelijks afwijkende cijfers (25-19) wordt deze ook op onze naam geschreven. In set 3 is Tielt opnieuw best uit de startblokken geschoten, maar wat nonchalance en een weinig efficiënt blok zorgt ervoor dat de tegenstander van 9-4 tot 10-9 terug komt. De thuisploeg kan de concentratie terug opkrikken en maakt bij 15-12 de beloften match af.

Hoofd: terwijl wij weinig nieuws op het plein kunnen zetten, zien we aan de overkant een bijna volledig andere ploeg. Toch kan Tievolley vanaf de 1ste TTO met goed spel een kloof slaan. TO’s en wissels brengen bij Poperinge geen soelaas en set 1 wordt met 25-15 cijfers vlot gewonnen.

Nadat de eerste punten redelijk mooi verdeeld zijn, krijgt Tievolley het in set 2 moeilijk om door de Poperingse muur te geraken. Bij hen lukt dat een stuk beter. Vooral hun oposite zal ons gans de match behoorlijk pijn doen. Bij de 2de TTO kijken we tegen een serieuze achterstand aan (9/16). Maar wanneer iedereen denkt dat het kalf verdronken is, begint de Tieltse motor plots op volle toeren te draaien en met alle mogelijke middelen komen we terug tot 18-18. We blijven vechten tot het einde. Jammer genoeg komen we in de sprint net te kort en gaat set 2 naar Roepovo bij 23-25.

Nadat we in set 3 tot 6-6 een gelijk opgaande wedstrijd zien, komen we door enkele verdedigende fouten terug op achterstand. Na de 2de TTO wordt die kloof steeds groter (13-21). Een paar wissels in ons kamp en fouten bij de bezoekers doet de hoop weer oplaaien. Ook het setpunt wordt keer op keer weg gespeeld. Maar met zo weinig marge loert het gevaar steeds om de hoek. Het is opnieuw hun oposite die het setpunt omzet bij 20-25.

We hopen in set 4 weerwoord te kunnen bieden, maar de foutenlast bij de thuisploeg is te groot. Het blokkerend vermogen van de bezoekers kan niet ontwricht worden. Daarbij is Nathan niet meer in staat verder te spelen en moeten we beroep doen op at interim libero Sven om de gaten op te vullen. Hoewel hij dat met veel overgave doet, kunnen we geen vuist maken en eindigt deze wedstrijd bij 16-25 met een overwinning van Poperinge.

Aan de andere kant van het gordijn kan heren 2 de andere Poperingse ploeg wel met 3-0 verslaan. Daarvoor een welgemeende proficiat.

Nu gaan we de competitie even laten voor wat ze is, Kerstmis en Nieuwjaar vieren, de batterijen opladen en halfweg januari vechten voor een plaats in de middenmoot. Merry Xmas and a happy New Year.

Coach: Wouter Laroy

Spelers: Wouter B., Otto, Clement, Stijn, Fiel, Sven, Jeroen, Wouter M. en Nathan.

Voormatch;    Topmatch tegen de onverslagen leiders uit Roeselare. Met occasioneel ouwe getrouwen Delphine Scheerens en Bie Van Wyngene als “depanneurs” van dienst starten we gelijk opgaand naar 9/10 . Met sterk blok en opslagdruk kon Bevo een kloofje slaan naar 11/19 . Dat was er teveel aan met een logisch 16/25 verlies als resultaat. Receptie en feest gaan dikwijls hand in hand maar in set 2 was het zeker geen feest voor onze… receptie. De ace’s vlogen ons om de oren met een duidelijk verlies  als gevolg 15/25. Set 3 bracht de eerredder waarin we na een eerder moeizaam begin 8/10 konden rekenen op een vlot scorende….libero Louise om ons naar een 15/12 winst te leiden.

Hoofd;  

 

Wij met een minimum van 8 beschikbare speelsters….. 

Zij met een voltallige kern van 14…...

Wij met twijfels na de pandoering in de beker….

Zij boordevol zelfvertrouwen na een vlekkeloze heenronde….

Maar…Wij met gekrenkte trots en overduidelijke revanchefeelings….

 

We zullen zien. Een intense start met lange rally’s en duur bevochten punten toonden al van in het begin de belangrijkheid van deze match. Het sterke en stabiele Bevo plaatste ons al direct onder constante druk hetgeen resulteerde in een 9/15 voor. Lange opslagbeurten werden er niet genoteerd. Nadat we toch nog bij 21/24 een lichte hoop zagen opflakkeren voltrok D. Christiaans met een loeiharde smash het verdict,  21/25 verlies.

 

Het moest beter en nadat we in set 2  bij 12/11 voor het eerst op kop kwamen hielden we het betere spel aan en kon Bevo niet meer verhinderen dat we set 2 met 25/17 wonnen.

 

Een gemiste start in set 3 met 1/6, Julie kon evenwel vanop de opslag de borden weer in evenwicht brengen maar door teveel persoonlijke missers stond het kort daarna weer 6/11. Wederom slaagden we erin terug te komen maar een derde kloof kon niet meer gedicht worden met een zwaar setverlies van 15/25 .

 

Na de vlotte 4/0 start in set 4 kon een 1ste BevoTo nog soelaas brengen 5/5 maar daarna liepen we gestaag uit en met een sterke opslag kon Celine ons op een geruststellende 22/13 brengen. Evelien klaarde de klus met een blok-out en 25/17

 

Op naar de belle waar jammer genoeg niks leek te lukken. Een foutloos Bevo kon ongehinderd naar een geruststellende 4/12 voorsprong spelen. Boeken toe werd er her en der luidop gedacht maar Virginie liet nog niet begaan. Ze bracht met een sterke opslagbeurt terug spanning in de match bij 10/12. De aansluiting werd nipt niet gehaald en dat betekende 12/15 en matchwinst voor Bevo.

 

Al bij al gemengde gevoelens. Voor de match en gezien onze speelstershandicap zouden we getekend hebben voor deze uitslag. Na de match overheerste toch het gevoel dat en rekening houdend met onze in set 5 slechte start er  misschien wel meer in zat.

 

Verslag; Johan Scheerens ploegverantwoordelijke

 

Speelsters; Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine,  Huyst Bieke, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie, ,VanCollenberghe Louise,

 

Coach; David Vancauwenberghe

Scouting; Axel Depaepe

EERSTE DIVISIE DAMES B - BEVO BEOBANK ROESELARE A: 2 – 3     Setstanden: 21/25, 25/17, 15/25, 25/17, 12/15     Reserven: 1 - 2

EERSTE PROVINCIALE HEREN - ROEPOVO POPERINGE B: 3 – 0     Setstanden: 25/16, 25/23, 25/16     Reserven: 0 – 3

De reservematch van onze laatste match van 2017 beloofde niet veel goeds. De eerste set zat er geen beleving in de ploeg en de domme fouten stapelden zich op. In de tweede en derde set deden we iets meer mee, maar we gaven veel te veel punten cadeau om te kunnen zeggen dat we deftig weerwerk boden.

 

Voor de hoofdmatch was het dus hopen dat we beter voor de dag kwamen dan in de reservematch. Aanvankelijk ging het gelijk op (8-6), maar Jonas kon van aan de opslaglijn ravage aanrichten bij de bezoekers en Team Vaxandi was gelanceerd richting setwinst. 25-16

 

In de tweede set werden teveel onnodige fouten gemaakt in het begin waardoor we 2-6 achter kwamen. Deze keer was het echte Elouan die verschroeiend kon uithalen van aan de opslaglijn en de kloof dichten. Vanaf 7-7 losten beide ploegen elkaar amper en ging het richting 22-22. In een spannend seteinde kon de jonge thuisploeg het koelst blijven en waren we al zeker van een punt. 25-23

 

In de derde set liep alles nog een stuk vlotter bij de thuisploeg. Vooral in blok stonden we nu wel juist waardoor de bezoekers minder en minder ballen op de grond kregen uiteraard zat onze hypergeconcentreerde libero daar ook voor veel tussen. Poperinge moest de rol definitief lossen en bij 25-16 waren de 3 punten binnen.

 

Een match waarin we deden wat moest, wat niet evident was in de examenperiode. Met zo’n jongen ploeg is dit klassiek een moeilijker periode, maar als iedereen in zijn achterhoofd houdt hoe we zover geraakt zijn, moeten we ook deze hindernis kunnen nemen. De eerstvolgende uitdaging is woensdag 20 december wanneer we ons met een groot deel van Team Vaxandi moeten plaatsen voor de volgende ronde van de beker bij de U19. Supporters op post in De Ponte om 20u!

gallery/napopeeringe

U17 JONGENS PROVINCIAAL A - PERVOL RUISELEDE: 3 – 0     Setstanden: 25/20, 26/24, 25/16

Onze laatste match van 2017 tegen onze buren Ruiselede.

 

In de heenronde werd deze match makkelijk gewonnen.

 

Xeo en Benoit zijn nog steeds gekwetst, de andere spelers zijn wel allemaal aanwezig.

Het is ook de eerste match die we met libero spelen, dus een beetje aanpassen maar alles verloopt vlot. De eerste set winnen we vlot met 25-20.

 

In de tweede set komen we op een achterstand maar door een sterke opslagreeks komen we er weer bij. Even komen we weer op achterstand maar uiteindelijk winnen we ook de tweede set met 26-24.

 

Op naar de derde en hopelijk laatste set. Hier en daar zien we mooi volleybal maar er wordt ook wat geprutst op het veld, we komen echter nooit in het gevaar en winnen de laatste set met 25-16.

 

De drie punten zijn binnen, een dikke proficiat aan het team, we staan op een tweede plaats in het klassement en dat met een zeer jonge ploeg.

 

Na de match werden we allemaal verwend door de oma van Zias die heerlijke pannenkoeken gebakken had voor de ploeg. Een dikke merci van ons allemaal.

 

Het was leuk om iedereen na de match samen te zien genieten van de overwinning en de pannenkoeken. Wie weet welke verassing er bij de volgende match is. Dit zijn momenten die je als ploegverantwoordelijke en als ouder super vindt, volleybal is een ploegsport op en naast het plein.

 

Aan iedereen prettige feesten!

gallery/afbeelding1
gallery/afbeelding2
gallery/afbeelding3

U13 JONGENS PROVINCIAAL VT MARKE-WEBIS WEVELGEM: 3 – 1     Setstanden: 25/16, 25/23, 24/26, 28/26

In de eerste ronde speelden we in Wevelgem een verdienstelijke match, maar moesten we toegeven dat bepaalde spelers aan de overkant veel beter waren. Deze keer was er al zeker 1 van die spelers niet bij... Misschien hadden we een kansje?

 

In de eerste set grepen Mathias, Arthur, Lukas en Aaron die kans met beide handen. Dankzij goede opslagen en heel knap werk bij het overspelen werd Webis direct op achterstand gezet en dat hielden we zo. 25-15

 

In de tweede set namen we (zoals zo vaak) een veel te nonchalante start. We lieten ballen vallen, maakten onnodige fouten aan opslag en bewogen niet. Webis rook zijn kans en pakte een snelle voorsprong. Er waren twee time outs en een wissel nodig om iedereen weer op de rails te krijgen, maar het lukte. Jelle, Jens, Lukas en Mathias (die even inkwam voor Jorden) pakten de tweede set met 25-23

 

Twee – nul voor??? Het was precies een droom... En toch toonden onze jongens ook bij het begin van de derde set dat ze de betere ploeg waren. Iedereen begon zowaar aan te vallen en in verdediging haalden we een paar onmogelijke ballen toch nog van de grond. Plots stond het zowaar 24-20 voor de 3-0. En dan ging het licht uit bij bepaalden. We maakten fouten die we van heel de match nog niet hadden gemaakt en Webis pakte gretig de derde set met 24-26

 

Een doemscenario sloop bij velen al in hun gedachten en dit was duidelijk te zien in de vierde set. Bij momenten waren bepaalden versteven van de stress en maakten we veel te veel onnodige fouten. Het was echter buigen of barsten. Webis maakte gelukkig teveel fouten aan opslag en daardoor konden we in hun spoor blijven. Een paar betere acties voor ons zorgden ervoor dat het zelfs 24-24 werd. Van die laatste punten weet ik niet zoveel meer, alleen dat de rally’s precies uren duurden met een paar hartstilstanden tot gevolg. En toch... Finaal pakten we het laatste punt en de verdiende eerste zege van het seizoen was een feit! 28-26

 

Proficiat jongens en bedankt aan de vele supporters die de ploeg echt wel heel stevig gesteund hebben!

BEKER U19 JONGENS - REMBERT TORHOUT HEREN: 3 – 0     Setstanden: 25/20, 25/19, 25/20

Als eerste bekertreffen voor de U19 jongens kregen we Torhout op bezoek. We weten dat in deze club heel wat talentvolle jongeren rondlopen, dus het was wat afwachten met welke ploeg ze voor de dag zouden komen. Aan de Tieltse kant stonden met Pepijn, Elouan, Radi, Waud, Tibo, Dante, Jaron, Wout en Matthieu 9 spelers van Team Vaxandi aangevuld met Jonathan van de U17.

 

In de eerste set ging het wat gelijk op, maar als snel kon Tielt met Jaron aan opslag en Radi in blok een kloofje slaan. Halverwege kwam Wout Tibo aflossen aan de pas en dit zorgde voor wat meer snelheid waardoor vooral Elouan ook beter uit de verf kwam als aanvaller. Torhout haalde een paar keer gevaarlijk uit van aan de opslaglijn, maar maakte daar ook teveel fouten om ons in gevaar te brengen. 25-20

 

In de tweede set sprongen wij dan weer veel te slordig om met onze opslagen waardoor Torhout op voorsprong kon komen. In blok stonden we te vaak niet juist wat het de bezoekende aanvallers dan weer makkelijk maakte. Gelukkig kwam iedereen wat geconcentreerder uit de time out en begon Dante naast zijn knappe verdedigingen nu ook de recepties beter te pakken. De spelverdelers (want Wout kwam halverwege weer in de plaats van Tibo) konden dus meer en meer tempo spelen en dit leverde een aantal heel knappe punten op. 25-19

 

De derde set ging opnieuw gelijkopgaand van start, maar dan sputterde de motor in aanval. Een beetje vreemd want in receptie waren we zeer stabiel aan het spelen. Gelukkig kregen we net op tijd de ingeving om Waud meer en meer aan te spelen en die scoorde in de laatste fase van de match een knappe 3 op 4. Niemand wou er nog een 4e set aan toevoegen en dus speelden we geconcentreerd de match uit. 25-20

 

Een mooie prestatie die ons in de halve finale van de beker brengt op zondag 4 maart in de sporthal van Torhout.

 

Ik weet dat het niet voor iedereen logisch is om in deze periode van het jaar aanwezigheden te garanderen op training en ik waardeer de inspanningen die geleverd worden door de groep. Dat is de reden waarom ik zo trots ben op deze gasten, het is meer dan motivatie maar engagement!

gallery/natorhout

Zaterdag 6 en Zondag 7 Januari 2018

Zonder Milan Vandekerkhove, Lukas Vandekerkhove en Iben Dewitte trokken we naar Menen. Dit wilde zeggen dat drie van de spelers die de vorige bekermatch tot een goed einde brachten er deze keer niet bij waren. Je zag ook al direct dat het niet makkelijk zou worden tegen dit grote Menen. De Tieltse spelers maakten zelf nogal veel fouten en het duurde te lang voor we ons aanpasten aan wat de tegenstander deed, maar met 3 U13-spelers is dit ook niet echt verwonderlijk. Iedereen bleef er echter wel voor gaan en in de derde set leverde dit een paar heel knappe rally's op en dito punten. Menen kwam echter nooit onder druk alhoewel ze zeker zwakke punten hadden, maar we konden deze niet genoeg uitbuiten. Een logische, maar toch jammere 3-0 nederlaag dus.

Par-Ky MENEN - BEKER U15 JONGENS: 3 – 0     Setstanden: 25/16, 25/14, 25/14

Voor de beker weet je dat het best is om Roeselare zo laat mogelijk te loten... Voor onze U13 was dit echter al in de kwartfinales. Bovendien moesten we Lukas en Jelle missen. Roeselare pakte meteen de beste start en bleef de hele match de betere ploeg. Vooral in opslag en aanval waren ze veel sterker. Wij speelden een heel verdienstelijke match in verdediging en qua opbouw. We bewegen al duizenden keer beter dan in het begin van het seizoen, maar om dit Roeselare te kloppen waren we niet sterk genoeg. De setstanden (25-13, 25-12, 25-16) zeggen zeker niet alles want bij momenten lieten we echt knappe dingen zien. Bovendien was dit één van de eerste matchen waarin er opdrachten konden gegeven

KNACK ROESELARE - BEKER U13 JONGENS: 3 – 0     Setstanden: 25-13, 25-12, 25-16

VC JONG KUURNE : BEKER U11 JONGENS: 0 – 3     Setstanden: 21/25, 14/25, 17/25

Op een veel te vroege zondagmorgen verzamelden Arthur, Jurre, Laurens, Sander, Lion, Kobe en Matis in de sporthal van Kuurne voor de bekermatch van de U11. Jurre en Arthur spelen al bij de U13 en de anderen spelen eigenlijk nog Volleytour dus stond er niemand op het veld die nog 3-3 speelde. Het zou dus waarschijnlijk een hele aanpassing worden...

Bij aanvang van de eerste set bleek dit ook. We lieten de nummer 8 van Kuurne ook veel te veel in het stuk voorkomen waardoor we zelfs 16-13 achter kwamen. Een goede opslagreeks van Jurre deed de set echter kantelen en toen we ook op de opslagen van Arthur konden scoren, was de beslissende kloof geslagen. 21-25

In de tweede set werd gekozen voor dezelfde opstelling, maar we kenden iets meer problemen. De recepties waren niet optimaal en ook aan de pas liep het soms eens fout. Deze keer was het echter Sander die het goede voorbeeld gaf van aan de opslaglijn en op de betere passen van Jurre kon Arthur een paar keer knap aanvallen. 14-25

In de derde set beet Kuurne nog een paar keer venijnig van zich van aan de opslaglijn, maar een bijsturing hier en daar zorgden ervoor dat het toch de Tieltse jongens waren die ook deze set wonnen. 17-25

Een heel knappe prestatie die ons een halve finale oplevert op zondag 4 maart in en tegen Torhout! Bedankt aan alle jongens die mee waren. Ik weet dat het niet altijd leuk is om niet te spelen, maar het is en blijft een ervaring extra die jullie van dienst zal zijn als het aan jullie beurt is!

6 januari = drie koningen (en proficiat aan de vierde koning Renaat, papa van Alice). Evenveel sets als koningen had de U13 van Tievolley nodig om zich te plaatsen voor de halve finales. Trainster Nancy kon rekenen op haar volledige kern. Beulen van dienst in de eerste set waren Anouk, Marthe, Leonie en Alba. Alle speelsters hadden de kerststage blijkbaar goed verteerd. Onze meisjes waren direct op de afspraak en startten verschroeiend. Ledegem dacht verkeerdelijk dat de wedstrijd pas om  9.05 u startte. Gevolg: er stond al snel een 7-2 voorsprong op het bord. Dat was mede dankzij Anouk die de voorhamer bovenhaalde vanop de achterlijn. Na de time-out deden onze meisjes het iets rustiger aan en lieten ze hun niveau zakken tot dat van de tegenstander. De wedstrijd ging wat meer gelijk op zonder in de problemen te komen. Beetje bij beetje diepte Tievolley de kloof zelfs nog wat uit en via 14-6 over 20-13 stond er na dik een kwartier 25-15 op het scorebord. Goed begonnen is half gewonnen. Koning één (Balthazar) was binnen.

Never change a winning team dacht Nancy en dezelfde vier startten in de tweede set. De goede ’flow’ was voelbaar tot in de tribunes. Hier en daar werden supporters iets té enthousiast. Dat leidde tot een stukje theater waarbij thuissupporters elkaar bijna met de voeten te lijf gingen. Zorgde dit voor afleiding op het veld? We weten het niet. Een concentratiedipje bij de thuisploeg zorgde er wel voor dat de bezoekers uit Ledegem na wat haasje-over toch voor het eerst op voorsprong kwamen in deze wedstrijd: 5-7. Tijd om orde op zaken te stellen dacht Alba en zij maakte op haar beurt vanop de achterlijn een mooie reeks. Ze viseerde elke (al dan niet door Nancy gevraagde) cm² van het veld. Er stond plots 19-8 te blinken op het scorebord. In deze periode van de wedstrijd lukte zowat alles bij Tievolley: aanvallen werden succesvol op de grond geklopt, plaatsballetjes kwamen op de juiste plaats terecht en Marthe maakte een spannende rally cool af door een tipbal van de tegenstander op grootse wijze af te blokken. Ledegem was duidelijk onder de indruk en vond maar geen antwoord op het efficiënt spel van Tielt. Bij 20-9 kregen we een eerste applauswissel: Een secuur spelende Leonie werd vervangen door Manon. Uiteindelijk werd de tweede set ook vlot binnengehaald met 25-12. Na Balthazar was ook koning Melchior binnen.

Rest er nog 1 koning. Bij velen onder ons steeds weer dezelfde vraag: Ja hoe heette die derde koning ook alweer? Als Tievolley ook set 3 won, weten jullie het antwoord onderaan te vinden. Een compleet ander team verscheen op het veld in set 3: Margot, Alice, Manon en Auke mochten proberen om het werk van hun teamgenoten af te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Ook zij stonden meteen scherp op het veld en knokten zich, met Margot aan de opslag, al snel naar een geruststellende 9-3 voorsprong. Nadien zagen we twee geplukte vruchten van de kerststage: een goede verdediging in combinatie met een verzorgde passing. Margot en Manon klopten dankbaar op deze ballen. Alice en Auke opteerden eerder voor het betere plaatswerk. Via 14-7 en 20-7 konden we de kwalificatie voor de halve finales al ruiken. Een eerste matchbal ging nog verloren door een opslagmisser. Op de opslag van de tegenstander lukte het wel. Een nagenoeg perfecte receptie, gevolgd door een pass uit het boekje van Auke (waardoor Alice een zee van tijd had om te kijken, te denken, te mikken en via driehoeksmeetkunde uit te rekenen waar ze de bal ging droppen) en Alice maakte het matchpunt af met een listig balletje dat via de netrand aan de -voor ons dan toch- juiste kant van het net viel: 25-11. De euforie en blijdschap op de gezichten van het hele team na het laatste punt zijn met geen goud, mirre of wierrook te vergelijken of te beschrijven. De matchbal typeert misschien een beetje het geluk van een wedstrijd waarin alles wat mee zat. Niettegenstaande was de overwinning meer dan verdiend en terecht want laten we niet vergeten dat onze meisjes een echt goede wedstrijd speelden ook. O ja, de derde koning heette Caspar trouwens. Drie koningen, drie sets voor Tielt, missie geslaagd.

We maken graag een afspraak in Zedelgem op 3 maart 2018. Daar vinden de halve finales plaats. Alle supporters welkom voor een hopelijk positief vervolg op dit mooie verhaal!

BEKER U13 MEISJES - MEVO LEDEGEM: 3 – 0     Setstanden: 25/15, 25/12, 25/11

Zaterdag 13 en Zondag 14 Januari 2018

Beloften: na de eerste balwissels stapelt Tielt de fouten op en staan we al snel 6 punten achter. Gelukkig komt de focus terug en keren onze kansen. We komen op gelijke hoogte, maar dan is er telkens opnieuw een fout zodat Diksmuide 2 à 3 punten uitloopt. Vooral hun middenman met zijn loeiharde service doet ons veel pijn. Nadat we bij 16-16 terug de evenknie zijn, lukt het wel om erover te gaan en komen we met een 23-20 stand in de laatste rechte lijn van deze etappe. Fouten op alle fronten zorgen er evenwel voor dat de bezoekers slagen in hun eindspurt en set 1 met 23-25 op hun naam schrijven. Hopende dat dit iedereen wakker heeft geschud, starten we set 2 met veel verwachtingen. Maar opnieuw mist de thuisploeg zijn start. De 5 à 6 puntenkloof kan pas aan de 20 punten kaap bijna weggewerkt worden na een reeks van 5 punten, maar meer zit er niet in. Met 22-25 op het scorebord gaan we opnieuw rusten. Ook set 3 is een maat voor niets. Dankzij 4 opslagfouten en een foute rotatie bij de bezoekers eindigt de reservematch bij 7-15 op 0-3.

Hoofd: na de overwinning in de heenmatch, is het zaak om ook nu onze stand in de ranking te verdedigen. We missen de start echter volledig en bij de 1ste TTO staat het 2-8. Ook aan de 2de TTO is de kloof nog niet veel veranderd. Maar vanaf die 11-16 komt er plots toch een betere drive in de ploeg en met soms een gelukje en wat meer foutenlast bij Diksmuide komen we langszij. Even kan het alle kanten op gaan, maar na een paar foute aanvallen raken we de aansluiting kwijt. De bezoekers maken set 1 af bij 22-25.

Set 2 brengt ons vanaf de start een heel ander beeld. Tievolley toont dat ze deze tegenstander wel de baas kunnen. Het blijft echter vechten voor ieder punt. Regelmatig wordt de voorsprong weggespeeld om dan opnieuw een kloof uit te bouwen. Diksmuide kan echter geen enkele keer de overhand nemen. Bij 25-21 komt de stand op 1-1.

De hoop dat Tielt nu de lijn zou doortrekken verdwijnt als sneeuw voor de zon als we plots parkeren op 6 punten en de tegenstander op naar de 12 spurt. Er komt geen reactie van onze gasten, ook niet na extra TO’s en een wissel. Set 3 is opnieuw eentje voor Diksmuide bij een beschamende 14-25.

In set 4 zijn beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Dit zowel in de goede acties als in de fouten. Het is pas na de 2de TTO dat Tievolley stilaan afstand kan nemen. Met een aanval door het midden zetten we onze voet opnieuw naast de bezoekers. 25-21 is de stand en daarmee is het ook duidelijk dat de punten gaan verdeeld worden.

Ondanks een paar service fouten bij de tegenstander, lukt het niet om in het spoor te blijven. Met een wissel als laatste redmiddel, kan in eerste instantie de kloof terug gebracht worden tot 2 punten, maar nog een paar missers en uiteindelijk een netfout beslecht ons lot. We stranden op 9-15. Daarmee is de winst voor Diksmuide, maar ontnemen we hen wel een punt. In onze onderlinge duels is de stand 4-2, dus toch nog in ons voordeel. Always look at the bright side of life.

Ook nog een dikke pluim voor de U13 jongens en hun ouders voor de massale steun.

Coach: Wouter Laroy

Spelers: Wouter B., Otto, Clement, Stijn, Fiel, Kenny, Jonas, Gianni, Sven, Jeroen, Wouter M. en Nathan.

2de divisie heren C - VOLLEY TEAM DIKSMUIDE: 2 – 3     Setstanden: 22/25, 25/21, 14/25, 25/21, 9/15     Reserven: 0 - 3

Voormatch;    Met stevig opslagspel konden de Hebo aanvalsters ons in set 1 tot bij 12/13 voorblijven. Daarna namen we het spel in handen en wonnen met 25/22. Na een zwakke start in de 2de set 2/7 kwamen we nooit meer in het spoor van Borsbeke die wonnen met 16/25. Het scenario werd omgedraaid in de 3de set waar we met een droge 7/1 konden starten en nadien niet meer verontrust werden 15/10

Hoofd;   Na een slome start en met teveel fouten konden we in set 1 geen aanspraak maken op voorsprong 10/11. Het was pas vanaf dan dat we met een tussenspurt naar 16/10 konden spelen. In geen tijd stelde Borsbeke orde op zaken maar als we bij 18/18 een 2de versnelling plaatsten was het over and out voor Hebo met 25/19 winst.

In set 2 konden we onbedreigd uitlopen naar 14/5. Met zwaar opslaggeschut kwam Bebo weer in de set  en gelukkig kon Julie bij 14/12 scoren met een blokout. Van dan af kwamen we niet meer in de problemen en wonnen set 2 met 25/18.

De fouten begonnen zich nu op te stapelen langs bezoekende kant en lieten ons zo toe om heel relaxed de derde set via 9/6, 14/7 en  19/13 uit te spelen.25/14

Al bij al was het enkel in set 1 dat Hebo ons kon bijhouden. Daarna werd het een vrij gemakkelijke overwinning.

 

Verslag; Johan Scheerens ploegverantwoordelijke

Speelsters; Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine,  Huyst Bieke, Huyst Petra, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie,Steelant Jen,VanCollenberghe Louise, , Verhulst Delphine, Wallaeys Saar

Coach; David Vancauwenberghe

Scouting;  Axel Depaepe

1ste divisie dames B - VC HEBO BORSBEKE-HERZELE: 3 – 0     Setstanden: 25/19, 25/18, 25/14     Reserven: 2 - 1

In de voormatch waren er een aantal spelers duidelijk met hun gedachten nog bij andere zaken dan volleybal. Gits kreeg meer freeballen te verwerken dan aanvallen en kon met veel plezier de eerste set winnen. In de tweede en derde set liep het wat beter, maar tegen een Gits dat met zo goed als zijn basisploeg op het veld stond, viel niet veel in te brengen.

Voor de hoofdmatch was het afwachten op verschillende fronten. Hoe zou Gits aantreden? Hoe zouden onze studenten het stilzitten achter hun bureau verwerken? Hoe zouden sommigen spelen na een week niet te trainen... Heel wat vragen dus waarop we in de match een antwoord konden verwachten. Bij aanvang van de eerste set leek er echter geen vuiltje aan de lucht. Vanuit een heel stabiele receptie werd er vlot gescoord en we vonden een paar keer de receptie van Gits in gebreke. In blok kregen we echter geen vat op de aanvallers van Gits, dit gekoppeld aan hun sterke verdediging zorgde ervoor dat we altijd maar moeilijker punten konden maken. Dan maar forceren zeker? Jah... Maar dan maak je ook meer fouten en net dat konden we ons niet permitteren. Gits pakte met 19-25 de eerste set ondanks het feit dat bepaalden bij ons echt een goede match aan het spelen waren.

In de tweede set namen de bezoekers de beste start. Onze receptie was even niet wat het moest zijn en tegen een aanvallend sterke ploeg als Gits, is dat nefast. Van aan de opslaglijn konden we echter van 13-8 de kloof dichten tot 13-13. De bezoekende coach nam een time out en wij antwoorden met drie fouten op rij... 13-16 en weg al het harde werk. Het zou dus opnieuw knokken worden om de achterstand in te halen. We bleven vechten, maar op cruciale momenten maakten we teveel punten voor Gits. 22-25

In de derde set konden we met 8-7 gaan rusten bij de eerste TTO, maar daarna nam Gits de match helemaal in handen. Receptioneel liep het zeer goed, maar in aanval kwam het er niet uit. Er sloop frustratie in de ploeg en dat komt natuurlijk niets ten goede. 17-25

Gits stond net achter ons in het klassement en springt met deze overwinning weer over ons. Een jammere zaak, zeker omdat deze ploeg ook niet op zijn sterkst stond. We kunnen excuses zoeken in examens, de vrijdagtraining die wegviel,... Feit blijft dat we zeker niet onze beste match speelden en tegen een ploeg met zoveel power op de hoek, moet dat net wel. Er was al verbetering merkbaar in vergelijking met de match in Gits, maar als we volgende week in Torhout iets willen pakken, zullen we stukken beter moeten spelen. Hopelijk kunnen we dan weer rekenen op onze trouwe supporters om ons aan te moedigen!

Eerste Provinciale Heren - BEOBANK CITIVO GITS: 0 – 3     Setstanden: 19/25, 22/25, 17/25     Reserven: 0 - 3

gallery/nagitsdef

Een wedstrijd in de late namiddag, dat was alvast iets nieuws voor enkele speelsters. Niettegenstaande het putje winter was, waren de omstandigheden binnenin de sporthal eerder als tropisch te omschrijven. We werden dus duidelijk warm onthaald voor deze partij tussen twee streekgenoten.

Tievolley startte heel enthousiast en messcherp. Leonie dirigeerde het team met fantastische opslagen tot 1-6. De rest van het team deed vrolijk mee en Aube kon tot tweemaal toe rechtstreeks scoren via evenveel strakke aanvallen. Bij 10-13 was er nog geen vuiltje aan de warme lucht. Tievolley kreunde vanaf dan onder de hardere opslagen van Zwevezele. Het werd 17-14 en 21-16. Onze meisjes probeerden ondanks de achterstand steeds hun spel te spelen. Er werd vrij geduldig opgebouwd, goed gevarieerd, maar ze kwamen een beetje te kort op het einde van de eerste set: 25-17.

Set twee was een kopie van het middelste stuk van de eerste set: Het spel ging goed heen en weer en er werd mooi gerallyd. Onze meisjes speelden zeer geconcentreerd tot aan 7-6. De recepties op het stevig opslagspel van Zwevezele werden goed gebracht. Het aanvalsspel van Tielt was jammergenoeg een tikkeltje te onzuiver om het Zwevezele echt lastig te maken. Bij 13-9 maakte Zwevezele een kloofje dat Tievolley niet meer gedicht zou krijgen. Tievolley probeerde ook nu om dominant te spelen, maar het lukte alweer net niet, wat ze ook probeerden. Het bleef spannend want 16-13 en 22-17 waren nog altijd speelbaar. Evenals in de eerste set moest Tievolley ook in set twee pas op het einde het onderspit delven nadat Zwevezele de set uitserveerde met enkele stevige opslagen die Tievolley niet wist op te vangen.

Ook in set drie speelden de meisjes vol passie en strijd. In het begin van deze set waren opnieuw zowel de receptie, de aanvallen als de opslagen goed. Deze drie moesten ze een hele set lang op hoog niveau houden om nog een kans te maken. Het bleef spannend tussen twee teams die elkaar waard waren. Bij 6-7 stond Tievolley nog eens op voorsprong. Lang duurde dat liedje echter niet want, alweer vanop de servicelijn, kwam Zwevezele op 12-10. Het zou een beslissend kloofje voor de tegenstander blijken. Bij Tielt was vanaf dan of de opslag, of de aanval of de receptie telkens niet zuiver genoeg om Zwevezele te verrassen. Anouk verraste op haar beurt wel het publiek door wel heel dicht naast de tribune tot in de gordijnen toe een bal te gaan terughalen. Aube en Marthe verschroeiden hun kneukels net niet toen ze aan de achterlijn een verloren gewaande bal gingen terughalen en plots de muur van de sporthal tegenkwamen. Tessa werd gezocht en gevonden, maar Zwevezele had telkens weer een passend antwoord klaar op haar aanvallen. Leonie, Manon, Margot en Julie gooiden nog allerlei ledematen in de baan van de ballen die van de tegenpartij kwamen. Het mocht allemaal niet baten, maar het vertelt veel over de overgave waarmee deze meisjes op het veld stonden. Bij 17-11 kregen we nog een kleine hoopvolle remonte tot 21-16, maar het mocht niet zijn. Zwevezele was net iets uitgekookter (hoe kan het ook anders in zo’n warme sporthal 😊).

Met dank aan Nancy en haar leeuwinnen van dienst: Manon, Marthe, Anouk, Margot, Julie, Lirika, Leonie, Tessa en Aube.

ELCKERLYC ZWEVEZELE A - U15 Meisjes Provinciaal B: 3 – 0     Setstanden: 25/17, 25/19, 25/16

U13 Meisjes Provinciaal B - VBC ST. JORIS A: 2 – 3     Setstanden: 25/22, 18/25, 25/14, 25/27, 8/15

Januari is de nieuwjaarsmaand met vandaag op het menu: Een onvervalste 5-gangentopwedstrijd. Lara moest op het laatste nippertje geblesseerd afhaken en werd vervangen door haar zus Margot. Samen met Alice, Auke, Manon, Leonie en Alba stonden ze voor een zware maaltijd: De ongeslagen leider VVC Sint-Joris.
Als aperitiefje kregen we in set 1 sprankelend champagnevolleybal te zien. Onder leiding van een herboren Manon liepen de meisjes uit tot 9-3. VVC was een lekker hapje in het begin van de wedstrijd. Tielt hield de opslagdruk goed aan en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Ook al kwam Sint-Joris, ook al met veel power en opslagdruk, toch nog wat onverwacht opzitten op het einde van de eerste set. Met 25-22 sloten we het aperitief af.

Het voorgerechtje (set twee) smaakte iets anders. De rollen waren omgedraaid. VVC haalde op zijn beurt verschroeiend uit vanop de servicelijn. Via 4-7 en 11-14 kwamen we bij een eerste time-out. Tievolley speelde nochtans aardig mee. Ze waren een beetje zoals Museeuw die in ’94 het gaatje op Tchmil ook net niet gedicht kreeg op weg naar Roubaix. Wat Museeuw niet kon, deden de meisjes van Tievolley uiteindelijk wel: Na wat bijsturen lukte het bij 16-16 toch om op gelijke hoogte te komen. Maar net zoals Museeuw dat jaar, zou ook Tievolley niet winnen. Enkele (althans vanop de tribune ogenschijnlijk gemakkelijke) ballen werden ietwat jammerlijk gemist en VVC strafte onmiddellijk deze foutjes af. Het voorgerechtje was opgepeuzeld bij 18-25 en dus 1-1 in sets.

Dan verwarmen we ons maar aan de hete soep in set 3. Deze verliep gelijkopgaand tot aan 7-8. Daarna achtte Alba haar moment gekomen. Met enkele welgemikte opslagen kon Tielt een kloofje slaan: 14-9. Voor de toeschouwers was het genieten van hoogstaand volleybal. Onze meisjes waren net dat ietsje preciezer dan hun collega’s aan de andere kant van het net. Bij Sint-Joris draaide alles in de soep terwijl het bij Tievolley net wel heel soepel verliep. Aangezien VVC altijd met zware opslagen uitpakte, was de opdracht gemakkelijk: Zorg dat ze de opslag niet krijgen en maak gewoon alle punten zelf. Voor Tievolley was het ondertussen soep met lekkere plaatsballetjes geworden. Via 20-10 kregen we bij 24-14 een eerste setbal. Dat onze meisjes met 3 tegelijk naar de laatste bal sprongen om het af te kunnen maken, typeert hun honger naar de overwinning. 25-14 en de voorsprong was er opnieuw: 2-1.

De hoofdmaaltijd was set 4. Tievolley liep al snel 6 punten uit tot 8-2. Dan kwam een klein kantelpunt: een lange rally (waarbij Tievolley nochtans alles goed leek te doen) ging toch verloren. Bij VVC kregen ze nieuwe hoop. De match ging verder op een hoogstaand niveau. Beide ploegen waren elkaar meer dan waard en brachten volleybal dat heel smakelijk was om naar te kijken. Heel stilletjes sloop VVC dichterbij (12-9) en bij 16-16 stond het zowaar gelijk. Toen Auke dan ook nog geblesseerd uitviel moest Tievolley even opnieuw zoeken. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Over 19-19 gingen we naar 21-22. Opslagmissers waren nu extra dodelijk, maar de zenuwen namen het over bij Tievolley. Ze maakten dat gelukkig goed met hun veldspel. Bij 25-24 en 26-25 kregen ze zelfs 2 matchballen. Onze meisjes verslikten zich echter tot tweemaal toe. Het was pure emotie, ik durf zelfs bijna zeggen ontroerend om te zien, hoe Margot zichzelf tot in het diepste van het vagevuur vervloekte toen ze de setbal slechts centimeters buiten sloeg. Medespeelsters snelden naar haar toe om haar te troosten en werden bijgestaan door de bankzitters. Sint-Joris pakte zo wel gulzig de hoofdschotel met 26-28.

Voor het publiek al bij al niet erg dat er nog een vervolg kwam in de vorm van een belle. Elke respectabele chef serveert na zijn of haar maaltijd nog een dessert of toetje. Dit keer was set 5 de taart. Bij Tievolley Tielt lag de hoofdschotel blijkbaar nog wat op de maag. In verdedigend opzicht liep alles nochtans gesmeerd. Het zal de trainer(s) deugd doen te zien dat de inspanningen vanop de training hun weg vinden naar de wedstrijden. Het vlotte aanvalsspel van de eerste vier sets daarentegen was spoorloos verdwenen. Er slopen net iets teveel kleine foutjes in de afwerking. Het was bijgevolg de hele set achtervolgen. Van 2-4 gingen we bij 3-8 wisselen van kant. De kantwissel bracht echter niet de gehoopte kentering. Bij 6-11 was de marge om nog foutjes te mogen maken wel heel erg dun geworden. Bij 6-13 slurpte Sint-Joris de kelk der geloof helemaal leeg en uiteindelijk werd het 8-15. Een zure nederlaag met een bittere nasmaak en dat na een wedstrijd waarin Tievolley heel verdienstelijk speelde, zelfs geruime tijd de bovenhand had, maar even de vingers verbrandde op de beslissende momenten. En was de taart er eentje zonder kers, het was toch maar lekker taart hé 😊 !

Zaterdag 20 en Zondag 21 Januari 2018

VAMOS STEKENE - SINT-GILLIS-WAAS B - 2de divisie heren C: 3 – 0     Setstanden: 25/17, 25/18, 25/17     Reserven: 1 - 2

Dit weekend stond één van de verste verplaatsingen op het programma. Aanwezigheid van GPS om de sporthal van Sint-Gillis-Waas te vinden was een must.

Beloften: door de examenstress hadden een paar spelers extra studietijd gekregen en waren ze vrijgesteld van de beloftenmatch. Gezien jullie verslaggever van dienst de taak had deze mannen achter te brengen, is het tekstje hierover kort en bondig. Set 1 en 3 werden door de bezoekers gewonnen met respectievelijk 21-25 en 6-15 terwijl set 2 de thuisploeg gelukkig stemde bij 25-15.

Hoofd: de hoop dat het resultaat van de reservenpartij zou doorgetrokken worden, kreeg al vlug een deuk. Alles wat kon mis gaan, ging mis. De thuisploeg had het geluk aan hun kant en stoomde als een sneltrein door naar 9-0. Maar ook nadat de eerste puntjes aan onze kant waren opgetekend, kwam er nog geen kentering. 15-3 was een onverwacht dieptepunt. Dankzij enkele goed opgezette aanvallen, maar ook een stijgende foutenlast aan de overkant, konden we de kloof terug brengen tot 10 punten. Een net fout bezorgde Vamos de setwinst bij 25-17.

Met gerichte aanwijzingen van coach Wouter in hun hoofd, zien we in set 2 een beter acterend Tievolley. Een 3tal opslagmissers bij de thuisploeg helpen natuurlijk ook. Maar bij 10-10 staan ze terug op gelijke hoogte. Vamos schakelt dan een versnelling hoger en de bezoekende ploeg moet even naar adem happen. Zo komen we opnieuw 3 punten achter. Bij 20-16 probeert onze coach tijdens een TO de pijnpunten duidelijk te maken, maar Stekene is te sterk en bij 24-18 slaat hun middenman het setpunt tegen de grond.

Als we nog iets willen rapen, moet het nu gebeuren. De inzet is er, de fouten jammer genoeg ook. Toch behoudt Tielt de aansluiting tot we bij 10-10 opnieuw aan die moeilijke grens komen. Naast een sterke tegenstander, krijgen we dan ook nog de scheidsrechter tegen. Duidelijke winstpunten worden afgefloten en gaan naar de tegenpartij. Zelfs de zeer sportieve supporters van de thuisploeg geven dit grif toe. Protest helpt natuurlijk niet en zo bouwt de frustratie, zelfs bij onze eigen normaal altijd (uiterlijk) kalme coach, zich steeds verder op. In zulke omstandigheden kan je het onze ploeg niet kwalijk nemen dat de vechtlust er uiteindelijk uit gaat. Set 3 en de daarbij horende punten gaan dus bij 25-17 naar de thuisploeg.

Versta me echter niet verkeerd. Vamos Stekene was duidelijk de betere ploeg en zeker een paar spelers maakten het ons met hun service druk zeer moeilijk. Zeer sportieve gasten en supporters trouwens die na de match zelfs hun excuses aanboden omwille van de discutabele arbitrage. Het was niet de eerste keer dat deze hoofd SR bij hen zo in de fout ging. ’t Zal misschien aan de wat vreemde kleur van het veldkader liggen.

Coach: Wouter Laroy

Spelers: Wouter B., Otto, Clement, Sven, Jonas, Gianni, Jeroen, Stijn, Fiel, Wouter M. en Nathan.

Voormatch;     Nadat we vlot konden starten met een 3/7 voor zagen we toch Lennik terug aansluiten 9/10. Het mocht niet baten daar we nadien onbedreigd konden uitlopen naar een  19/25 winst. Set 2 bracht een ander verhaal waarin we lang moesten achtervolgen totdat bij 16/15 libero Louise aan de opslag kwam. Het liedje had voor haar lang genoeg geduurd en ze maakte brandhout van de Lennikse receptie met een 16/25 als resultaat. De 3de set werd bij 3/7 afgefloten in ons voordeel.

Hoofd;   Tegen de hekkensluiters die zich in de winterstop hadden versterkt met een extra hoek , libero en  alsook een andere coach stonden we na 2 opslagbeurten reeds 2/16 voor. Het bleef rommelig in de Lennikse receptie en ook hun aanvalsfouten waren niet meer bij te houden. Het vergemakkelijkte enkel onze eerste setwinst met 14/25.

Nadat Evelien kort aan het net de receptie nam en zo toeliet dat Lisa haar met een omloopbal perfect terug kon aanspelen waren we wederom vertrokken voor een sterke set. Met sterk receptie en aanvalsspel kwamen we nooit in de problemen en wonnen ook vlotjes set 2 met 13/25.

Lennik die ondertussen wat ploegwijzigingen had uitgevoerd kwam beter aan bod in set 3. Nadat ze bij 3/2 voor de 1ste maal voorkwamen zagen we nu ook een veel hogere foutenlast bij aan Tieltse zijde. Het ging over en weer met meestal de leiding in Lennikse handen. Nadat Bieke met een sterk killblok ons op 15/16 bracht en David met een dubbele wissel de zaken wat hielp forceren konden we voor het eerst in deze set een kleine voorsprong uitbouwen. Een goed ingekomen Jen zorgde voor de 16/20 waarna we niet meer in de problemen kwamen en Lisa haar sterke partij kon afronden met een dubbele ace. 18/25

 

Verslag; Johan Scheerens ploegverantwoordelijke

Speelsters; Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine,  Huyst Bieke, Huyst Petra, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie,Steelant Jen,VanCollenberghe Louise, Verhulst Delphine, Wallaeys Saar

Coach; David Vancauwenberghe

Scouting;  Axel Depaepe

VC LENNIK DAMES - 1ste divisie dames B: 0 – 3     Setstanden: 14/25, 13/25, 18/25     Reserven: 0 - 3

De reserven speelden een aangename match, er werd doordacht gespeeld en gevochten voor iedere bal. De winst zat er niet in, maar het was een wereld van verschil met vorige week.

Voor de hoofdmatch wisten we dat we voor een heel zware opdracht stonden. Thuis verloren we nipt 2-3, maar deze keer was het in Torhout en VKT beschikte nu wel over al hun spelers en stond dus een stuk sterker dan in de eerste ronde.

Torhout nam ook de beste start (8-5), maar daarna namen de jonge leeuwen over. Vanuit een zeer secuur achterveld werd er gescoord van op alle posities. De thuisploeg miste op het einde van de set nog eens een paar cruciale opslagen en Team Vaxandi pakte de eerste set. 21-25

In de tweede set waren het de bezoekers die hun opslagen misten. Dit leverde een vrij grote voorsprong op voor VKT waardoor zij vrijer konden spelen en ons nog meer in de problemen brachten. Twee time outs en een dubbele wissel konden de boel niet keren. 25-18

De kopjes hingen al wat naar beneden voor set 3 terwijl daar nog totaal geen reden toe was. Dit bleek ook direct als we 0-3 voor kwamen door goed serveerwerk. VKT stelde echter direct gelijk (3-3), maar het was duidelijk dat er vandaag punten te rapen vielen. Er werden knappe rally’s gespeeld en heel vaak kwam de jongste ploeg daar als overwinnaar uit. Bij VKT vochten ze voor wat ze waard waren, maar ook het midden scoorde nu vlot aan de kant van Tielt waardoor het helemaal vlot liep. 22-25

Over de vierde set kunnen we kort zijn. We starten veel te laks (god mag weten hoe dit kan, maar bon...) en komen nooit echt in het stuk voor. 25-12

Dan maar weer een tie break tegen VKT. Op zich al een succes dat we een punt pakken in Torhout, maar als je daar dan staat, wil je natuurlijk meer. Het werd ook meteen duidelijk dat we meer wilden. De coach van de thuisploeg moest time out vragen bij 3-6 voor Tielt. Die pauze deed ons blijkbaar geen deugd want we maakten direct 3 fouten (6-6). Bij 7-7 zetten we een heel knap blok waardoor we aan 7-8 konden draaien. We kwamen zelfs 9-10 voor, maar dan kwamen er andere spelers op het veld... Ik heb zelf jaren gefloten en ben de eerste om te zeggen dat spelers altijd meer fouten maken dan een scheidsrechter, maar als je in de laatste 5 punten van een tie break 3 keer de mist in gaat in het nadeel van dezelfde ploeg, dan moet je niet verwonderd zijn dat er protest volgt. Als zelfs de coach van de winnende ploeg toegeeft dat ze veel punten cadeau kregen... Maar bon soit, het is allemaal deel van het spelletje en we worden er alleen maar sterker door. VKT won de tie break met 15-11, maar wij kunnen trots zijn op ons punt dat we gepakt hebben.

We onthouden de werkpunten en werken er zo hard mogelijk aan. Met de blijvende steun van ons supporterslegioen moet dit leiden tot meer punten en overwinningen!

VKt TORHOUT - Eerste Provinciale Heren: 3 – 2     Setstanden: 21/25, 25/18, 22/25, 25/12, 15/11     Reserven: 2 - 1

gallery/navkt

Voor deze laatste wedstrijd van het seizoen tekende iedereen present: Anouk, Marte, Margot, Manon, Aube, Julie, Leonie, Tessa en Lirika. Ook Nancy gaf, voor de derde keer vandaag, present. Bedankt Nancy 😉!

Beginnen doen we met een kleine quizvraag. Wat zegt jullie het getal 24? Het aantal uren in één dag denken sommigen spontaan. Volleybalkenners weten dat je dan ‘setbal’ mag schreeuwen. Andere kenners zullen dan weer fijntjes opmerken dat er zoveel flesjes in een bak bier zitten. Zou dat trouwens geen toevallig verband hebben met die 24 uren in één dag? Soit, 24 was het aantal aanwezige Tievolley-supporters! Een welgemeende bedankt aan alle aanwezigen!

Die aanwezigen werden weliswaar wat in de steek gelaten in de eerste set. Het stond al snel 4-1. Een time-out was nodig om enkele opdrachten opnieuw te verduidelijken. Het bracht echter weinig zoden aan de dijk. VTB stoomde door naar 8-2. Tievolley schoot plots wakker, maar het was telkens net niet. Nadat het plots 11-2 stond, moesten we toch even slikken. Gelukkig kwam Tessa aan de opslag om de meubelen wat te redden. Een tactische time-out kelderde alweer snel onze hoop. Met 13-7 en 14-10 op het scorebord stond Tievolley toch wat meer onder de mensen. Iets later (19-14) liet Tessa een bal dansen op de netrand. Bij Brugge stonden ze zich te vergapen aan deze uitzonderlijke bal en lieten ze hem pardoes op de grond vallen. Was dit het kantelpunt in de set? Want Bredero zei ooit eens lang geleden dat het kan verkeren. Niet dus. Het keerde niet. Tievolley bleef wat nerveus acteren en kreeg de kloof uit het begin van de set niet gedicht. Ook al haalden ze op het einde van de set toch hun niveau, zeven setballen wegwerken was net iets te veel van het goede gevraagd. Tot twee keer toe kon Tievolley weerstaan aan de druk om uiteindelijk bij 25-19 toch te moeten bezwijken.

Het was duidelijk dat Tievolley iets scherper moest zijn in het begin van de tweede set om niet opnieuw in een uitzichtloze situatie te verzeilen. Tot aan 4-4 zag het er goed uit, maar opnieuw gaven onze meisjes het weg. VTB aarzelde niet en liet 12-6 optekenen. In deze fase speelde Tievolley best aardig, maar het bracht geen punten op. Dat is natuurlijk frustrerend en soms eigen aan sport. Met hun opslag bracht Brugge onze Tieltse meisjes nog wat meer in de problemen en over 15-9 ging het naar 21-11. Was Tievolley in staat om een tienpuntenkloof te dichten? Want Bredero zei ooit eens lang geleden dat het kan verkeren. Helaas, het keerde niet. Elk om beurt een punt pakkend eindigde de set in 25-14.

In set drie was Marte het lichtje in de duisternis. Ze durfde het aan om complexloos aan te vallen. Zonder schroom zorgde zij voor het enige Tieltse puntje in de openingsfase: 5-1. Dan volgden alweer enkele frustrerende sportmomenten: een Brugse opslag viel via de netrand dood op de grond, uiteraard langs onze kant. Bij Brugge was het steevast net wel en bij Tievolley net niet, en soms ook eens in het net. Tielt probeerde, maar het vond geen oplossingen. We stonden erbij en keken ernaar. Na een laatste poging om het via een time-out recht te trekken (12-3) kwamen onze meisjes tot 13-7. Zou het kunnen keren? Want Bredero zei ooit eens lang geleden dat het kan verkeren. Misschien was de derde keer wel de goede keer? Vergeet Bredero. Het keerde niet. Tievolley was niet in staat om een reeks te maken op eigen opslag. Ondertussen stond het 18-13. Dé actie van de namiddag moest toen nog komen. Nadat een Brugse aanval als een Zuid-Koreaanse ballistische raket wegschoot op het Tieltse afweersysteem, spurtte Isabel ‘Usain-Boltsgewijs’ naar de andere kant van de tribune om de bal terug in het spel te brengen. Misschien gaf Isabel op die manier wat inspiratie en hoop aan onze meisjes. Die was er toen ze nog van 23-13 kwamen opzetten tot 23-17. Toen draaide Bredero zich om en was het verkeerd: 25-17.

Het was een verdiende overwinning voor VTB tegen een Tievolley dat vandaag niet echt zijn draai vond op het veld. Op die manier eindigt het seizoen ietwat met een valse noot, maar niemand die zal ontkennen dat er muziek in deze groep schuilt. (Dat is ook duidelijk hoorbaar in de kleedkamer 😊) Het is aan de dirigenten om hen op de komende repetities opnieuw tot een mooie harmonie te laten klinken. Dit was de voorlopig laatste wedstrijd van het seizoen (reguliere competitie). Volgend weekend zijn de meisjes bye en kunnen ze genieten van wat rust. Nadien volgen de play-offs. Ik kom alvast graag naar de volgende optredens kijken, u toch ook?

O ja, iemand die mij in mensentaal kan uitleggen wat die Bredero nu eigenlijk bedoelde en hoe zijn toverspreuk precies werkt, is altijd welkom om het mij eens te vertellen

VOLLEY TEAM BRUGGE A - U15 Meisjes Provinciaal B: 3 – 0     Setstanden: 25/19, 25/14, 25/17

We trokken vandaag naar Brugge. In de heenmatch had VTB ons enigszins verrast door in Tielt te komen winnen. Deze tegenstander was dus best niet te onderschatten. Lara was nog steeds niet hersteld van haar voetblessure en was daarenboven ook nog wat ziekjes. Net als vorige week kwam Margot als vervanger opdraven. Zij mocht samen met Anouk, Leonie, Auke, Alice en Alba op zoek gaan naar revanche.

Tievolley startte sterk en meteen stond het 0-3. Dit konden ze echter niet volhouden en VTB klampte aan tot 7-8. Bij Brugge misten ze echter te veel opslagen om Tielt in de problemen te brengen. Genoeg gekwakkeld dachten Alice, Auke, Leonie en Anouk en ze schakelden een halve versnelling hoger. Dat was voldoende om tot 7-12 uit te lopen. Onder impuls van Anouk ging het verder naar 10-18. Ze maakte enkele directe punten vanuit een schijnbaar onmogelijk positie. Dat laatste kwam omdat de passing binnen het team niet zuiver genoeg was. Anouk deed er met haar opslag nog enkele puntjes bij tot haar concentratie gebroken werd door een time-out. Zonder echt goed te spelen nam Tievolley vlot de maat van VTB. Zij maakten te veel fouten en hun passing was te onverzorgd om nog gevaarlijk te kunnen overspelen. Met Leonie aan de opslag kwam het einde van de eerste set in zicht. Bij 11-23 dacht VTB nog een puntje te maken, maar hier werd het bewijs geleverd: juich nooit voor de bal effectief op de grond ligt. Anouk schepte de bal nog net voor hij op de grond viel omhoog, Auke dook er als een gladde paling onder en speelde hem hoog. Dit had VTB totaal niet verwacht want ze waren al aan het juichen. Leonie speelde de bal dan simpelweg diep in het veld en Tievolley kwam op setpunt. Met 14-25 haalde Tielt uiteindelijk die eerste set binnen.

In set twee kregen we eenzelfde scenario. Maar dit keer waren de actrices Alice, Anouk, Margot en Alba. Weer werd het 0-3 en 2-5. Margot zette haar mini-reeksje van sterke opslagen verder tot aan 3-8. Vanaf dan zagen we voor het eerst echt goed volleybal zoals het hoort te zijn: de receptie mooi in het midden brengen, een hoge pass en een aanval met aanloop als afwerking. Toegegeven, de tegenstander legde Tievolley geen strobreed in de weg. Toch kostte het onze meisjes blijkbaar veel moeite om hun eigen niveau op peil te houden. Met verzorgde passen trakteerden ze elkaar wel op de mogelijkheid om lekker aan te vallen. Alle vier lukte het hen om rechtstreeks met een aanval te scoren. Bij 5-12 namen de meisjes even de voet van het gaspedaal, en kijk, plots was VTB daar terug tot 9-12. Tielt speelde iets te braaf (vooral aan het net). Het werd tijd om de duivels opnieuw te ontbinden. Alice deed dat met haar opslagen. Veel punten moest Tievolley echter niet maken. Dat deed VTB voor ons. Toen bij 14-22 Alba aan de opslag kwam, weten de kenners al: Dit zal hier gauw gedaan zijn. En ja hoor, in een mum van tijd was het over and out voor VTB: opnieuw 14-25.

In set drie kwamen Alba, Auke, Margot en Leonie op het veld. VTB weigerde zich gewonnen te geven en stond geruime tijd op voorsprong in deze set. Heel stilletjes, en door een grote foutenlast bij Tievolley deze keer, ging het via 6-5 en 9-7 tot zelfs 17-10. VTB speelde plots pakken beter. Coach Nancy moest gericht bijsturen via een time-out. De meisjes vonden hun gezonde agressiviteit terug. Tievolley sloop heel traag dichterbij, maar een driepuntenkloof leken ze maar niet te kunnen dichten: 17-14 en 21-18. Tievolley wisselde te vaak goeie momenten af met minder goeie momenten. Spannend was het uiteraard wel op deze manier. Bij 21-19 kreeg Tievolley echter een onverwacht cadeautje en de wereld zag er plots anders uit. Ongeloof bij Brugge, opnieuw volop geloof bij Tielt. Bij 21-21 gingen ze erop en erover! De derde set kostte wat bloed, zweet en tranen maar met 22-25 werd ook deze binnengehaald. Dit was voor deze ploeg al de negende overwinning van het seizoen!

Na de overwinning viel er nog goed (rand)nieuws te rapen: Tilly heeft na 4 weken feesten (vermoedelijk omwille van de goede prestaties in de Vlaamse jeugd champions league) beslist om terug naar huis te komen. Wij verwelkomen haar graag snel terug in ons midden. Zo kunnen we misschien samen het reguliere seizoen in schoonheid afsluiten. Dat is volgende week zaterdag 27 januari. In deze laatste wedstrijd voor het ingaan van de ‘play-offs’ is Pervol Ruiselede de tegenstander. Spanning is nu al verzekerd in dit burenduel.

VOLLEY TEAM BRUGGE A - U13 Meisjes Provinciaal B: 0 – 3     Setstanden: 14/25, 14/25, 22/25

Zaterdag 27 en Zondag 28 Januari 2018

1ste divisie dames B - AVANTI AALTER: 3 – 2     Setstanden: 22/25, 25/20, 23/25, 25/16, 15/10     Reserven: 3 - 0

Voormatch;    Een goede start in set 1 met 9/2 was de ingeleide van een zorgeloze setwinst 25/12. Met beter spel herstelde Aalter het evenwicht in set 2 waar ze zelfs bij 8/10 voorstonden . Als we nadien een tandje bijstaken was het echter gedaan met hun opleving. Winst met 25/20. In de derde set hadden ze meer kansen op winst als ze zelfs  7/10 voorkwamen. Het mocht niet baten en met 16/14 zetten wij de puntjes op de i.

Hoofd;   In de hoofd zagen we meteen een veel accurater Aalter .Nadat ze vlug 0/3 voorkwamen groeide bij hen het vertrouwen. Ze bleven gemakkelijk langszij bij 10/10 ,19/19 en konden daarna als eersten een klein kloofje slaan. Een 1ste setwinst werd hun deel met 22/25.

Een moeizame match kwam eraan, dat kon je nu al voelen. Onze receptie/aanval had het bij momenten heel moeilijk en als dan nog , net nu we eindelijk weer vrij van blessureleed  waren, Evelien zich bij 6/8 in set 2 zwaar kwetste aan haar enkel dreigde een totale ontreddering. Gelukkig kregen we wat hulp van Aalter die in set 2 maar liefst een 10tal opslagmissers liet noteren hetgeen ons uiteindelijk toeliet set 2 te winnen met 25/20.

We zagen ook in set 3 weinig verandering. Aalter  verrassend sterk in receptie en met heel zware aanvalsdruk hield ons vlotjes op afstand. Bij 8/11 greep coach David in. Er moest iets gebeuren . verschillende posities werden vervangen en we kwamen terug in de set 14/14. Maar op de hoeken bleef  het heel moeilijk om te scoren. Sterk blok van Aalter en te doorzichtige aanvallen van ons lieten hen toe uit te lopen naar 16/22. Een goeie opslagbeurt van Bieke kon ons bij 17/24 nog terugbrengen naar 23/24 maar het was toch net niet. 23/25

Gelukkig leek het betere spel  bij Aalter wat voorbij. En als we in set 4 na de 7/2 start en met Lara aan de opslag naar 15/4 doorduwden, konden we vrij gemakkelijk setwinst pakken met 25/16.

De goed ingevallen Saar en Jen stuurden ons ook in set 5 direct naar  een sterke 9/2 start. Van dan af ging het wat langzamer maar als Aalter bij 13/10 hun opslag misten kon Saar met een ace uitmaken 15/10.

Zoals ik al zei werd het een lastige match waarin we lange tijd ons spel niet konden opdringen hetgeen zeker ook de verdienste was van een sterk Aalter.

 

Verslag; Johan Scheerens ploegverantwoordelijke

Speelsters; Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine,  Huyst Bieke, Huyst Petra, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie,Steelant Jen,VanCollenberghe Louise, Vanmaele Willemijn, Verhulst Delphine, Wallaeys Saar

Coach; David Vancauwenberghe

Scouting; Axel Depaepe

Over de match van afgelopen weekend kunnen we kort zijn, behalve in de eerste set van de voormatch was Team Vaxandi niet in de zaal te bespeuren...

We kwamen op geen enkel vlak in het stuk voor. Een sterk serverend en enthousiast Brugge speelde ons van het kastje naar de muur en maakte ons in. We kunnen het een complete “off day” noemen, maar het gebrek aan vechtlust en de opgave bij sommigen was er echt wel over.

Het enige voordeel in zo’n situatie is dat het alleen maar beter kan, maar het antwoord moet er komen!

Op naar de aartsmoeilijke verplaatsing naar Rokavo waarvoor iedereen zich dubbel zal moeten plooien om te zorgen dat we daar een deftige prestatie neerzetten.

Eerste Provinciale Heren - OLVA BRUGGE B: 0 – 3      Setstanden: 20/25, 16/25, 10/25     Reserven: 1 - 2

gallery/nabrugge

Zaterdag 3 en Zondag 4 Februari 2018

Na onze complete off day tegen Brugge vorige week moesten we ons deze week herpakken in Rollegem-Kappele... Er zijn makkelijker opdrachten want deze ploeg draait al jaren mee aan de top van eerste provinciale en staat ook nu weer tweede. Als trainer weegt zo’n nederlaag als vorige week zwaar door, je ergert je dan aan vanalles... Gebrek aan concentratie, domme fouten, excuses, mindere inzet... Dus jah, dan heb je niks te verliezen op verplaatsing bij de tweede zeker...

En dan beslissen je spelers er even helemaal anders over. Na een behoorlijke reservematch waarbij we 2-1 verloren, maar iets teveel onder lagen t.o.v de ervaring aan de overkant, namen we geen schitterende start. De thuisploeg pakte een kleine voorsprong, maar dankzij zeer goed serveerwerk een Waud en Michael die alles scoorden door het midden, kwamen we langszij. Rokavo bleef zoeken naar een antwoord in receptie en ons achterveld (olv een sterk spelende Dante) stond stabiel. We kwamen een paar punten voor, maar in money time, stonden de bordjes weer gelijk. En dan voelde je gewoon de ploeg naar een hoger level gaan. Er werd gevochten voor iedere bal en we bleven Siberisch koel in afwerking. In een spannende eindspurt trokken we dan ook met 25-27 aan het langste eind.

In de tweede set zagen we een beetje eenzelfde spelbeeld. Rokavo neemt de leiding, wij stellen gelijk, maar bij 11-8 sloeg de thuisploeg nu de kloof. In afwerking vergaten we hier en daar eens de opdrachten en er slopen wat slordigheden in aan onze kant. Jaron kwam zeer succesvol Pepijn vervangen, maar kon er ook niet voor zorgen dat we de tweede set konden winnen. 25-21

Voor de derde set was iedereen duidelijk bij de les. Van in het begin bleef het nek-aan-nek race, maar iedereen bleef wel scoren dus Rokavo wist niet direct wat te blokken. Wij kregen echter meer en meer grip op hun spel. Onze kapitein, Elouan, haalde onmogelijke ballen terug in verdediging en deed meer dan zijn deel aan het net. Bovendien waren we (eindelijk) terug op hoog niveau aan het serveren waardoor Rokavo constant op achtervolgen aangewezen was. De jonge leeuwen van Team Vaxandi roken een punt en pakten het ook. 21-25

Voor de vierde set ging de thuisploeg “all or nothing”. Via goede opslagen en een betere verdediging kwamen ze weer 11-8 voor. Dankzij goed serveerwerk en Jonas die op alle mogelijke manieren scoorde, kwamen we echter langszij. Tibo scoorde 2e hands en Pepijn en Wout kwamen in, kregen een aartsmoeilijke opdracht en voerden deze met een vanzelfsprekend gemak uit waardoor we bij 20-21 een optie pakten op de overwinning. In een zinderend einde van de match ging Rokavo te vaak in de fout en bleven wij koel genoeg. Bij 21-25 maakten we het laatste punt en waren de drie punten voor ons!

Een schitterende prestatie van Team Vaxandi dat de uitschuiver van vorige week rechtzet. Als coach kan ik alleen maar zeggen dat ze me blijven verrassen en dat dit team een potentieel heeft waar iedere club zou vechten. De weg is nog lang, maar momentopnames zoals deze bevestigen alleen maar waar we voor staand. Hard werken en vooruitgang blijven boeken!

Nog een speciaal dankwoord aan onze supporters die weer zeer talrijk aanwezig waren en op belangrijke momenten de zaal vulden met “Tievolley”!

VT ROKAVO ROLLEGEM-KAPELLE - Eerste Provinciale Heren : 1 – 3     Setstanden: 25/27, 25/21, 21/25, 21/25     Reserven: 2 - 1

gallery/narokavo

Voormatch;     Na een 0/3 start kwamen we meer en meer in de problemen door het sterke opslagspel van Vdk. Onze receptie leek niet in staat te voorkomen dat 25/17  het 1ste verlies werd. Nu kwam er in set 2 heel wat beterschap met tussenstanden als 9/16, 11/18 en 12/21. Maar toch werd het nog bibberen als Vdk via 18/23 tot zelfs op 23/24 kwam. Een opslagmisser aan hun zijde zorgde voor de winst . Mede door een sterke opslagreeks van Willemijn werd set 3 vlotjes gewonnen. 10/15

Hoofd;   Reeds in de voormatch bleek dat Vdk over heel wat kwaliteit beschikt en ook in de hoofd kwam dat vlug aan de oppervlakte. Na een 1-3 start was het beste eraf voor Tielt. Als Gent bij 8/6 en reeds na onze 4de opslagmisser met opslagdruk en niet af te stoppen hoekaanvalsters onbedreigd op 21/12 kwam ,was zwaar verlies onvermijdelijk met 25/14.

De wet van de sterkste of een zwak moment van ons ? Het leek het laatste als we in set 2 en na een formidabele opslagreeks van Virginie op 2/14 voorkwamen maar… het was toch het eerste. Vanaf nu viel de Tieltse motor volledig stil en bij Gent zagen we terug de sterkte van in  set 1. Over 13/19 en 19/21 stond het juist voor het seteind 23/24. Van een remonte gesproken .Een ferme zucht van opluchting weerklonk als we toch set 2 veroverden met 23/25.

Alle peptalk van coach David ten spijt zagen we ook in set 3 Gent op hun elan doorgaan. Na een sterke 5/0 start konden we enkel door hun hogere foutenlast even overnemen naar 9/11. We hielden een tijd vol tot bij 14/16 maar daarna kwam Gent weer opzetten naar 19/16 om uiteindelijk met 25/21 te winnen.

Nu wel een goeie start in set 4 met 2/6 en als daarna Jen met zware opslag doorduwde naar 8/16 kenden we geen verzwakking meer en zetten de borden weer gelijk met 17/25 winst.

Op naar de belle waarin Gent na de 5/5 een 1ste kloof sloeg tot 9/5. Wederom kon een goed serverende Jen ons langszij en zelfs  voorbij loodsen naar 9/10. Jammer genoeg bleef het daarbij. Gent vond terug hun eigen  sterkte  en speelden in één ruk uit naar 15/11.

Voor de 2de maal op rij kwamen we tegen een ploeg te staan die merkelijk sterker voor de dag kwam dan in de heenronde met uiteindelijk Gent als een niet onverdiende winnaar.

Verslag; Johan Scheerens ploegverantwoordelijke

Speelsters; Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine,  Huyst Bieke, Huyst Petra, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie,Steelant Jen,VanCollenberghe Louise, Vanmaele Willemijn, Verhulst Delphine, Wallaeys Saar        Coach; David Vancauwenberghe

Scouting;  Axel Depaepe

VDK GENT DAMES B - 1ste divisie dames B: 3 – 2     Setstanden: 25/14, 23/25, 25/21, 17/25, 15/11     Reserven: 1 – 2

KNACK ROESELARE B - 2de divisie heren C: 3 – 1     Setstanden: 25/18, 25/12, 21/25, 25/16     Reserven: 2 - 1

Beloften: de 1ste set van deze opwarmer laat al direct voelen waarom Knack momenteel de rankschikking aanvoert. Tot 9-8 kunnen we nog mee, maar na een paar keer knipperen met de ogen staat het 17-9. Het vervolg is in dezelfde lijn zodat bij 25-13 de ploegen kunnen verhuizen naar de andere kant van het veld. Waar we al een tijdje op hopen voltrekt zich in set 2. Eindelijk zien we Aaron terug in wedstrijduniform. Na de startpiep zien we een vlot meespelend Tievolley dat zelfs meestal met een klein verschil de bovenhand kan houden over Knack. Ook de dip halfweg de set komt er niet. Ondanks dat we naar het einde toe enkele foute opslagen moeten noteren (zenuwen?), winnen we set 2 met 23-25. Ondanks goede intensiteit en mooie punten, kunnen we in set 3 het spel van de thuisploeg niet ontwrichten met 15-7 als eindscore.

Hoofd: het blijft moeilijk om op ons sterkst om een match te kunnen verschijnen. Ook nu moeten we 2 middens en vaste libero Nathan missen. Gelukkig heeft Sven niet veel last meer van zijn ontwrichte vinger van vorige week. Roeselare schiet razend snel uit de startblokken en slaat meteen een beslissende kloof. Een korte remonte op het einde verbloemd nog een beetje de cijfers, maar 25-18 is een duidelijke score.

In set 2 lijkt Tielt niet aanwezig. Zware opslag en aanvalsdruk nekken ons. Al snel terug een redelijke achterstand. Gelukkig zijn de jongens van Knack ook niet onfeilbaar, anders was het helemaal een ondergang geweest. 25-12 is sowieso niet om over naar huis te schrijven.

Wanneer Roeselare set 3 opnieuw al snel de eerste 3 punten op de grond klopt, heb je al de goesting om wat vroeger een kop koffie te gaan bestellen. Plots lijken de kansen te keren voor Tievolley. Een goede middenaanval, perfect blok en nog een aanval die via het thuisblok buiten vliegt zorgen ervoor dat we de score in evenwicht brengen. Bij 9-10 nemen we de koppositie over. Aan beide zijden van het net wordt geknokt voor ieder mogelijk punt. Bij 15-13 lijkt Knack opnieuw de touwtjes in handen te hebben, al blijft Tievolley in de slipstream. Wanneer we bij 20-17 de aansluiting dreigen te verliezen, lijkt het alsof de turbo bij Heren 1 aanslaat. In één ruk scoren we punt na punt en komen op 20-24. Nog één keer moeten we een setpunt afgeven, maar onze volgende aanval is de goeie.

Jammer genoeg kan de lijn niet doorgetrokken worden. Wouter heeft ook weinig wisselmogelijkheden door het aantal afwezigen en moet dus met lede ogen aanzien dat Knack bij 25-16 de 3 punten in eigen huis houdt.

Opnieuw 3-1 voor Knack Roeselare zoals in de heenmatch. Nu maar hopen dat de komende weken een aantal spelers opnieuw klaar zullen zijn om de rest van deze competitie de nodige punten te scoren.

Coach: Wouter Laroy

Spelers: Wouter B., Aaron, Otto, Gianni, Stijn, Fiel, Jeroen, Wouter M. en Sven.

Zaterdag 10 en Zondag 11 Februari 2018

1ste divisie dames B - VC OUDEGEM B: 3 – 0     Setstanden: 25/13, 25/18, 27/25     Reserven: 3 - 0

Voormatch;    Oudegem schoot het best uit de startblokken met een 3/8 voorsprong maar als de jeugdige Jara Verhegghe bij 4/9 aan de opslag kwam was hun liedje uitgezongen. Met knappe serv’s en een 3tal ace’s stonden we na haar opslagbeurt 12/9 voor. Ons opslagspel bleef de Oudegemse receptie teisteren met een klare 25/13 winst als resultaat.  Ook in set 2 staken we er bovenuit en konden gemakkelijk met 25/15 winnen. De jarige Saar liet in de 3de set ook haar opslagskills bewonderen met een 8/0 start maar daarna kwam Oudegem beter in de match , meer zelfs want ze versierden het 1ste setpunt bij 14/15. Maar na een Tielts killblok gingen ze zelf in de fout en was winst opnieuw voor ons 17/15

Hoofd;   Met veel variatie in aanvalsspel konden we in set 1 makkelijk Oudegem afhouden .  En als bij 15/11 Jen haar opslagbeurt mocht afwerken  stonden we riant 23/11 voor . Onnodig erbij te zeggen dat een overduidelijke 25/13 zorgde voor 1ste setwinst.

Als Lisa in set 2 met een gelukje en de netrand een 1ste ace liet noteren ging het weer vlot vooruit. Over 5/0 ging het naar 11/6 maar dan kwam Oudegem een eerste maal opzetten en konden ze naderen naar 11/9. Het mocht niet baten want daarna namen we alles terug in handen om met een vlotte 25/18 te winnen.

Bij 0/1 in de derde set kwam Oudegem een 1ste maal voor en samen met het vervangen van enkele speelsters begon het voor hen beter te vlotten. Het werd voor ons mede door een hogere foutenlast voornamelijk achtervolgen. Bij 9/14 kon coach David het niet meer aanzien en voerde enkele wissels door. Die leken in eerste instantie te renderen want met Saar en Willemijn  erbij bogen we de achterstand om naar een 17/14 voorsprong. Toch hervonden we niet volledig het elan van de 2 vorige sets en moesten we opnieuw Oudegem langszij dulden 23/23. Het werd een seteinde met wisselende kansen en zelfs een 1ste setbal voor Oudegem op 24/25. Als daarna Jen tweemaal op rij kon scoren en oudegem op de matchbal zelf in de fout ging was de zege evenwel een feit 27/25.

Met het puntenverlies  van Bevo lopen we nu al voor de tweede match op rij een puntje in op hen. Het verschil bedraagt nog 2 punten. Spannend !!!

Verslag; Johan Scheerens ploegverantwoordelijke

Speelsters; Bogaert Lara, Bostoen Lisa,  Huyst Bieke, Libeert Julie, Libeert Virginie,Steelant Jen,VanCollenberghe Louise, Vanmaele Willemijn, Verhulst Delphine, Wallaeys Saar, Jara Verhegghe

Coach; David Vancauwenberghe

Scouting;  Axel Depaepe

2de divisie heren C - KRUIKENBURG TERNAT: 0 – 3     Setstanden: 13/25, 16/25, 17/25     Reserven: 2 - 1

Beloften: door familiale verplichtingen kom ik pas aan op de tribune na de eerste 10 punten en stel vast dat deze eerlijk verdeeld zijn onder de 2 ploegen. Ik zie ook dat onze nieuwe trainer en (ass.) coach Tuur Duchi langs de zijlijn Heren 1 staat. De jongens uit Ternat nemen een 4tal punten afstand. Lang kunnen ze daar niet van profiteren, want algauw staat de thuisploeg opnieuw langszij. De rest van set 1 is het verschil nooit meer dan 1 punt. Enkel op het cruciale moment kunnen de bezoekers de noodzakelijke 2 punten kloof maken en bij 23-25 de set winnen. Tal van fouten bij Tielt en meevallertjes voor Ternat zetten ons in set 2 bij 1-7 op achterstand. Na 30sec peptalk kunnen we Ternat bijna terug bijbenen, maar van 6-8 gaat het door teveel fouten naar 9-16. Beetje bij beetje kan Tievolley de kloof minderen tot 15-19. Plots lijkt de tegenstander het scoren verleert. In één ruk gaat Tievolley van 18-23 naar 23-23. Ternat komt 2x op setpunt, maar telkens kan Tielt counteren. Daarna komen onze heren op setwinst en zetten die meteen ook om (27-25). Op naar de 3de set. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht. Tielt zorgt wel voor het punt om de kampwissel in gang te zetten. Onze jongens slaan daarna een 3 puntenkloof, die nog even kan gemilderd worden door Ternat. Voor ons net op tijd komen de officiële scheidrechters deze kamp stilleggen en zo gaat set 3 naar Tielt bij 12-10. Precies de omgekeerde score van de heenronde.

Hoofd: hoopvol maken we ons op voor de hoofdbrok van de avond. Het wordt echter al snel duidelijk waarom Kruikenburg Ternat één van de drie kanshebbers op de kampionstitel is. Zo goed als een volledig andere ploeg staat ons op te wachten bij het startfluitje om 20:30u. Tievolley wordt letterlijk van het kastje naar de muur gespeelt. Als wij 1 punt scoren, zetten zij er 2 naast. Er is weinig meer te vertellen dan wat je uit de setstand kan aflezen: 13-25.

In set 2 starten we beter en kunnen even nog de illusie hoog houden dat we er niet ver van af zijn. Nu en dan zijn er mooie momenten met een goede aanval, een slimme legbal of perfect block. De tegenstander gaat ook wel eens in de fout, vooral met een zeer precies fluitend SR-duo. Uiteindelijk valt in deze set de beslissing bij 16-25.

Een mindere start van de thuisploeg zet ons in set 3 al snel op achterstand (0-4), maar onze mannen geven niet op en op karakter kunnen ze zelfs het startsein voor de 1ste TTO scoren. Daarna houden ze even vast aan een kleine voorsprong van 2 à 3 punten. Een kleine stoot volleypower  is echter voldoende om de tegenstander over ons heen te zien walsen. Bij de 2de TTO zijn de rollen dan ook omgedraaid. Coach Tuur probeert dan nog iets te forceren met enkele wissels en zijn 2 TO’s. Met het matchpunt binnen handbereik, kan Tielt de score nog een beetje opblinken. Meer dan dat is het echter niet en zo wordt Kruikenburg Ternat bij 17-25 als terechte winnaar afgefloten.

Een korte analyse van de heenmatch toont, op de eerste set na die door Tielt gewonnen werd, gelijkaardige setstanden. Misschien kort door de bocht, maar als zij sinds de seizoenstart verbeterd zijn mogen wij een even positief rapport voorleggen. Er is altijd een lichtje aan de horizon voor wie het wilt zien.

Coach: Tuur Duchi

Spelers: Wouter B., Otto, Clement, Aaron, Jeroen, Kenny, Stijn, Fiel, Gianni, Niels, Sven, Wouter M. en Nathan.

Eerste Provinciale Heren - VC DE BEERLANDERS BEERNEM A: 1 – 3     Setstanden: 28/26, 25/27, 12/25, 24/26     Reserven: 1 - 2

In de voormatch werd bij momenten knap volleybal gespeeld, maar we lieten het te vaak afweten in afwerking in situaties waar we nochtans duidelijk in het voordeel waren. Toch was het opnieuw een match waarin iedereen geconcentreerd was, het spelniveau duidelijk ten goede kwam.

Na onze knappe overwinning tegen Rokavo waren de verwachtingen hoog gespannen voor ons treffen met Beernem. Een ploeg die we ondertussen al kennen en waarvan we wisten dat ze over massa’s ervaring beschikken. Wij moesten bovendien onze libero missen die door een absurde schoolactiviteit met een whiplash moet afrekenen.

Het was duidelijk Beernem dat het best uit de startblokken schoot. Aan 3-8 had Team Vaxandi alleen nog maar punten gemaakt voor onze bezoekers. Sympathiek, maar niet nuttig als je een match wil winnen. Die boodschap kwam blijkbaar goed door in de eerste TTO want dankzij knap werk in blok stond het even later 9-9. Tot 12-12 bleef alles in evenwicht, maar daarna nam de thuisploeg zowaar het initiatief over. Dankzij opnieuw goed werk in blok en de bijhorende verdediging, kreeg Beernem moeilijker een bal tegen de grond en werd het 16-12. Beernem bleef echter aanklampen en kwam terug tot 16-15, maar even later zorgde youngster Jaron Vandenbroucke er met twee schitterende opslagen voor dat we zowaar 20-16 voor kwamen. Slordigheden en ondoordacht werk in aanval zorgden er echter voor dat we bij 20-20 alles opnieuw konden doen. In een zinderend einde losten beide ploegen niet en werd er gestreden voor iedere bal. Deze keer was het echter Beernem dat twee foute aanvallen na elkaar liet optekenen waardoor de eerste set met 28-26 naar Tielt ging.

In de tweede set hadden we duidelijk niet veel opgestoken uit onze lakse start van set 1 want het werd opnieuw 3-8 voor Beernem. Stereotiep spel en ondoordachte risico’s op moeilijke momenten waren hier de oorzaak van. Bij 6-12 zag het er echt rampzalig uit, maar Wout kwam Tibo aflossen en bepaalden schoten plots weer wakker. Er werd gesprongen voor iedere bal. We stonden bij 7-16 nog steeds gigantisch achter, maar een paar goede opslagen, drie killblocks en wat aanvallende fouten van Beernem later, stond het 17-19. Beernem moest plots weer een versnelling bijschakelen maar bij 22-22 stonden de bordjes weer in evenwicht. En dat bleven ze tot 25-25. Deze keer maakten wij in de slotfase echter een paar fouten teveel en was het Beernem dat de set pakte met 25-27

Conclusie na die set: mits een betere start zat een 2-0 voorsprong er zeker in. Althans, dat zou je toch denken dat dat de conclusie moest zijn. De start van de 3e set verliep echter nog lakser... Verdedigers die niet gingen voor de bal, een gebrek aan communicatie, allemaal zaken die we zelf onder controle hebben. Geen excuses dus en tijd om wakker te schieten. Bij 5-6 leken we beter mee, maar we moesten toch de eerste TTO in aan 5-8. Het werd al snel 5-10 en 10-16. Beernem speelde ons bij momenten gewoon weg. Het werd 12-25 en dat zegt ruim voldoende.

Draaien met de startrotatie dan maar en wijzen op de zaken die we zelf onder controle hebben. Het had precies wel effect, want deze keer stonden we aan de eerste TTO 8-7 voor. Beernem stond ondertussen wel ijzerterk te verdedigen en maakte een kloof bij 10-13. Bij 18-19 kon de eindstrijd echter opnieuw beginnen. Dankzij echt gevechtsvolleybal werd het 24-24, maar op het einde gaf de aanvallende power van Beernem de doorslag. 24-26 en 1-3

Een match waarin we heel wat weerbaarheid hebben getoond en zijn blijven vechten. Sommigen haalden echter nog niet hun niveau dat ze moeten halen en we moeten vooral leren starten aan iedere set met het mes tussen de tanden. Hier laten we de kans liggen om minstens een punt te pakken en wie dat teveel doet krijgt het deksel op de neus. We moeten veel meer geloven in ons eigen kunnen! We krijgen nu een weekje rust en daarna staat de verre verplaatsing naar Bredene op het programma. Hopelijk schreeuwen onze supporters ons daar ook vertrouwen in!

gallery/nabeernem3

Zaterdag 17 en Zondag 18 Februari 2018

Zaterdag 24 en Zondag 25 Februari 2018

HERMES VOLLEY OOSTENDE B - 1ste divisie dames B : 0 – 3      Setstanden: 13/25, 20/25, 19/25     Reserven: 2 - 1

Voormatch;    We begonnen in de misterV arena van Oostende met zwak receptiespel die ervoor zorgde dat Hermes vlot kon uitlopen naar 10/4. Nadat we hen bijna te pakken hadden  bij 17/15, liepen ze weer verder uit en leek de zege bij 23/20 hen niet meer te kunnen ontsnappen. We lieten echter niet begaan en met een dubbele ace van Jen bij 24/24 wonnen we op de valreep toch set 1 met 24/26. Nadat we in set 2 nu wel vlot begonnen 5/10 konden we evenwel de remonte van Hermes niet afstoppen  en werd er verloren met 25/22. De door tijdslimiet korte 3de set  werd met 1 puntje verschil gewonnen door Oostende. 6/5

Hoofd;   Nadat we in set 1 van de hoofd bij 3/7 al een 1ste kloof konden slaan werden we niet meer bedreigd en wonnen vrij gemakkelijk met 13/25. Set 2 bracht hetzelfde beeld met een heel goede Tieltse defence en een vlot scorende ploeg liepen we uit naar 13/20. Door wat nonchalance en een hogere foutenlast kon Oostende nog wat terugpakken naar 20/24. . het was evenwel Lisa die met een knappe 2de handsbal kon afronden .

Ook in set 3 leek er na een stevige opslagbeurt van Lara geen vuiltje aan de lucht 2/5. Het overwicht van de vorige sets was er nu toch niet meer en zo kon Hermes op kousenvoeten terug aansluiten bij 17/18. Het mocht niet baten want daarna trokken we in 1 ruk door naar een vlotte 19/25 winst.

Daar bevo pas zondag speelde stonden we toch voor 1 dag aan de leiding in onze reeks maar wat gebeurde er zopas… verlies van Bevo in aalter .

Dus op 5 speeldagen van het eind komen we op kop met 1 punt voor.

Spannend !!!!

 

Verslag; Johan Scheerens ploegverantwoordelijke

Speelsters; Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine,  Huyst Bieke, Huyst Petra, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie,Steelant Jen,VanCollenberghe Louise, Vanmaele Willemijn, Verhulst Delphine, Wallaeys Saar

Coach; David Vancauwenberghe

Scouting;  Axel Depaepe

Na twee knappe matchen in Rokavo en thuis tegen Beernem stond deze week de verplaatsing naar Beernem op het programma. Met een gekwetste Pepijn, Simon en Lennert en een afwezige Radi beschikten we alles behalve over een volledige groep.

In de reserven waren bepaalde spelers zich misschien wat aan het sparen voor de hoofdmatch, maar veel overtuiging was er niet. Er werd een eerreddende set gewonnen, maar verder maakten we het Bredene niet echt moeilijk.

In de eerste set van de hoofdmatch was het vooral receptioneel en verdedigend niet zo goed als anders. Bredene serveerde heel sterk, maar wij volgende de afspraken niet genoeg op. Veel wisselmogelijkheden waren er ook niet, dus het werd niet echt een aangename set. 25-16

In de tweede set dan toch maar wat veranderingen op het veld door een paar spelers onderling van plaats te wisselen en iedereen probeerde ook echt om er voor te gaan. Bredene kwam echter veel te vaak tot scoren met simpele plaatsballen en de focus was er niet om ons daarop in te stellen. Toch leverde de extra vechtlust knappe punten op en was er al meer sprake van een match. 25-21

In de derde set kon iedereen risico’s nemen zoals hij wilde, maar ook dat leek niet echt te helpen. Aanvallend scoorden we niet vlot genoeg en in opslag konden we veel te weinig storen. Bij Bredene liep alles als een geoliede machine en ze speelden rustig naar 3-0. 25-19

Gezien de situatie een begrijpelijke nederlaag, maar het feit blijft dat we met te weinig overtuiging aan een set starten. Het kan snel gaan in volleybal, maar wij schieten meestal te laat in gang. Komend weekend staan de halve finales van de beker op het programma waarin Tievolley met 3 jongensploegen en 2 meisjesploegen aanwezig is. Van Team Vaxandi komen er leden in actie op zondag in Torhout om 11u en 14u.

VOLLEY BREDENE - Eerste Provinciale Heren: 3 – 0     Setstanden: 25/16, 25/21, 25/19     Reserven: 2 - 1

gallery/nabredene

Zaterdag 3 en Zondag 4 Maart 2018

De halve finales van de jongens van Tievolley…

Op zondag 4 maart moesten de jongens van de U11 van Tievolley (Jurre, Arthur, Sander, Laurens, Mathis en Kobe) al om 8u in de sporthal van Torhout zijn. Om 9u stond hun halve finale tegen Torhout op het programma! Jurre was eigenlijk nog ziek en moest tijdens de opwarming nog even langs de kant, maar om 9u was hij toch speelklaar. Sander, Jurre en Arhur ondervonden echter direct waarom Torhout al jaren top is bij de U11. Met een zeer hoge opslagdruk en sterke verdedigingen konden de jongens van Rembert ervoor zorgen dat Tievolley bijna geen enkel punt kon scoren. 10-25 Voor de tweede set kwam Laurens de plaats in nemen van Sander en dit had een goed effect. De opslag van Tielt begon te draaien en we pakten zelfs een paar punten voorsprong. We lieten meer aanvallen zien dat onze tegenstander, maar bij 16-16 sputterde de motor. We kwamen niet meer tot een goede opbouw en Torhout vond perfect de zwakke plekken in onze verdediging, het werd 19-25. Sander werd in de 3e set weer ingezet, maar aanvankelijk bleef Torhout vlotter scoren. De Tieltse jongens lieten zich echter niet doen en haalden nog onmogelijke ballen terug. De rally’s werden alsmaar langer en Tielt maakte het toch nog spannend. We moesten wel met 20-25 de duimen leggen, maar iedereen heeft zijn uiterste best gedaan. En zoals we al zeiden... Er zijn maar 4 ploegen die zo ver geraakt zijn en we waren er wel bij!

 

Om 11u stond de volgende match op het programma. De U19 jongens die allemaal bij Team Vaxandi actief zijn moesten het opnemen tegen Marke-Webis. Tibo, Wout, Jonathan, Radi, Waud, Dante, Matthieu, Pepijn, Elouan en Jaron moesten even wachten tot het net juist hing, maar om 11u konden we toch van start gaan. Het werd meteen duidelijk dat dit niet zo makkelijk zou gaan als we dachten. In het begin van de eerste set maakten we zelf veel te veel aanvallende fouten en het duurde tot Jaron en Wout een serie konden zetten aan opslag dat we in de buurt kwamen van Marke. In een spannend setslot sloeg Waud erin om te doen wat we moesten doen, de nr 7 van de overkant afblokken en daarmee werd het 25-23.

In de tweede set bleven de fouten zich aan onze kant maar opstapelen en Marke haalde verschroeiend uit van aan de opslaglijn. We kwamen er gewoon niet aan te pas. 16-25

In de derde set draaiden we drie rotaties en startten we zoals het hoort. We kwamen direct 3-0 voor en iedereen was gelanceerd. Dante pakte een aantal heel knappe verdedigingen die op Tibo zijn hoofd geschilderd werden en van daaruit konden Elouan en Pepijn vlot gaan scoren. Radi deed nog zijn deel in opslag, maar vooral Pepijn gaf op het einde van de set de doodsteek met een knappe serie opslagen. 25-18

En net in dat spelonderdeel liep het dan fout... In de vierde set misten we maarliefst 7 opslagen. Op dat niveau kan je dan geen aanspraak meer maken op setwinst. Marke speelde zonder zorgen en wij lagen duidelijk in de knoop met onszelf. 19-25

Dan maar een tie-break zeker. En nu konden we onze foutenlast wel weer onder controle krijgen. Zo goed als geen enkele opslagmisser en bij Marke gingen de eerste 3 opslagspelers in de fout. Onze recpetie bleef ook stabiel en Tibo speelde tactisch de perfecte tie break. De opties waren correct en dat ze uitkwamen bleek uit het feit dat onze aanvallers vlot scoorden. Waud was onstopbaar in het midden. De ontlading was groot toen we het laatste punt tegen de Torhoutse vloer sloegen. Op naar de finale! Een dikke merci aan Nancy voor de assistentie, de zachte hand deed deugd bij sommigen 😉

 

 

Om 14u kwam de laatste Tieltse ploeg in actie. Coach Simon, assistent Jonas en verzorgster Nancy zagen Emiel, Henri, Jonathan, Quenten, Benoit, Milan, Mattieu, Wout, Jaron en Dante klaarstaan om aan de match tegen Knack te beginnen. In de eerste set waren we echter te braaf in opslag en aanval en de mannen van Knack haalden van op alle hoeken verschroeiend uit. 25-15

In de tweede set namen we meer risico aan opslag en durfden we wel gaan voor onze kansen in aanval en dit leverde een aantal knappe punten op. De Waalse oposite van Knack (jawel, u leest het goed...) was echter niet te stoppen en scoorde zo goed als iedere bal. 25-17

In de derde set was eigenlijk eenzelfde spelbeeld te zien. Het was David tegen Goliath... David heeft zijn best gedaan, maar de reus won deze keer wel. Maar iedereen is het er al een paar jaar over eens. Als je de finale van de beker wil halen, dan mag je Knack niet loten in de voorrondes... Wij hadden ze in de halve finale, maar kunnen toch trots zijn dat we daar weer stonden!

Zaterdag 10 en Zondag 11 Maart 2018

2de divisie heren C - SPORTING ST JAN HEMELVEERDEGEM: 3 – 0     Setstanden: 25/21, 25/21, 25/21     Reserven: 1 - 2

Beloften: wanneer de ploeg zich opstelt voor de 1ste set, is er al meteen een nieuwsje te noteren. Dimitri staat voor het eerst dit seizoen terug aan de pass. Na een korte aarzelende start, kan Tievolley toch een kloofje slaan. De bezoekers knokken zich echter terug in de match en nemen halfweg het commando in handen. Ondanks vele opslagmissers en andere fouten komt Tielt terug op gelijke hoogte bij 19-19. Toch lijkt St. Jan het laken naar zich toe te trekken met 4 punten op rij. Met variatie in de aanval en fouten bij de tegenstander, is het Tielt dat op setpunt komt. De bezoekers counteren en nemen de kans op setwinst over. Opnieuw vecht de thuisploeg terug en deze keer ronden we ook af. Set1 is bij 27-25 binnen. Met opnieuw Dimi als passeur zien we een totaal ander Tievolley. Er lijkt geen vuur te zitten in deze ronde. Vele opslagmissers en andere fouten zetten ons al snel op achterstand. Op geen enkel moment is er een opflakkering en bij 17-25 is deze set beslist. Na een moeilijke start is de 3de set kan Tievolley de bordjes bij 8-8 in evenwicht brengen. Nadat de volgende 4 punten evenredig verdeeld worden, moeten we door een paar foutjes de rol lossen en St. Jan kan ook deze set bij 12-15 op hun naam schrijven.

Hoofd: op één dag na waren we 4 maanden terug te gast bij onze tegenstander, toen 4de in de stand. Ondanks de verre verplaatsing konden we met een goed gevulde bezoekerstribune zowel op als naast het veld de thuisploeg overklassen met als klap op de vuurpijl een 1-3 overwinning met 28-30 als eindstand van de 4de set. Konden we deze stunt nog eens overdoen?

Nu Wouter “Wally” Billiet voor 6 maanden door het Amerikaans continent trekt, is het aan de juist op tijd fitte Aaron om de taak van passeur over te nemen. Na een voortreffelijke start in set 1 zien we Tievolley meteen de touwtjes in handen nemen. Na de 2de TTO kunnen de bezoekers hun achterstand tot 2 punten milderen. Tijd voor coach Tuur om zijn spelers instructies te geven. Vooral dankzij opslagmissers en andere fouten bij de bezoekers, kunnen we de set afronden bij 25-21.

Set 2 loopt bijna volgens een identiek scenario. Heren 1 kan hun voorsprong goed controleren. Zoals de set bijna gelijk verloopt als de eerste, zo is ook de score: 25-21.

Natuurlijk staan we nu nog nergens. De eerste punten in set 3 worden over en weer door beide ploegen gescoord tot net voor de 1ste TTO. Een netfout aan onze kant verstoort het ritme en St Jan loopt 4 punten uit. Een opslagmisser en een aanval die out gaat, gevolgd door 2 perfecte aanvallen aan onze kant zorgt opnieuw voor de aansluiting (13-13). Na een TO bij de bezoekers gaat het opnieuw over en weer tot Tievolley enkele killblocks kan zetten. De kloof is gemaakt en de thuisploeg stevent af op match winst. Om de score in perfecte balans te brengen met de vorige sets, wordt op het matchpunt een opslag buiten geslagen en de tegenstander maakt het compleet door met hun opslag in het net de eindscore van (jawel) 25-21 op de tabellen te zetten. 3-0 voor Tievolley, zowaar nog beter dan de stunt in de heenmatch. Gezien zowel Loppem als Diksmuide dit weekend een 0-score laten optekenen, zorgen deze 3 punten voor wat meer ademruimte en blijven we in het spoor van Ertvelde, Ruddervoorde en Denderhoutem.

Coach: Tuur Duchi

Spelers: Aaron, Otto, Clement, Stijn, Fiel, Kenny, Jonas, Sven, Jeroen, Wouter M. en Dimitri.

Voormatch;    Stekene nam een heel goede start en bleef lange tijd voor 17/19. Vele opslagmissers typeerden het spelbeeld maar het was toch Tielt die met een sterke eindjump naar 25/20 winst speelde. Ook in set 2 bleven beide teams lang in elkaars buurt 15/16. Het was nu wel het aanvallend sterkere Vamos die aan het langste eind trok 19/25. Zelfde spelbeeld in set 3 waar we pas op het eind ons konden loswrikken van Stekene  en wonnen met 15/12

Hoofd;   Gezien de stand en de herinnering van de heenmatch verwachten we geen walkover tegen de nr 4 Stekene. Zij begonnen sterk met een 0/3 maar gaandeweg brachten we de borden weer in evenwicht 8/8. Als bij deze stand een niet te stoppen Bieke met Killbloks en geslaagde smashes 5 pt op rij kon scoren leken we vertrokken voor setwinst. Helaas  bleven onze hoeken inefficiënt  en zo nam Vamos de set terug in handen en bleven ze voorop tot ze via de netrand met een gelukje de setbal konden scoren 22/25.

Dat het tegen deze ploeg meer ging moeten zijn dan enkel door het midden leek nu al een evidentie. En zo gebeurde, er  kwam in set 2 meer opslagdruk en ook vanop de hoeken werd er vaker en beter gescoord. dat resulteerde na een 1ste kloofje  bij 9/5 in een vrij duidelijke, sterke winst met 25/17. Set 3 werd zowaar nog overduidelijker gewonnen. Na de opslagbeurt van Jen waarbij Vamos veelvuldig in de fout ging stond het 8/1. Het ging bij Stekene nu van kwaad naar erger en niks leek hen nog te lukken. Een zware afstraffing met 25/11 werd hun deel.

Jammer voor ons maar in set 4 zagen we weer het betere spel van Vamos met vlug een 2/7 voor. Een dubbele wissel bracht nog enigszins soelaas maar als we bij 12/12 tot 2x toe onze aanval misten was Stekene gelanceerd voor een 21/25 winst.

Op naar de belle waar een goede start o zo belangrijk is. En dat gebeurde in ons voordeel. Met een 5/1 en daarna een 9/5 tussenstand werden we nooit meer echt bedreigd en wonnen  zo verdiend deze intense match met 15/9.

1ste divisie dames B - VAMOS STEKENE - SINT-GILLIS-WAAS: 3 – 2     Setstanden: 22/25, 25/17, 25/11, 21/25, 15/9     Reserven: 2 - 1

 

In de eerste set begonnen we gelijkopgaand, maar toch waren het de bezoekers die een voorsprong bijeen sprokkelden. Halfweg de set bracht een dubbele wissel ons weer in het spoor van Zedelgem en na een knappe opslagreeks namen we zelfs de voorsprong in deze set over. We konden ons echter geen enkele pauze permitteren want het was pas bij 25-23 dat we zeker waren van setwinst.

In de tweede set stapelden de onzuiverheden en aanvallende fouten aan onze kant zich op. Zedelgem profiteerde hier maximaal van in het begin van de set, maar de tweede helft waren wij het die het best voor de dag kwamen. We konden de kloof bijna dichten, maat in tegenstelling tot vorig seizoen, is een goede start nu wel doorslaggevend. Zedelgem kwam nooit echt in de problemen en won met 22-25

 

Eerste Provinciale Heren - VC PACKO ZEDELGEM B: 2 – 3     Setstanden: 25/23, 22/25, 20/25, 25/15, 11/15     Reserven: 0 - 3

gallery/napackob

Over de voormatch kunnen we kort zijn… Een gebrek aan communicatie en inzet zorgden ervoor dat het vrij eenrichtingsvolleybal werd. Jammer dat bepaalden nog altijd niet snappen dat het in de sporthal om volleybal draait en niet om andere zaken.

Voor de hoofdmatch wisten we waar we stonden... Samen met Brugge en Poperinge op de laatste plaats. Iedereen zegt dat wij niet mogen zakken (als talentvolle ploeg met toekomst), maar het is aan ons om dat te bewijzen...

Voor de 3e set werd de opstelling wat aangepast en moesten we uitgaan van onze eigen sterkte. Dit lukte echter alles behalve. De opslag van de bezoekers draaide aan 100% (misschien moeten wij het 1e half uur van de vrijdagtraining iets ernstiger nemen) en wij namen te vaak de foute optie in aanval. Zedelgem kon bijgevolge vrij uitspelen 20-25

Voor de vierde set startten twee andere spelers bij Team Vaxandi en dat rendeerde van in het begin. Zedelgem maakte een paar onnodige fouten en bij ons groeide het vertrouwen. De aanvallers vonden meer en meer een 1blok en maakten hier gretig gebruik van. 15-25

Op naar een tie-break dus... aanvankelijk pakte Zedelgem de beste start (0 – 6), maar na een goede opslagreeks stonden de bordjes weer in evenwicht (6-6) We hadden echter te weinig ervaring om de mannen van Packo echt in de problemen te brengen. Via slim spel ging het van 6-6 naar 6-8. Team Vaxandi moest echter de wet van de “meest ervaren” ondergaan. 11-15

Een match waarin gevochten werd tot het einde en dit leverde ons een punt op. Gezien de situatie waarin we zitten is dit meer dan welkom, maar we moeten echter wel op zoek hoe we uit kansen al dit meer kunnen halen.... Volgend weekend spelen we een heel belangrijke match in Menen en reken ik op iedereen, niet alleen de spelers, om er een topprestatie van te maken.

Zaterdag 17 en Zondag 18 Maart 2018

Par-Ky MENEN B - Eerste Provinciale Heren: 1 – 3     Setstanden: 15/25, 19/25, 25/21, 21/25     Reserven: 3 - 0

Na onze zware stijd voor het ene puntje tegen Packo B trokken we dit weekend naar Menen op zoek naar meer dan een punt. Thuis wonnen we vlot met 3-0, maar in Menen gaan spelen is nooit makkelijk...

De reservematch was er één met twee gezichten... Bij momenten lieten we knappe dingen zien, maar dan gingen we verschillende keren onnodig in de fout waardoor Menen toch de set won. We deden dit in iedere set dus werd het 3-0 voor de thuisploeg.

Voor de hoofdmatch waren de opdrachten duidelijk en deze werden zeer goed opgevolgd. De opslagdruk zat goed en via een correcte opstelling in blok, rendeerde onze verdediging uitstekend. Aanvallend waren het in deze set vooral onze middens die zeer efficiënt waren. Menen maakte teveel fouten om ons echt te bedreigen. De setstanden zeggen genoeg. 15-25

gallery/namenen17-3

 

Bij het begin van de tweede set pakten we opnieuw een kleine voorsprong door de vele opslagmissers van de thuisploeg, maar het bleef bij twee puntjes omdat wij nu ook teveel fouten maakten. Alle verwittigingen ten spijt bleef de foutenlast te hoog en toen Wout een keiharde aanval wou verdedigen met zijn neus, zag het er even niet zo goed meer uit. Simon kwam hem echter goed vervangen en iedereen was blijkbaar weer goed wakker want plots konden we wel weer serveren en afwerken zonder fout. Van 17-16 ging het naar 19-25 en de tweede set was binnen.

We hadden al een punt en dat zorgde voor wat ontlading en misschien net iets teveel bij sommigen. De afspraken werden niet meer opgevolgd en vooral in het achterveld kregen we teveel problemen. Een dubbele wissel bracht ons weer in het spoor van Menen, maar op het einde van de set was het een gebrek aan focus dat zorgde voor te weinig communicatie en onnodige paniek. Menen profiteerde hier optimaal van en won de derde set met 25-21

 

Ook in de vierde set was Menen de ploeg die de voorsprong pakte. Bepaalden voerden nu wel beter uit wat gevraagd werd, maar bij Menen was het geloof gegroeid en ze waren ondertussen beter ingesteld op ons spel. De middens hadden meer en meer twee blokkers voor hun neus en in receptie vinden ze onze zwakte zones. Tijd om te veranderen dus en Jaron en Simon kwamen Wout en Pepijn vervangen. Het rendeerde blijkbaar want van 19-17 gingen we naar 21-24. De ontlading was groot toen we het laatste punt konden maken daarmee de drie punten pakten.

Bedankt aan alle aanwezige supporters die er voor gezorgd hebben dat onze jongens altijd vocaal ondersteund werden. In deze match werd heel duidelijk dat we niet alleen een basis en reserven hebben, maar dat we iedereen kunnen gebruiken om ons behoud in 1e provinciale en het verder uitbouwen van onze ploeg te verzekeren!

Volgend weekend staat de thuismatch tegen Zedelgem A op het programma. De autoritaire leider van onze reeks speelde dit weekend officieel kampioen, aan ons om ze een warm onthaal te geven!

RUVO RUDDERVOORDE - 2de divisie heren C: 1 – 3     Setstanden: 26/28, 21/25, 25/18, 23/25     Reserven: 1 - 2

Beloften: in dit West-Vlaams onderonsje zien we na een evenwichtige openingsfase Tievolley de bovenhand nemen. De kloof wordt stelselmatig uitgediept zodat we bij 15-25 deze set zeer comfortabel binnen halen. Dit wordt nog duidelijker in set 2. Clement leidt ons vanop de servicelijn van 2-2 naar 2-10. Bij 12-25 is er terug even pauze. Als opwarmer komen bij Ruddervoorde in de 3de set al wat spelers van de hoofdploeg in en dat vertaalt zich in een totaal andere match. Met een accordeon ritme kan de thuisploeg eerst voorsprong nemen waarna Tielt terug slaat en even de leiding neemt. De rollen worden terug omgedraaid en Ruvo komt op setpunt (14-11). Toch worden alle kansen weg gewerkt. Bij de volgende is het wel prijs. Bij 16-14 is er voor Ruvo ook een winst setje.

Hoofd: het is al snel duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. 8-6 bij de eerste TTO wordt 16-15 bij de 2de TTO. Het is knokken en sleuren aan beide kanten. Ruvo komt als eerste op setpunt, maar onze middenman zet de bordjes opnieuw gelijk. Daarna komt Tievolley 3 keer op setwinst. De laatste kans is de goeie en met 26-28 is deze set binnen.

In set 2 kan Tievolley steeds een kleine voorsprong behouden op Ruvo al varieert dat tussen één à vijf punten. Maar in de laatste fase drukt Tievolley door en de 2 TO’s van de tegenpartij kunnen onze 2de setwinst (21-25) niet verhinderen.

Op naar de altijd gevaarlijke 3de set. Daar zien we een totaal onmondig Tielt. Niets lukt en zowel aanvallend als verdedigend staan we nergens. Wanneer scoren dan toch opnieuw lukt, is de vogel gevlogen. Ook een dubbele wissel brengt weinig soelaas. Met het setpunt in handen, slaan bij Ruddervoorde de zenuwen toe (of is het eerder zegen-zekere nonchalance). Daardoor kunnen de bezoekers nog een eindspurt inzetten. In een dergelijke situatie is de minste fout er eentje te veel en de thuisploeg rond dan ook de kaap bij 25-18 met setwinst als gevolg.

“Geen man over boord” zegt men dan, maar dan moet de volgende set wel anders lopen. Moegestreden Aaron wordt vervangen door Dimitri die duidelijk net op tijd (hopelijk) opnieuw fit genoeg is. Het gaat opnieuw gelijk op met een eerste rustpauze bij 7-8. Met wisselende aanvallen (en ook fouten) kan Tievolley constant een zeer kleine voorsprong behouden. Bij de 2de TTO is de stand 15-16. Het is niet altijd mooi volleybal, maar beide ploegen vechten voor 3 belangrijke punten en dan spelen er al eens andere zaken door de hoofden. Match of set, het kon beide kanten op. Uiteindelijk komen de bezoekers op matchpunt. Onze eerste kans om het af te maken wordt door hun middenman weg gespeeld. Tuur haalt daarop zijn mannen van het veld. Nadat ze onze aanval verdedigen, kunnen ze hun aanvaller niet in de goede positie brengen en gaat de bal vol in het net. 23-25 is het verdict met 3 belangrijke punten in the pocket.

Daardoor komen we op gelijke hoogte met Ruddervoorde. Eevoc Ertvelde, onze volgende tegenstander, kon geen punten pakken en daardoor doen we haasje over. Ook de laatste 2 ploegen die we nog partij moeten geven, staan nog binnen bereik. ’t Wordt nog spannend!!!

Zaterdag 24 en Zondag 25 Maart 2018

KONINKLIJKE MORTSEL VC - 1ste divisie dames B: 3 – 2     Setstanden: 22/25, 16/25, 25/19, 29/27, 15/12     Reserven: 2 - 1

Voormatch;    In de enerverende,lawaaierige zaal van Mortsel begonnen we geconcentreerd en met overwicht set 1 tot aan 14/19. Een aanvallend sterker Mortsel nam over en behaalde setwinst met 25/23. Ondanks het geluk van de netrandballen telkens in hun voordeel te zien vallen kon Mortsel niet verhinderen dat we set 2 wonnen met 22/25. Een te zwakke derde set werd dan weer in het voordeel van Mortsel beëindigd bij 15/8.

Hoofd;   Met ondertussen dikke proppen “watte” in de oren zagen we 2 aan elkaar gewaagde teams set 1 opstarten met een licht voordeel voor Tielt 7/10. Het bleef close maar toch hielden we meestal een kleine voorsprong tegen een stevig verdedigend Mortsel en als we op het eind na hun opslagmisser met een ace konden uitpakken haalden we winst bij 22/25.

Ook in set 2 starten we equal totdat Virginie met een knappe opslagbeurt van 7/10 naar 7/17 speelde. Het was over and out voor Mortsel met duidelijk verlies 16/25.

Een zwakke start van set 3 met 6/1 was jammer genoeg de voorbode van een totale ommekeer. Mortsel pakte nu uit met meer opslagdruk en beter aanvalsspel 11/6. Het was weer op de opslag van Virginie dat we aansluiting kregen naar 11/11 maar daarna was ons liedje uitgezongen. Met zwak aanvalsspel en falende receptie  zagen we de winst naar Mortsel gaan met klare 25/19 cijfers.

Ook in set 4 was de beste start voor Mortsel 4/0. met weinig lijn in ons spel konden we toch nog remonteren en voor blijven tot 17/18. Vanaf dan kon het alle kanten uit . Als we na een ace van Bieke op 21/24 kwamen lag matchwinst voor het grijpen.  Een 4tal matchpunten verder en na enkele dubieuze beslissingen van de referee was het tij evenwel gekeerd en kon Mortsel na een zwak seteind van Tielt bij hun 1ste setbal scoren en zo naar 2-2 komen.

Het liep nu van geen kanten meer en fouten stapelden zich op. Over 5/0 ging het in set 5 naar 9/6 en 13/8. Wederom was het pas  bij de opslag van Virginie dat we en sprankeltje hoop kregen bij 13/12.  Twee te vermijden missers waren er teveel aan en stuurden ons met een wrange nasmaak en lichte oorbeschadiging terug naar Tielt.

Al bij al een te zwakke prestatie voor aanspraak te maken op meer .  Het zat erin (set 4) maar teveel speelsters haalden niet hun beste niveau. 

Verslag; Johan Scheerens ploegverantwoordelijke

Speelsters; Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine,  Huyst Bieke, Huyst Petra, Libeert Julie, Libeert Virginie,Steelant Jen,VanCollenberghe Louise, Vanmaele Willemijn, Verhulst Delphine, Wallaeys Saar

Coach; David Vancauwenberghe

Scouting;  Axel Depaepe

1ste divisie dames B - MEVOC MEERBEKE: 3 – 0      Setstanden: 25/10, 25/19, 25/18     Reserven: 1 - 2

Voormatch;    Met twee U17 (Lisanne en Merel) speelsters  erbij begonnen we met  wisselende kansen aan set 1. Meerbeke liet ons afzien en stond zelfs halverwege 12/15 voor. De piepjonge Lisanne bracht  ons met goede opslagen terug voor van 16/17 naar 22/17. Daar stopte het voor Meerbeke die verlies moest noteren met 25/21 . Zelfde scenario in set 2 waar bij 16/20  Jen ons met goede opslagdruk terug in de set sloeg. Celine bracht ons daarna op voorsprong en Julie rondde af met een dubbele ace 25/22. Set 3 werd er teveel aan voor Meerbeke waar ze na de opslagbeurt van Lisa al op een 5-1 achterstand aankeken. Ze kwamen nu niet meer in het stuk voor en verloren zo met 15/5.

Hoofd;   De beginfase van set 1 werd gedomineerd door Jen en Delphine die ons naar een veilige 14/7 voorsprong speelden. Als Virginie ,die de laatste weken haar super efficiënte opslag weer van onder het stof gehaald heeft, voor de nodige servicedruk zorgde konden we vanop alle posities vlot scoren en zo een duidelijke 25/10 winst halen.

In set 2 kon Meerbeke zeker in de beginfase voor ietwat meer tegenstand zorgen  8/7 en 15/13. Daarna  en na  een eerder zeldzaam killblok op een aanval van Bieke liepen we punt na punt verder uit en kon Delphine met een bal die meerdere seconden op de netrand bleef liggen uitmaken bij 25/19.

Het niet aangeslagen Meerbeke kon evenwel stand houden in de 3de set totdat we bij 9/9 een 1ste kloofje konden slaan naar 12/9. In tegenstelling tot de voorbije matchen konden we nu wel vlot scoren vanop de hoeken en liepen we vlotjes uit naar 21/14. Nadat Celine een 1ste matchbal had verkwanseld (het geen haar een extra traktaat…. ) kwam Bieke de bal opeisen en stond het 25/18 voor ons.

Nog 2 matchen te gaan en nog altijd zicht op de titel .  Volgende match 14 april thuis tegen Nieuwkerken.

 

Verslag; Johan Scheerens ploegverantwoordelijke

Speelsters; Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine,  Huyst Bieke, Huyst Petra, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie,Steelant Jen,VanCollenberghe Louise, Verhulst Delphine, Wallaeys Saar,

Merel Kerkhof, Lisanne Debusschere

Coach; David Vancauwenberghe

Scouting;  Axel Depaepe

Zaterdag 31 Maart en Zondag 01 April 2018

Eerste Provinciale Heren - VC PACKO ZEDELGEM A: 2 – 3     Setstanden: 29/27, 25/23, 17/25, 15/25, 8/15     Reserven: 0 - 3

In de reservematch zagen we bij momenten knap volley alleen maakten wij op het einde van de set te veel fouten. Zedelgem kon bovendien te vaak profiteren van verdedigers aan onze kant die niet klaar stonden. Maar het moet gezegd, bij de bezoekers stond er een sterk spelend geheel op het veld.

Voor de hoofdmatch wisten we dat we voor een loodzware uitdaging stonden tegen de leider uit de reeks. We moesten bovendien Elouan missen, maar Zedelgem had ook te kampen met een aantal blessures... We namen een behoorlijke start en verrassend genoeg bleef de score alsmaar lichtjes in het voordeel van onze jonge thuisploeg. In money time gingen wij echter te vaak in de fout waardoor Packo een optie nam op setwinst. Vanaf 23-24 kregen ze dan ook drie kansen, maar Team Vaxandi liet heel wat mentale weerbaarheid zien en deed de drie setballen teniet en pakte zelf de set met 29-27

gallery/napackoa24-3

 

In de tweede set nam Packo de beste start en zag het er op een bepaald moment niet zo goed uit voor onze thuisploeg. De receptie ging een paar keer de mist in waardoor Packo van 16-16 naar 16-19 ging, maar na een time out stond iedereen weer met de juiste focus op het veld. Het werd 20-20 en we waren weer vertrokken... Dankzij knappe verdedigingen, sterke opslagen en heel efficiënt werk in aanval was het echter opnieuw Team Vaxandi die aan het langste eind trok. 25-23

We hadden al een punt tegen de leider en de vreugde was groot... Misschien iets te groot want in de derde set was de start alles behalve. Het werd 1-7 en we bleven de hele set achter de feiten aanlopen. Vooral in receptie hadden we teveel problemen waardoor Zedelgem in tegenaanval teveel opties had. Met 17-25 was het verdict dan ook hard.

 

Opnieuw beginnen in de vierde set dan maar... Alleen had Packo een bepaald ritme gevonden en bij zo’n geroutineerde ploeg breek je dat niet zomaar. Bovendien viel onze opslagdruk zo goed als helemaal weg waardoor de aanvallers van Zedelgem iedere keer in een ideale situatie kwamen. Het werd 15-25 en daarmee werd het de tweede tie break op drie matchen...

In de tie break hadden wij bij 3-8 al 5 punten gescoord voor Zedelgem. Dit was echter een ploeg waar we risico moesten tegen nemen. Soms lukt en soms maak je dan gewoon ook teveel fouten... Deze keer was het het laatste, maar we kunnen zeker niet zeggen dat we er niet voor gingen. De punten die we op het einde van de tie break maakten behoren tot de best uitgespeelde dingen die we tot nu toe lieten zien. Het werd 8-15 en daarmee 2-3, maar we konden meer dan trots zijn met ons puntje dat we pakten tegen de terechte kampioen uit onze reeks.

Volgende week even geen Team Vaxandi omwille van de bekerfinale van de U19 jongens, maar eigenlijk is dat ook Team Vaxandi dus rekenen we opnieuw op zoveel mogelijk vocale steun in en tegen Roeselare op zaterdag om 20u!

2de divisie heren C - EEVOC ERTVELDE-EVERGEM: 3 – 2     Setstanden: 22/25, 19/25, 27/25, 25/21, 15/11     Reserven: 1 - 2

Beloften: met wat vertraging door de administratieve rompslomp kom ik aan de tafel bij een evenwichtige 4-4 score. Met een licht voordeel voor Tievolley, blijven de bezoekers toch steeds in onze buurt. Enkele foutjes bij de thuisploeg brengen de jongens van Eevoc opnieuw langszij. Tielt kan af en toe opnieuw een kleine kloof slaan, maar telkens komt Ertvelde terug. Wanneer onze mannen een spurtje trekken van 20-20 naar 23-20 lijkt de set binnen, maar de tegenstander komt bij setpunt toch nog opzetten. Gelukkig kunnen we de eerste kans meteen omzetten in setwinst. Ook in set 2 is de beginfase gelijk opgaand. Een te hoge foutenlast doen ons echter plots op een achterstand van 5 punten aankijken. Maar Tielt blijft vechten en de achterstand wordt omgebogen in een kleine voorsprong. Enkele fouten brengen de tegenstanders terug dichter bij setwinst en die kans laten ze niet liggen. Bij 22-25 staat de setstand op 1-1. Set 3 is dan weer een maat voor niets. Met een paar spelers voor de hoofd is Eevoc veel sterker en gaan we met 5-15 naar de kant.

Hoofd: met Gianni, Nathan, Steven en Wouter in de ziekenboeg is het voor Tuur opnieuw puzzelen om de beste ploeg op het veld te zetten. Tielt start goed aan de eerste set met gans de set een voorsprong die op zijn maximum 5 punten bedraagt. Na de 2de TTO begint dit stilaan af te kalven. De opslagdruk bij de tegenstander wordt gevoelig opgeschroefd en bij 19-19 kan het alle kanten uit. Ook de volgende 6 punten worden mooi verdeeld. Wanneer Eevoc op onze volgende aanvallen telkens een goed block zet, is setwinst nabij. Met een legbal halen de bezoekers set 1 binnen bij 22-25.

Tievolley kent een moeilijke start in set 2. Bij de 2de TTO staan we 7 punten achter. Daarna wordt de kloof nog groter. Een paar wissels lijken wel wat vruchten af te werpen, maar Ertvelde is gaan vliegen. De eindscore van set 2 wordt met een laatste rush nog een beetje verbloemd, maar 19-25 lijkt de weg naar een 0-3 score in te zetten.

Tuur weet intussen wel waar de zwaktes zitten en moet een gedurfde keuze maken. De nog aan het recupererende Dimi wordt aan de pass gezet en Aaron neemt de taak als oposite over. We krijgen een volledig ander wervelend Tielt te zien. Ondanks wat fouten loopt de thuisploeg tot 6 punten uit. Na de 2de TO van de bezoekers draait het spelbeeld. Van 19-13 gaat het naar 21-21. Het wordt een nerveuse eindsprint waarin de bezoekers zowel over winst als verlies beslissen. Eén aanval van Tielt brengt ons op 26-25, waarop geheel in de lijn van de laatste minuten de middenman van Ertvelde zijn aanval in het net mept. Dan toch een set voor de thuisploeg.

Was het uitstel van executie? Met dezelfde opstelling starten we set 4. Opnieuw kan Tielt, zij het nipt, een voorsprong behouden. Van 8-4 zwoegen onze mannen naar 16-11. De remonte van de bezoekers blijft deze keer uit. Ook een hele reeks wissels waarbij je de tel bijna verliest, brengen geen ommekeer. Toch wordt het nog even nagelbijten als Eevoc 3 punten op rij scoren, maar deze reeks wordt vakkundig gestopt door de hen zelf. De 3de setbal wordt door onze jongens verzilverd en bij 25-21 gaan we met strak gespannen zenuwen naar een vijfsetter.

Vanaf de eerste balwissel neemt Tievolley de wedstrijd in handen. Ondanks een paar fouten, nemen we snel een kleine voorsprong. Altijd opletten natuurlijk bij de kampwissel al hebben we nog steeds 2 punten voorsprong. Dat de focus er is, wordt onmiddellijk duidelijk. Van 8-6 gaat het in één ruk naar 12-6. Gaat het zo gemakkelijk gaan? Na een TO en een paar wissels in het bezoekende kamp scoren ze plots 5 punten op rij. Ook bij ons dus opnieuw alarmfase rood. Een perfecte aanval van ons en een smash out van de tegenpartij brengen ons op matchpunt. Het is welletjes geweest en met een pipe aanval wordt de eindscore (15-11) op de tabellen gezet.

Wat na de eerste 2 sets onmogelijk leek, wordt gerealiseerd. De Heren 1 van Tievolley Tielt winnen hun derde match op rij en solliciteert zo op het einde van het seizoen naar een plaats in de middenmoot. Proficiat aan alle spelers, maar vooral aan Coach Tuur.

Coach: Tuur Duchi

Spelers: Otto, Clement, Aaron, Stijn, Fiel, Kenny, Jonas, Sven, Jeroen en Dimitri.

Zaterdag 07 April en Zondag 08 April 2018

Zaterdag 14 april en Zondag 15 April 2018

1ste divisie dames B - NIDAK NIEUWKERKEN: 3 – 1     Setstanden: 25/21, 25/14, 23/25, 25/18     Reserve: 1 - 2

Voormatch;    De voormatch startte evenwichtig maar toch kwam het efficiënter aanvalsspel van Nidak 12/14. Via opslagdruk kwamen ze zelfs 16/21 voor maar met een krachtig slotoffensief stelden onze meisjes orde op zaken en wonnen met 25/22. Ook in set 2 leken we na een dubbele ace van Willemijn bij 16/13 op weg naar winst. We kwamen zelfs op 22/20 maar winst ging toch naar Nieuwkerken met 23/25. Na een slechte start 1-4 konden we ook in set 3 het evenwicht herstellen maar bij 9/10 werd er vroegtijdig afgefloten wegens tijdsoverschrijding.

Hoofd;   Met de wetenschap dat Nieuwkerken een kwaaie tegenstander is was de blitzstart in set 1 een welgekomen opener. Na de 6/1 liepen we gestaag verder uit naar 20/12. Onder de door de ultra’s oorverdovende maar supertoffe sfeer bleven de Nidakspeelsters onverstoord hun ding doen en met foutloos spel kwamen ze zelfs bij 22/20 terug in ons spoor.  Een maat voor niks want winst was er voor ons met 25/21.

In set 2 bleven de bordjes gelijk tot 9/9. Pas als Virginie aan de opslag kwam bij 14/13 werd er een serieuze “patat” uitgedeeld naar 22/13. Jammer genoeg viel bij 18/13 onze hoek Jen geblesseerd uit maar dat belette niet dat een vlotte 25/14 winst werd behaald. Ook in set 3 leek er in 1ste instantie geen vuiltje aan de lucht. Maar als we bij 12/9 een 4tal mislukte aanvalspogingen noteerden kwam Nidak meer en meer opzetten en nam de kop met 14/18. Te veel persoonlijke missers lieten ons niet meer toe om de set  te doen kantelen. Winst voor Nieuwkerken met 23/25.

Nadat we in set 4 mede door goed blok nog amper vanop de hoeken konden scoren  namen gelukkig onze sterke middens de punten voor hun rekening.  Als we na een stevige opslagbeurt op 13/6 voor kwamen kwam matchwinst in het zicht. Libero Louise bleef knap overeind in defence en nadat  de ingevallen Lara ons met een ace op matchpunt bracht, bekroonde setter Saar haar goeie wedstrijd met een knappe 2handsbal. Winst met 25/18 en op naar de laatste match in en tegen Bevo met de kampioenstitel als inzet!!!

Allen daarheen met toeters en bellen

Verslag; Johan Scheerens ploegverantwoordelijke

Speelsters; Bogaert Lara, Bostoen Lisa, Claeys Celine,  Huyst Bieke, Huyst Petra, Lataire Evelien, Libeert Julie, Libeert Virginie,Steelant Jen,VanCollenberghe Louise, Vanmaele Willemijn, Verhulst Delphine, Wallaeys Saar

Coach; David Vancauwenberghe

Scouting;  Axel Depaepe

Eerste Provinciale Heren - OOIVO OOIGEM: 3 – 0     Setstanden: 25/20, 25/11, 25/18     Reserven: 0 - 3

gallery/naooigem14-4

In de reservematch zagen we bij momenten heel knappe dingen, maar jammer genoeg werden deze te vaak afgewisseld met series onnodige fouten. Het denken als ploeg liep niet zoals het hoorde, maar er was toch een positieve evolutie merkbaar.

Voor de hoofdmatch was de spanning te snijden. In Ooigem verloren we 3-1 nadat we de eerste twee sets de betere ploeg waren. Poperinge had zijn match gewonnen en Brugge nam het op tegen een onvolledig Beernem. Onze match tegen Ooigem was dus echt wel van levensbelang. Als we ons behoud in de reeks wilden verdienen, konden we het hier ook echt zelf verdienen!

Was het de spanning of toch weer het  gevoel dat we te jong zijn (efkes ertussen gooien dat drie van de 7 starters nog U17 zijn), maar onze start was alles behalve bevredigend te noemen. Het moet ongeveer de snelste time out van het seizoen geweest zijn, maar bij 1-4 waren er gewoonweg al teveel zaken gebeurd die niet mochten. Veel verbetering bracht het echter niet want van 3-8 ging het naar 4-10 en 6-12. Michael verkleine de kloof tot 10-12 met goed serveerwerk, maar een gebrek aan overtuiging zorgde ervoor dat Ooigem weer naar 10-14 ging. Toen hamerde Pepijn de 11-14 tegen de grond en serveerde ons naar een 15-14 voorsprong! Dankzij stevig werk in blok – verdediging konden we tot 20-20 gelijke tred houden met Ooigem en dan was het (alweer) de precisie van Michael aan opslag die de doorslag gaf, hij serveerde ons naar 22-20 en in tegenaanval scoorde Jaron tot 24-20. Ooigem kon nog 1 punt maken, maar serveerde toen zelf buiten.  Je ploeg een achterstand van 6-12  zien wegwerken en jonge aanvaller van 17 zijn niveau met 80% naar boven zien trekken, het doet iets met de tikker van een coach. Maar bon, set 1 was dus van ons met 25-21.

Voor set twee startte Wout aan opslag en dat zullen die van Ooigem geweten hebben. Ons “passeurke” (ook 17 trouwens) serveerde en verdeelde zomaar even naar 6-0. Het vertrouwen spatte van de gezichten bij Team Vaxandi en we lieten de ene knappe actie na de andere zien. Michael scoorde aan de lopende band door het midden en Pepijn en Elouan zetten een paar heerlijke bloks. Op die manier werd het 11-2. Jaron mepte twee directe punten tegen de grond en maakte er zo 13-6 van. Elouan behield het overzicht en scoorde op 35 verschillende manieren, Waud sloot op iedere bal het blok en Dante, jah... Was weer overal en onder zo goed als iedere bal! Dit alles onder de enthousiaste leiding van Wout zorgde voor een set om duimen en vingers van af te likken. 25-11

In de derde set moet er dan weer wat decompressie zijn zeker...? In blok een paar slordigheden en net dat tikkeltje te rustig in verdediging en Ooigem kon op voorsprong (7-8) de eerste TTO ingaan. Het werd zelfs 8-10, maar Pepijn had duidelijk koekjes genoeg gegeten want hij scoorde zo goed als elke bal. Bij de tweede TTO stond het al 16-12 voor ons. Bij 19-16 zorgde Waud met een paar goede opslagen voor de doodsteek voor Ooigem. Onder geroep en getier en een zeer terechte vreugde werd het 25-18!

 

Een match om trots op te zijn. Het zweet van de laatste weken op training werpt alweer zijn vruchten af. Het is zeker, we blijven in 1e volgend seizoen en we hebben het zelf verdiend! We hebben al een mooi verhaal geschreven tot nu toe, maar er kunnen zeker nog een paar hoofdstukken bij. Te beginnen met onze laatste match volgende zaterdag in Popering. Het is een verre verplaatsing, maar ik hoop toch dat al onze trouwe supporters die willen meemaken.

2de divisie heren C - JARTAZI DENDERHOUTEM: 1 – 3     Setstanden: 25/23, 13/25, 21/25, 9/25     Reserven: 2 - 1

Beloften: nadat de eerste 10 punten evenredig verdeeld zijn, is het Tievolley dat het snelst de score kan doen oplopen. Met mooie reeksen wordt al snel een onoverbrugbare voorsprong uitgebouwd. Het is ook vooral door onze fouten dat de tegenstander nog wat punten kan sprokkelen. 25-15 is dan ook een prachtige score. Jammer genoeg is set 2 van een totaal ander kaliber. Veel fouten doen ons niet echt in de match komen en bij 18-25 zijn ook de bezoekers gelukkig. Met beter spel draait het in set 3 opnieuw beter en kunnen we met 15-11 al een beetje feesten.

Hoofd: punten worden echter enkel uitgedeeld tijdens de hoofdmatch. Ondanks fouten aan beide kanten, kan Tielt met de kleinste voorsprong bij de 1ste TTO op adem komen. Door 3 netfouten op rij komen de bezoekers echter voor te liggen. Na een korte speech lijkt de concentratie er terug en neemt Tielt het roer opnieuw over, maar het verschil blijft klein. Jartazi probeert het tij te doen keren met een reeks aan wissels, maar Heren 1 kan na 3 kansen de set bij 25-23 binnen halen.

Tielt is niet bij de pinken en voor we het goed en wel beseffen staat het 0-6. Een achterstand dat we niet meer kunnen goed maken. Te veel opslagmissers en zeer moeilijk scoren brengt ons uiteindelijk bij 13-25 naar een 1-1 setstand.

Ook in set 3 wordt de bal niet vlot bij de aanvallers gebracht. De achterstand is nooit overbrugbaar, maar het lukt niet om hem weg te werken en om te buigen in voorsprong. Er is nog even hoop als we toch 18-18 gelijk komen. Hoop die echter niet in werkelijkheid kan worden omgezet. Jartazi wint set 3 met 21-25.

Set 4 is een maat voor niets. Tievolley kan bijna niet meer scoren. Een beschamende 9-25 zorgt ervoor dat de bezoekers met 3 punten terug naar huis kunnen. Dat is dan zeer laat in de avond nadat ze in kleurrijke outfits nog lang genoten hebben van hoe Tievolley Tielt gewonnen matchen viert en verlies doorspoeld.

Na het eindsignaal was er bij onze laatste thuismatch van dit seizoen ook nog een attentie voor Steven die na vele volleybal jaren zijn schoenen en knielappen in de kast laat en ook voor Kenny die zich stilaan te oud voelt, of hoe zit dat nu eigenlijk???

Coach: Tuur Duchi

Spelers: Dimitri, Otto, Clement, Stijn, Fiel, Aaron, Kenny, Jonas, Jeroen, Sven, Niels, en Wouter M.

Zaterdag 21 april en Zondag 22 April 2018

ROEPOVO POPERINGE B - Eerste Provinciale Heren: 3 – 1     Setstanden: 19/25, 25/16, 25/20, 27/25     Reserven: 0 - 3

gallery/napoperingeb

De reservematch was een aangenaam kijkstuk waarin er vooral heel enthousiast gespeeld werd wat dan ook weer zorgde voor een verhoogde aandacht. Er werd dan ook met 0-3 gewonnen.

Voor de hoofdmatch liet de opwarming al weinig goeds vermoeden. Er was duidelijk sprake van decompressie na de knappe overwinning van vorig weekend (waarmee we ons behoud verzekerden).

In de eerste set haalden we inderdaad niet het niveau van de week ervoor, maar gelukkig maakten de aanvallers van de thuisploeg nog meer fouten waardoor we heel de set een drietal punten voorsprong konden houden. Het werd uiteindelijk 19-25, mede dankzij een knappe opslagreeks.

In de tweede set wisten de aanvallers van Poperinge wel waar de achterlijn lag en bij ons ging het van kwaad naar erger. We stonden te lachen met fouten en de focus was ver te zoeken. Jammer voor de spelers die wel hun niveau haalden en er 100% voor gingen, maar Poperinge had geen medelijden en profiteerde optimaal van de fouten aan onze kant. 25-16

In de derde set kregen we eigenlijk hetzelfde beeld als in set twee. Poperinge was in alle spelonderdelen beter. Bovendien kregen wij, door de beperkte opslagruimte, ook onze opslag niet op niveau waardoor de thuisploeg vrij spel had. 25-20

In de vierde set leek alles aanvankelijk weer op dezelfde manier te verlopen, maar een dubbele wissel die na drie rotaties terug werd gedaan bracht ons toch weer in het spoor van een enthousiast spelende thuisploeg. Het werd zelfs 23-24, maar toen konden we plots geen bal meer oplossen. Het werd een spannend seteinde waarin iedereen toen plots wel begon te vechten, maar Poperinge wou er geen vijfde set van maken en won met 27-25

Jammer dat we ons toch wel stijgend niveau niet konden aanhouden tot in de laatste match. Uiteraard moet er opluchting zijn omwille van het behoud, maar er moet ook eergevoel genoeg zijn om iedere match met dezelfde gedrevenheid aan te vangen, anders zijn we dit niveau, laat staan een hoger, niet waard. Volgend weekend staat voor de U19 het competitietornooi in Roeselare op het programma waar een groot deel van Team Vaxandi opnieuw in actie komt.