Geschiedenis

Hoe het allemaal begon in 1985!

Op 18 maart 1985 werd een eerste verkennende vergadering belegd met alle volleybal-spelende ploegen uit Tielt en Schuiferskapelle, met als doel een fusieploeg uit de grond te stampen om het volleybal in onze stad een nieuw elan te geven.

Eind april verbinden een aantal ploegen zich ertoe om lid te worden van ‘Tievolley’ (stamnummer 2041), met name VOKA ( volleybalclub Kapelle), Harlekijn Tielt, Tievolley en VOKA-meisjes. Koortsachtig wordt de nieuwe competitie voorbereid olv André De Bie en secretaris Machteld Callewaert. Andere bestuursleden van het eerste waren Linda Vermeersch, Brigitte Vander Meulen, Frank Debeil, Carlos Verheye, Judith Vanhoe, Bart Duthoit, Lut Landuyt, Erwin Vermote en Hans Verkest.

De eindjes werden aan elkaar geknoopt door de financiële inbreng van de verschillende clubs, lidgelden, t-dansant, barbecue in augustus, porto verkoop, enz…

De eerste sponsors waren Renault Garage Verhulst en Charlie’s. Voor de clubkleuren werden blauw en wit gekozen.

De eerste trainers waren Filip Demey en Wim Houteman. Zij namen beide 2 ploegen onder hun hoede nl. Heren 1 ( de vroegere Harlekijn-kern) en Heren 2 ( de vroegere VOKA-kern) voor Filip en Dames 1 ( de vroegere Tievolley dameskern) en Dames 2 ( de vroegere VOKA-kern) voor Wim.

Op het einde van de com-petitie organiseerden wij de Landelijke Eindronden Seniores ( op 10 en 11 mei 1986), een debuut qua organisatie op hoog niveau. Wij slaagden Cum Laude.

In het tweede seizoen zagen de Tievolley heren de titel met een neusleng-te aan hen voorbijgaan, maar via de eindronden werd echter toch nog een ticket naar 2de Provinciale verkregen. Het derde seizoen werd met een nieuwe energie aangevat en voor het eerst werden jeugdtrainingen ingelast. Maar helaas boden zich ook onweerswolken aan. Begin december resulteer-de dit in nieuwe bestuursverkiezingen en een nieuwe start werd genomen. In januari werd het nieuwe bestuur aan de pers voorgesteld en in april 1988 organiseerde Tievolley de West-Vlaamse jeugdbekerfinales.

Bij de start van het vierde seizoen keek de club aan tegen een negatieve begroting en werd met man en macht ge-werkt om die scheve toestand recht te trekken. De jeugd-werking (meisjes) werd verder uitgebreid in competitie, de D-jeugd werd opgestart en op het einde van het seizoen werd een initiatiecursus gegeven voor de allerkleinsten (2de, 3de en 4de leerjaar). Als organisaties konden we dat jaar noteren: West-Vlaamse jeugdbekerfinales, de finale Trofee Vercruysse en de propaganda-wedstrijd Torhout-Nationale Ploeg van Bulgarije.

Zo werd jaar na jaar verder gebouwd.

De E-jeugd deed zijn intrede, het traditionele mini volleybaltoernooi werd voor het eerst georganiseerd, de sint kwam op bezoek,…

De eerste kampioenen in de clubgeschiedenis kwamen er in het seizoen 1990-1991, zowel Dames 1 ( hoofd- en reserven ploeg) als de C-jeugd meisjes zorgden voor dit uniek evenement.

Bij het begin van de achtste jaargang stappen de Heren 2 over naar de KWB competitie en op het einde van dit seizoen promoveren Heren 1 naar eerste Provinciale.

Zo kabbelen de jaren rustig verder met voor- en tegen-spoed. Een nieuw hoogte-punt in de clubgeschiedenis kwam er toen de Dames 1 promoveerden naar tweede divisie na een memorabele wedstrijd tegen Hermes Oostende. Na 1 jaar tweede mochten wij de stap zetten naar eerste divisie ( bijkomende reeks en bijkomende stijger). Bij het begin van dit seizoen kon de stap naar eerste nationale gezet, dit als bijkomende stijger. Een nieuwe uitdaging…In het competitieseizoen 2008-2009 werd de clubnaam van onze hoofdsponsor toegevoegd aan onze clubnaam en werd Tievolley Tielt: PV SOUND Tievolley Tielt.

In het seizoen 2008-2009 brengt Tievolley 19 ploegen in competitie, 4 seniorenploegen ( en 3 reserve ploegen), 11 jeugdploegen en 1 recreatieve herenploeg. Daarnaast is er ook nog de volleybalinitiatie voorde allerjongsten, die ook deelnemen aan de VIS-tornooien.

Vandaag kan Tievolley trots terugkijken op zijn nog prille verleden. In het West-Vlaamse volleyballandschap gekend om zijn jeugdwerking en het afleveren van verschillende grote organisaties. 

............