Ingediend door Simon De Clercq op di, 12/11/2019 - 17:41

Na een positieve reservenmatch werd bij de start van de eerste set al vlug duidelijk dat Olva een degelijke opslagdruk neer kon zetten. Voor onze receptielinie was dit even aanpassen tot we ons eigen spel in gang konden brengen. De opgelopen achterstand in het begin van de set bepaalde de uiteindelijke score: 18-25. Niettemin spelen we het spelletje wel mee ondanks een sterke opslagdruk en verschil in lengte aan het net.

Met gerichte services van onder andere Emiel Maes beginnen we toch te merken dat Olva onder druk te zetten is. We krijgen meer controle in receptie en de aanvallende druk van de overkant krijgen we makkelijker onder controle. Matthias Ide kreeg zijn kans op opposite, na een mooie beurt in de reservenwedstrijd, en pikte zeker zijn puntjes mee. Met opportunistisch spel creëerden we veel kansen om Jonathan door het midden te laten domineren. Wat eerst een duidelijk niveauverschil leek kantelde in een spannende thriller. Nervositeit aan beide kanten zorgde aan beide kanten voor een hele reeks opslagfouten vanaf 20-20. Maar uiteindelijk trokken de jongsten op het veld aan het langste eind: 36-34.

Grote ontlading en een enthousiast publiek (en enthousiastere Matthieu) zorgden ervoor dat de winst en adrenaline van vorige set onze spelers verder pushten in de derde set. Hoog tempo, gericht opslagwerk en druk in het midden blijven toon geven aan het spel van Tielt. Verstandig spel van kapitein Henri Van Holm werd nog een extra troef die gezien mocht worden. Set 3 werd duidelijk gewonnen met 25-19. Eerste puntje binnen voor Tielt!

De vierde set gaat vrij gelijk op. Maar de huidige derde in de competitie toont dat ze die plaats niet voor niets bezetten. Een opslagreeks waarin we iets te lang onder druk blijven staan resulteert in een 21-25 winst voor Olva.

5de set. Ons eerste puntje verdiend en het tweede ligt voor het rapen. Zonder reeks tegen deze keer blijven Jonathan en Henri het Tieltse aanvalspel bepalen. Uiteindelijk kon Xander Verhegghe met z’n service de kloof finaal vergroten om de winst voor Tievolley te boeken.

Eerste punten, eerste winst en vooral voldoening om eindelijk beloond te worden voor het werk dat dat al sinds begin augustus gedaan wordt. Tievolley B is hier!

Startten bij Tielt: Emiel Maes, Brayden Huys, Iben Dewitte, Jonathan Crop, Xander Verhegghe, Henri Van Holm, Matthieu Vander Linden

Afbeelding 1
Afbeelding 2

-

FacebookTwitterShare